Tekstovi 2007. godinaTekstovi koji se ovdje nalaze objavljeni su na mojim osobnim blogovima: zupnik.blog.hr i zupnikfranjo.bloger.hr


EVROPSKI MUDRIJAŠI OD SEBE (NAS!)
PRAVE MAJMUNE A OD UNIJE LAKRDIJU


Sačuvaj Bože da bi nekomu bilo krivo što je EU primila Rumunjsku i Bugarsku za svoje članice. No, ono što bode u oči jest odnos tih MUDRIJAŠA prema Hrvatskoj: ta i Rumuni i Bugari i svaka država Evropske Unije jako dobro znadu da je i Rumunska i Bugarska u svakom pogledu barem desetak godina iza Hrvatske.

Stoga, ne njihovim prijemom nego odbijanjem  prijema Hrvatske  EVROPSKI SU MUDRIJAŠI od sebe i Unije zapravo napravili lakrdiju – i to ako se gleda upravo na kriterije koje oni sami propisuju za prijem  svakoj novoj članici.

Sada se jasno vidi da su ti kriteriji ustvari bacanje praha u oči naivnim ljudima koji misle da su stvarno oni presudni: za prijem ovih dviju zemelja presudna je samo činjenica što one graniče sa Rusijom  pa i ne htijući postaju, ako bi kada ustrebalo,  kušin između  američkih – oprostite – evropskih vojnih, političkih i ekonomskih interesa u ovome dijelu svijeta.

Napokon, ato je Slovenija i u čemu bolja od Hrvatske? U čemu to nas nadmašuje Italija u kojoj se (valjda po primjeru Slovenije!) Romima u Rimu pred Božić 2006.  pale jadne izbice u kojima tavore svoj teški život već godinama? Da se to događa u Hrvatskoj digla bi se cijela Unija i još pokoja prikrpljena članica i čitali Hrvatskoj lekcije o demokraciji, suživotu, poštivanju manjinskih i nacionalnih prava, itd., a naši bi se političari ispričavali i duboko klanjali.

Ovakova Unija? Još uvijek bez USTAVA?! Ne, hvala! Rumunima i Bugarima bih preporučio: bojte se Danajaca i kad darove nose (Trojanski konj!).

02. 01. 2007.SADAM JE ČISTI AMERIČKI PROIZVOD


Za mnoge svjetske stručnjake suđenje Sadamu Husejinu je bilo izvan svakog razumnog i poštenog pravnog kriterija.

Njemu, koji je poubijao desetke tisuća Kurda, Iranaca i Kuvajćana... cinički se sudi za manje od dvije stotine  žrtava! I što je još najgore: sude mu oni koji su ga i proizveli, stvorili i čiji je vejrni saveznik bio upravo kada se to događalo. Pa čak i onda kada je napao Iran, kada je napao Kuvajt, itd.

Neki čak vele da mu je jedna (tko zna koja!) svjetska velesila davala kemijsko oružju da ga u njihovo ime isproba na živim ljudima. Imali smo nažalost prilike vidjeti dokumentarne filmove koji su pokazivali te razorne strahote kemijskih oružja na živim ljudima koje su upravo Sadam i njegovi krvoloci na njima isprobavali na račun «tko zna koje» svjetske velesile. 

Znači da su mu njegovi saveznici oprostili sve te zločine i na brzu ga ruku – osudivši ga za «sitnice» - spremili tamo gdje mu više ne može ni na koji način suditi ljudska američka  (ne)pravda.

Tako smo staru godinu završili jednim strahovitim uvodom u masovna klanja i ubijanja u Iraku i u stvaranju stotina tisuća nevinih i nemoćnih žrtava.

Jedno malo pitanje: ako je Sadam obješen zbog manje od 200 žrtava, tko će sve visjeti poradi toga što je poslao u smrt do sada već 3.000 mladih američkih marinaca? I to za potpuno prljave i bsemislene ekonomsko-političke interese?

Tko to od američkih vrhovnika može i ove godine mirno spavati nakon što su prouzročili neviđena stradanja stotinama tisuća Iračana i samih Amerikanaca – njihovih obitelji i prijatelja?

Dana 02. 01. 2007.BISKUPU MILI BOGOVIĆUU crkvi Hrvatskih mučenika ima mjesta i za pravoslavce

• Od vas sam čuo, čak i više nego od nekih ljevičara, kako govorite da se sa Srbima mora naći modus suživota, da je ovo i njihova domovina.

- Kada je 1989. bila proslava 300. obljetnice oslobođenja Like - dakle pred sam rat - govorio sam na velikom skupu u Ličkom Osiku da Srbi u Hrvatskoj nisu stranci, da je Hrvatska i njihova domovina kao i naša. To je objavljeno i može se čitati. U svom nastupnom govoru kao biskup u Gospiću 25. srpnja 2000. rekao sam da ne valja ako Hrvati na Srbe gledaju samo kroz onu skupinu ljudi koja već dulje djeluje na ovim prostorima, koja je u novije vrijeme tjerala Hrvate s njihovih ognjišta, koja je sustavno i ciljano rušila i palila njihove svetinje i simbole. Širi pogled otkrit će mnogo plemenitoga i prijateljski naklonoga u susjedu Srbinu i pravoslavcu.
Ne valja ako Srbi na Hrvate gledaju samo kroz prizmu nepravdi i stradanja kojima su bili izloženi u Drugom svjetskom ratu.
Dajmo jedni drugima iskreni prijateljski mig da ćemo se ubuduće svojski truditi kako bismo u miru živjeli u zajedničkoj nam domovini Hrvatskoj. Mjesto da se trudimo kako bismo za to okrivili onu drugu stranu, bolje ćemo učiniti ako se u duhu proroka našeg vremena Ivana Pavla II. zapitamo nismo li i sami svojim postupcima takva neprijateljstva pothranjivali i budili?
I to se može provjeriti jer je objavljeno. Postoji i TV snimka. Ne osjećam potrebu okolo tumačiti da danas drukčije mislim, da je normalno da čovjek mijenja mišljenje. I dalje mislim onako kako je tu rečeno.


• Hoće li biti ime nekoga Srbina u crkvi Hrvatskih mučenika koju gradite na Udbini?

- Treba paziti da se ne povrijede osjećaji Srba. Kako bi bilo da Crkva zakaže veliki skup u Jasenovcu i da ondje slavi svečanu misu? Mogli bi neki reći da im otimamo njihove svetinje, jer ondje je stradalo mnogo pravoslavaca i židova. Treba se prethodno dogovoriti kakvo ondje slavlje upriličiti. Tako bi se moglo dogoditi da nam na Udbini netko predbaci kako otimamo srpske svetitelje i junake, da ih i nakon smrti ‘prekrštavamo’.
Bez sumnje, po kriterijima koje smo postavili, mnogi bi pravoslavci iz Hrvatske ondje mogli naći mjesta. Na Udbini ćemo častiti one koji su imali vrhunsku vrlinu da su život svoj položili za spasenje drugih, koji su znali nevini podnositi patnju koja nije bila nošena mržnjom nego ljubavlju za drugoga. Po tom ključu svakako bi mnogi pravoslavci našli ondje mjesta, jer su i oni tijekom povijesti bili izvrgnuti brojnim opasnostima u kojima su hrabri pojedinci izložili i založili svoje živote za braću.
Mnogo nevine patnje srpskog naroda bilo je i u Jasenovcu i na mnogim drugim stratištima. Sjećam se da je u Drugom svjetskom ratu jedna srpsko/pravoslavna obitelj, protjerana sa svog ognjišta, bila smještena kod naših susjeda, a jedno njihovo dijete dolazilo je k nama na hranu. Majka mi je rekla da se odnosim prema njemu kao da mi je brat. U dječjoj igri jednom sam se koristio ‘prednošću domaćeg terena’ i Vaso, tako je dječaku bilo ime, se rasplakao. Bilo mi je žao zbog toga plača, iako Vasu nisam ni dotaknuo. Što je Vaso skrivio da je morao po tuđim kućama tražiti kruh i krov nad glavom?! Svuda gdje je bilo nevine patnje trebamo joj odati priznanje i poštovanje.


Jutarnji list, 01.01.2007. Piše:Darko Pavičić
Preuzvišeni gospodine Biskupe!

Ako je točno ono što prenosi Jutarnji list i nakon njega ostale tiskovine u Hrvatskoj, onda pod hitno trebate mijenjati plan i program izgradnje «CRKVE HRVATSKIH MUČENIKA» u naziv «CRKVA SRPSKIH I HRVATSKIH MUČENIKA».

Mislim da ni na koji način ne doprisnosi pomirenju to čudno Vaše miješanje nevinih hrvatskih i srpskih stradalnika.

Zašto židovi u Jeruzalemu nisu nešto slično stvorili za sebe, Palestince, Nijemjce, itd.? Zašto u koncentracionim logorima u Njemačkoj i Poljskoj nigdje nema istaknuto da su tamo stradali i nevini Nijemci?

Valja se prisjetiti kako se oštro suprostavljalo Predsjedniku Franji  Tuđmanu koji  je želio pomiriti sve hrvatske žrtve, pa se onda treba upitati  kako mislite da će Vaš projekt pomirenja hrvatskih i srpskih žrtava uspjeti?!

Uostalom,  oni su slične spomenike svojim žrtvama već odavno podigli diljem bivše tvorevine kada Hrvati o sličnim nisu mogli niti u snu sanjati.

Ako je doista Vaša izjava točna, mislim da će mnogi  biti razočarani sudjelovanjem u izgradnji tog jedinstvenog i hvalevrijednog spomenika hrvatskim žrtvama na Udbini. 

Mislim da niti u pomirenju i praštanju ne treba pretjerati, a  pogotovo ne  kada to doprinosi zamagljivanju, miješanju  i izjednačavanju žrtava.

Dana 03. 01. 2007.
VELIKA SRBIJA NIKADA NE UMIRE

Ono što su velikosrbi u Hrvatskoj, plaćeni  od hrvatskih poreznih obveznika i zaposleni  od hrvatskih naivaca iz najviše vlasti Republike Hrvatske, htjeli upriličiti u Vukovaru ovih dana na samome početku nove, 2007. godine,  savršen je dokaz što sve tzv. «lojalni Srbi» još uvijek misle o Hrvatskoj.

Nakon što je sama Hrvatska ponizila svoje brnitelje, obezvrijedila oslobodilački domovinski rat te – ne samo izjednačila – nego i dobrano oprostila srpskom agresiju a svoje vlastite sinove procesuira za račun stranih interesa,  ohrabirli su se velikosrbi  i ponovno počeli svoju ofenzivu na Hrvatsku upravo u Vukovaru gdje su i doživjeli svoj najveći vojni poraz: pozivaju u Vukovar  Vasilija Krestića  kao jednog od  najvećeg velikosrpskih ideologa da održi predavanje valjda ponovno o perspektivi propale velikosrpske ideje – o čemu drugom?!

Na sve te izazove i poniženje Hrvatska premlako odgovara. Kada se već nisu javili razni «gongovi», udruge za ljudska prava i prava manjina, onda su hrvatske vlasti bile dužne smjesta smijeniti i Borislava Đekića i Miroslava Klaića pa neka EU bruji koliko hoće.

Činjenica da će navodno predavanje održati  dr. D. Roksandić samo je dokaz naše hrvatske puzavosti: po čemu je to  Roksandić  različitiji od njih? Zaboravismo nešto iz prošlosti: «svako janje po ovci sam poznao, Roksandu ću po braći  poznati...».

Dana 10. 01. 2007.IZBORI U SRBIJI NE OPAMEĆUJU NITI NAS NITI EVROPU


Onaj tko do sada nije progledao, bome neće niti  nakon ovogodišnjih izbora u Srbiji, čak i bez obzira kako će izgledati «službeni rezultati»: svi oni – BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI PRIPADALI isto  misle i sanjaju san o Velkoj Srbiji, samo na različite načine. Mi pak preko svojih vođa glumimo nekakovo predvodništvo za ovaj dio zemaljske kugle i lažnu pomirbu a oni neprestano usmjeravaju svoje ubojito oružje protiv Hrvatske. Dosta je bilo mirisati čorbu koju je hrvatskom gledateljstvu priredila Hrgovica! Uopće je blesavo tvrditi da će Čorbin nastup na HT nekoga spametiti, ali je sasvim sigurno da je mnoge oneraspoložio.

Evropa pak u svome srboljublju nije u stanju shvatiti koliko je ta aždaja opasna i za sebe i za narode u njihovom okruženju. Mnogobrojni Bleiburgi i Srebrenice, Vukovari i Škabrnje izgleda nikoga ničemu nisu naučili, a pogotovo ne Evropu i njezine naivne emisare: često oni nisu u stanju shvatiti mentalitet svoje vlastite zemlje a nametljivo se upliću krojiti pravdu i čitati lekcije narodima na ovim prostorima.

Dosta će biti da prođe ova i nadođe nova generacija i njihov bi krivavi pir  ponovno mogao lako započeti na ovim prostorima. Živi bili pa ne vidjeli!

Dana 22. siječnja 2007.


U ENGLESKOJ «PRAVNA DRŽAVA» PORAŽENA
A CIVILIZACIJA OSRAMOĆENA!


Ono što je čitav svijet – ali  kronični slijepci u Hrvatskoj očito ne – mogao vidjeti ovih dana na obalama plaže u Devonu u Engleskoj, potpuni je pravni a bome i odgojni poraz jedne od vodećih država EVROPSKE UNIJE.

Ono što su «uljuđeni i europeizirani» građani Engleske  radili nakon havarije teretnog broda «MSC Napoli», nezamislivo bi bilo za Hrvatsku kojoj upravo Englezi žele biti učitelji u svemu, a napose u funkcioniranju pravne države i «lijepom, evropskom» ponašanju,  «usklađenom premo evropskim normama». Pljačkanje, grabljanje tuđe imovine i sami načini kako i kada se to sve činilo, pokazuje jasno da dio engleskog društva još uvijek nije civilizaciju i europeizaciju niti pomirisao. 

Da se je slično kod nas dogodilo, smjesta bi se zaprijetilo «odgodom pregovora u ulasku Hrvatske u EU», blamažom za «pravnu državu», «smrću pravne države». «balkanizmom Hrvatske»... digli bi se razni Vočevi, Udruge za  ljudska prava, Gongovi, Civilna društva, Osesovci, vjerojatno i razne «babe»,  i tko zna koji još pritajeni promatrači svakog koraka kojega netko u Hrvatskoj učini.

Dok EU svakih  pet minuta  Hrvatskoj dijeli packe, dok nam stalno govori kako još sa njima nismo «usklađeni»,  a u svoje okrilje prima države koje su po mnogo čemu još u kamenom dobu, dok i oni pokazuju da u jednakim situacijama zapravo svi slično postupaju,  onda neka sada neki vrli i zagrijani naš političar-evropejac i njima dadne tanjur juhe skuhan u njihovim kuhinjama. Ja sam to učinio već mnogo puta!

Dana 24. siječnja 2007.,HAAŠKI SUD NE SAMO ŠTO POLITIZIRA NEGO I LAŽE


Svi procesi vođeni na haaškom sudu, bez obzira radili se o Hrvatima, Bošnjacima ili Srbima, su vidno ispolitizirani: njima nije niti najmanje stalo do pravde i do žrtava, nego je svaki proces u ulozi određenih «evropskih» i «svijetskih» političkih ciljeva. Onaj komu to nije jasno trebao bi se ozbiljno upitati o svome mentalnom zdravlju.

No, ovih dana su si pridodali još jedan elemenat a to je – laž! Masno lažu da im hrvatska vlada nije na vrijeme dostavila svoje očitovanje o hrvatskim generalima – lažu i ništa se ne crvene.

dana 30. 01. 2007.


HEBRANG KRIMINALAC – RAČAN SVETACSamo zato što je pripadnik HDZ-a Hebrang je na liječenju u Austriji bio razapet od novinara kao čisti kriminalac, lopov itd., a gospodina-druga Račana se proglašava gotovo za svetca: liječnik tek što ga je vidio već je u njemu prepoznao ljudeskaru, čovječinu, poštenjačinu... I sasvim je normalno da on nije potražio zdravlje u Hrvatskoj nego u Njemačkoj protiv koje se je njegov vrhovni šef strašno borio u mnogobrojnim ofenzivama!

Nije jadni Račan kriv nego sve to napuhuju i rastežu novinarski lešinari kojima nije stalo niti do Hebranga a niti do Račana, nego samo do blaćenja i ponižavanja Hrvatske koju ne mogu ovakovu niti smisliti. Ovdje u Rijeci su se javili neki SDP-eovci (?!) koji sakupljaju novac potreban za Račanovu operaciju a nakon toga se javljaju "pravi" SDP-ovci koji kažu da će njegovu operaciju plaćati njegova obitelj. Ima li to kakove veze sa satovima? Barem toliko će koštati ta operacija, pa od kuda njegovoj obitelji taj i toliki novac? U svakom slučaju, nemam ništa protiv gospodina Račana i njegove operacije u Njemačkoj nego samo pitam njegove vrle bojovnike koji drugima sole pamet i šalju poruke o svojoj pobjedi na izborima kao da su već pobijedili.

 

Dana 07. veljače 2007.


CIRKUSERAJ HAAŠKOG SUDE SE NASTAVLJAHrvatski novinar Domagoj Margetić osuđen je danas (07. veljače 2007.) od nekih haaških pravnih stručnjaka neuporedivo više i strože nego najveći srpski zločinci iz kraja prošlog stoljeća -  Mladić i Karadžić – oni će čak biti i oslobođeni krivnje za desetke tisuća mrtvih! Cijeli svijet se digao na stražnje noge kada je trebalo uhititi i izručiti hrvatskog generala Antu Gotovinu, a haaški cirkuseraj sa navedenim srpskim balkanskim krvnicima se nastavlja i graniči sa čistim pravnim ruglom.

Zar nije  smiješno, čudno i cinično progoniti hrvatskog novinara koji je otkrivao istinu o Haagu i njegovim političkim spletkama protiv Hrvatske, bez obzira što su slične vijesti  neki svijetski mediji već prije objavili? Margetića se progoni samo zato jer je Hrvat! To su te tzv.  «evropske pravne stečevine i evropski standardi...»

Da je takova presuda protiv novinara kojim slučajem donesena u Hrvatskoj, od hrvatskog pravosuđa, digli bi se svi mogući međunarodni gongovi, pongovi, uredi za ljudska prava, pusičići, ožboltići, opačići, jurjevići, ingridići  i razno razni mrzitelji neovisne Hrvatske svih mogućih boja i tvrdili kako «takova Hrvatska ne može ući u Evropu»!

U takovu Evropu niti ne moramo ući!

 

Dana 07. veljače 2007.

NEBULOZE VELEPOSLANIKA DAVORA BOŽINOVIĆA


Upravo je nevjerojatno da naš veleposlanik pri NATO-u, gosp. Davor Božinović na tribini HNS-a održanoj jučer (11. 02. 2007.), može u kratkom nastupu izjaviti toliko gluposti i nebuloza.

Prije svega, vrli veleposlanik tvrdi da će «ulaskom u punopravno članstvo NATO-a Hrvatska biti sigurnija, financiranje njene obrane biti jeftinije...».

Još su veće nesuvislosti  koje on iznosi obzirom na referendum, pa taj tekst donosim u cijelosti onako kako ga prenosi NL od 12. veljače 2007. na str. 6.:

«Referendum je pitanje izražavanja mišljenja građana. S jedne je strane ono sučeljeno s elementima predstavničke demokracije. Treba li nam predstavnička demokracija ako ćemo za sva važna pitanja sazivati referendum? Neke su stvari prekomplicirane da bi bile široko shvaćene. Tako je evropski ustav pao na referendumu jer tko može očekivati da će prosječni građanin pročitati, proučiti i shvatiti njegovih 1.600 stranica? Uostalom, režim koji je organizirao najveći broj referenduma je režim Slobodana Miloševića, rekao je Božinović».

Obzirom na prvu tvrdnju: gospodine Božinoviću, kako to da je Vaš NATO intervenirao u slučaju Kosova iako Kosovo nije u NATO-u? Znači, da je htio, NATO je mogao intervenirati  i u slučaju Hrvatske iako nije bila njegova članica. Zatim, pa tko će nas to napasti ako su praktički sve zemlje u NATO-u? Može jedino Albanija i – za sada – Beogradski pašaluk!

Obzirom na drugo: kakovo je to Vaše shvaćanje referenduma? Pa u pravoj demokraciji on se treba održavati i sto puta dnevno kada se radi o presudnim pitanjima za građane i kada to građani žele. Zašto Vi, gospodine veleposlaniče, držite  sve druge za budale a sebe za veoma pametnog jer –  raja ništa ne zna i ne treba ju ništa pitati jer ona ionako ne može prožvakati -  a Vi možete prožvakati i shvatiti - svih 1.600 stranica evropskog ustava? Bravo! Kada ste toliko pametni zašto Vas onda one zemlje Evrope u kojima je referendumom  odbačen predloženi nacrt Ustava nisu unajmile da im savjetujete taj svoj nebulozni tip demokracije u kojem obična raja mora šutiti? "Raja" je itekako dobro shvatila sve zamke Ustava kojeg predlažu "veliki i moćni" pa je on zato odbačen. Vaše shvaćanje tzv. «predstavničke demokracije» nije ništa drugo nego ista staljinistička tiranija nad narodom čije interese očito ne zastupate.

Gospsodine Božinoviću, diplomatsko odijele ne ulijeva nužno u njegovog nositelja pamet i razboritost. Ne bulaznite – naravno – ako me hoćete slušati.

 

Dana 12. 02. 2007EVROPSKI CINIZAM


Nakon što je EU osudila Predsjednika Mesića poradi njegovih prigovora na izazov talijanskog Predsjednika Giorgia Naplitana, a potpuno prešutila gnjusnu i ponižavajuću izjavu talijanskog Predsjednika G. Napolitana u kojoj je uvrijedio i zločincima proglasio čitav hrvatski  narod, valjda je  i malom djetetu u Hrvatskoj jasno da Evropa, kada je u pitanju Hrvatska, ima dva mjerila: jedno za Hrvatsku a drugo za ostale u Evropi. Haaški je sud dodatni primjer za to, pa čemu onda sa tolikim žarom težiti ući u tu i takovu EU? U njoj ćemo mi uvijek biti deseterorazredni jer mnogo je masona koji kroje tu nakaradnu tvorevinu.

Svakako bi bolje bilo da je predsjednik Mesić štitio i branio  Hrvatsku i hrvatske interese a ne zločine partizana i antifašista radi  kojih  je i uslijedio govor G. Naplitana. Zanimljivo je da Predsjednik Mesić i njegovi kratkovidni i ograničeni savjetnici nastoje partizanske i anifašističke zločine opravdati zločinima koje su talijanski fašisti počinili na ovim prostorima, a istovremeno to ne čine i ne primjenjuju ista mjerila na domovinski rat u Hrvatskoj. 

Sreća što se čitava ova lakrdija nije događala za vrijeme pokojnog F. Tuđmana jer bi svi mogući Pusići, Opačići, Matvejevići, Mijići, Romići... imali pune ruke posla i natjecali se u svojim izjavama i komentarima tko će što crnije i gore napisati  protiv  pokojnog Predsjednika F. Tuđmana i HDZ-a. Za mnoge je pisanje protiv F. Tuđmana i HDZ-a pokrivač pod kojim izražavaju svoju mržnju i netrpeljivost prema samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj i temeljitom porazu velikosrpske i četničke ideje o velikoj Srbiji na ovim prostorima koju je pokojni Predsjednik F. Tuđman i hrvatski narod pod vodstvom HDZ-a nepovratno porazio.

Dana 15. veljače 2007.
KLONIRANI S. MESIĆ I G. NAPOLITANOKada  obični, mali, promatrač gleda, sluša i čita što se ovih dana odigrava između hrvatskog Predasjednika Stipe Mesića i talijanskog Predsjednika Giorgia Napolitana, s pravom se može upitati: pa toko je tu lud i blesav: oni ili njihovi narodi? Točno se zna što je talijanski Predsjednik izjavio i što mu je odgovorio hrvatski Predsjednik.

Sada, nakon izjava koje su obojica političara (Mesić nediplomatski osobno i talijanski Predsjednik u rukavicama preko svoje Farnezine) dali dana 18. 02. 2007. ispada da oni to što su izjavili nisu izjavili, i to što smo mi čuli, nismo čuli. Tko je onda na kraju lud: oni ili narodi?  Ono što su oni prije par dana izjavli nisu izjavili oni  nego valjda njihovi kloni. Sada su se ti kloni opametili i osvijestili pa se ponovno vraćaju svome vlastitom originalu i nama svima serviraju neke druge istine.

I talijanska i hrvatska diplomacija se pokrenula da od svog vlastitog naroda napravi budale: čuli ste a niste čuli, pročitali ste a niste pročitali – točno je ono što vam sada udruženim snagama nas obojica lažemo. Narednih dana očekujte nove «istine-laži»  od nas samih izravno ili iz naših ureda!

Dana 18. 02. 2007.,


HRVATSKA UPISANA U PRVI RAZRED ŠKOLE EVROPSKOG ZAGLUPLJIVANJA


>

Tužno, žalosno i smiješno je što su se po hrvatskoj razmilili evropski pametnjakovići i naši domaći «sveznadari» čak na ministarskoj razini, i svim silama sve nas žele uvjeriti kako mi pojma nemamo kakova je dobrobit EU za nas Hrvate.

Mislim da je najsmješnije što se odigravalo u Rijeci 19. veljače 2007., gdje je  održan deseti susret nacionalnog foruma o pristupanju Evropskoj Uniji na temu: «Istine i zablude o Uniji». U prisustvu ministrice vanjskih poslova i evropskih integracija, gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, šef Delegacije Evropske komisije u Hrvatskoj, gosp. Vincent Degert je valjao takove gluposti da ih pas sa maslom ne bi mogao pojesti. Tako je on – prema pisanju dnevnog tiska – svečano izjavio da EU, iako broji pedeset godina, još uvijek je «seksi mlada dama, koja je većini na evropskom kontinentu vrlo atraktivna». Da ima soli u glavi, taj Francuz  to nikada ne bi izjavio na takovom jednom forumu.

No, njegova glupost doseže vrhunac u tvrdnji da ulazak u EU «donosi mir, stabilnost i demokraciju, ekonomski rast, otvorene granice, a što je najvažnije, ravnopravnost za sve građane. U Evropskoj uniji nema drugorazrednih građana...».  Koliko je nama kršćanima  poznato, takovo nešto se može očekivati samo u božjem raju a nikako ne u ekonomsko-političkoj tvorevini «velikih» koja se zove EU. Pa u svim tim elementima EU je još uvijek daleko od cilja. Samo što se tiče "otvorenih granica": ta vi ste ih otvorili samo zato da možete slobodno i bez zapreka haračiti po novim i slabijim članicama.

Zar je, gospodine Degert, doista istina da tu nema drugorazrednih? Oprostite: stvarno nema drugorazrednih nego deseterorazrednih a to je upravo Hrvatska. Pa već sam prijem Rumunjske i Bugarske  degradira Hrvatsku! Zar nije poniženje i uvođenje dvostrukih mjerila u EU reagiranje te čudne tvorevine na izjave Predsjednika S. Mesića, a nikakova osuda ili zgražanje nad izjavom talijanskog Predsjednika G. Napolitana? Zar nije već unaprijed degradacija Hrvatske u tome što jedino Hrvatska od svih zemalja EU i budućih kandidata mora ne samo uskladiti nego i provoditi propise prije ulaska u EU? Zar nije osnovno kršenje suvereniteta jedino Hrvatske kada se tzv. «usklađivanje» svodi samo i isključivo na nemušto prevođenje evropskih normi koje nisu u stanju razumjeti niti njihovi tvorci a niti prevodioci? Zar nije manjak demokracije u tome što nitko nema pravo uvoditi svoje norme nego samo vaše diktate?

Gospodine Degert, nisu Hrvati ludi i naivni i prestanite na takav ponižavajući način soliti pamet našem narodu. Vi radite za snažni evropski kapital i uvlačenjem u EU uvodite novi tip kolonizacije slabih kojima unaprijed želite oduzeti materijalna bogatstva i učiniti ih glupima i nedoraslima i ovisnima o vama "velikima".

Što se pak tiče ministrice Kolinde Grabar-Kitarović i njezine izjave da je Hrvatska do sada dobivala iz pristupnih fondova milijardu kuna godišnje, a kada uđemo u tu tvorevinu onda ćemo dobivati milijardu eura godišnje, mogu samo poručiti da je i Juda za svega 30 srebrenika prodao daleko veću Vrijednost!

 

Dana 20. veljače 2007HAAŠKI SUD SE OTVORENO STVRSTAO
NA STRANU SRBIJE KOJA JE IZVRŠILA GENOCID


Današnja neopoziva i nedodirljiva presuda haaškog suda da Srbija i njezin vrh nisu odgovorni za genocid u BiH (a onda sigurno niti u Hrvatskoj!), čisti je međunarodni kriminal te teško vrijeđanje i ponovno ubijanje i gaženje nevinih žrtava miloševićevog režima.

Osobno bih savjetovao miloševićevim rođacima da tuže Haag jer su nepravedno progonili i na kraju dokrajčili Miloševića, a on jadnik i njegovi Karadžići, Mladići, Šešelji, Šljivančani, Mrkšići, Rašete, Babići... nizašto nisu  krivi!

Srbija nije odgovorna niti za rat u Hrvatskoj, niti za rat u BiH a niti za genocid na Kosovu. Bravo haagani: posao ste obavili savršeno: Srbiju ste oslobodili ikakove odgovornosti a žrtve srpskog genocida ste ponovno poubijali – ali ih ipak, uz najbolju volju, niste u stanju pokopati: one ostaju u sjećanju svakog pravog ljudskog bića koje u sebi nosi i najmanji osjećaj za patnje drugoga.

Uza sve to još uvijek ima onih koji Vam vjeruju i odobravaju Vaše izrugivanje čak i ljudske, a kamoli ne božje pravde. Pred njom će ipak jednoga dana morati ustuknuti Vaše otvoreno svrstavanje na stranu kriminalaca i ubojica – ali tada vjerojatno niti Vi nećete imati mogućnost žalbe koju ste danas uskratili žrtvama srpskog genocida u Bih, Hrvatskoj i na Kosovu!

Dana 26. 02. 2007., kada je preranom i nasilnom smrću umrla PRAVDA u Haagu


NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ I U AMERICI


Ono što se ovih dana događa u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, nimalo ne liči na «evropske pravne stečevine».  Prije svega, Danci su postupili slično Slovencima: izbacili su ljude na ulicu kao što su evropeizirani Slovenci postupili sa romskom obitelji. I nikomu ništa. U demokratskoj Danskoj trenuto u zatvorima leži preko 600 ljudi.  Mi i dalje, bez ikakovih kriterija,  srljamo u tu «pravnu stečevinu» nasilja, laži, podvala i izrabljivanja ističući samo demokratičnost i napredak a zaboravljajući drugu stranu medalje te iste Evrope.

Na drugoj pak strani Oceana, u uljuđenoj Americi, veliki škandali sa bolnicom u kojoj borave teško pogođene žrtve američke okupacije zemalja na dalekom istoku. Dok su bili zdravi i jaki, dobro su poslužili prljavoj američkoj politici u Afganistanu i Iraku, a sada kada su osakaćeni i onemoćali, Americi više ne trebaju. Mlada američka vojnikinja bez obiju noga već mjesecima u prljavštini i zapuštenosti američke bolnice čeka proteze i nikako da ih dočeka. Tko zna koliko je i kako teško nastradalo Iračana i Afganistanaca od tih istih američkih stradalnika?! Sada valjda imaju dovoljno vremena za razmišljanje o onomu što su za račun svojih moćnika činili nad drugima.

Naši pak rončevići neka i dalje šalju hrvatske vojnike za ostvarivanje okupacione politike svjetskih moćnika po raznim njihovim stratištima diljem svijeta i glume da smo «u mirovnim misijama».

 

Dana 03. ožujka 2007.,

BIH UVIJEK IMA PROBLEMA SA MOSTOVIMANe samo Hrvatsku nego i ostatak svijeta treba ozbiljno zabrinuti bosanski «triumvirat»  koji je ovih dana boravio u Zagrebu. Tužno je i žalosno da su se dojučerašnji ljuti neprijatelji veoma brzo složili ali nažalost povezani lošim namjerama, prijetnjama i okupacionim željama prema Hrvatskoj.

Od sve trojice,posebno bih nadobudnom Komšiću  poručio: kada već imaš toliko hrabrosti u sred Zagreba  ucjenjivati Hrvatsku poradi nekih malih otočića, prijetiti se Hrvatskoj međunarodnom arbitražom ako na svom vlastitom teritoriju želi graditi most,  zašto onda ne tražiš od Republike srpske da Bosni vrati ogroman teritorij BiH dobiven od međunarodne zajednice kao dar Srbima za neviđene zločine koje su upravo oni učinili nad Hrvatima i Bošnjacima – a neizravno također i nad Srbima koji su ispali također kao žrtve tih suludosti?!

I još nešto:  što kada Hrvatska zatraži  natrag i sam  Neum koji Vam je darovan iz čiste samilosti 21. srpnja  1718., po tzv. Požarevačkom miru između Osmanlija s jedne, te Austrije i Venecije s druge strane?

Očito da svi naši susjedi sa kojima  do besvijesti «imamo dobrosusjedske odnose», nakon pokojnog F. Tuđmana misle da je Hrvatska napokon za rasprodaju pa svatko želi što više ugrabiti. Slovenci su već skoro došli do Otranta, Komšići kroje pravdu na Pelješcu, Srbi hoće ponovno Viroviticu i Karlobag... Znači, Hrvatska bi bila samo ono što se vidi sa tornjeva (obnovljenih!) zagrebačke katedrale i to po mogućnosti u magli.

Vide neki da Hrvatska nije u stanju na kraj izići sa jednim izazivačem Jorasom, sa najjačom slovenskom sveticom (!) svetom Gerom, da nije u stanju nositi se sa ucjenjivačkom politikom EU, da u sred Zagreba ugošćujemo izazivački bosanski «triumvirat» umjesto da ih smjesta vrati natrag u «bosanski lonac» dok se ne opamete i otrijezne od miješanja u unutarnje stvari suverene Hrvatske;  mnogi vide da pokorno puzamo pred ministrima vanjskih poslova deset država okupljenih 02. 0žujka o.g. u Zagrebu a koji pod plaštem «Procesa suradnje u jugoistočnoj Evropi», tzv. SEECP, vješto i naslino stvaraju nove balkanske unije,  itd., pa misle da doista mogu raditi što god hoće i komadati Hrvatsku kako god hoće.

Izgleda da nekima iz BiH uvijek smetaju mostovi: bilo srušeni, bilo cijeli bilo pak oni koje se grade u drugim državama – u ovom slučaju u Hrvatskoj. Žalosno je da u toj «igri bez granica» za neke nove granice iz bosanskog lonca sudjeluje i nadobudni Komšić i od ostale dvojice iz «triumvirata» najžešće prijeti Hrvatskoj. Pa zar i Ti, «sine Brute?!»

Pa dosta Vam je most visine dva metra za prolaz malih barki  jer koji će to ogromni brodovi uopće moći  dolaziti u Vaš plićak?!

Dana 07. ožujka 2007

IAKO JE O PSU – IPAK JE PREVIŠE


Nevjerojatno je na kako niske grane dolaze ljudski osjećaji prema ljudima a kako se veličaju osjećaji prema životinjama – posebno psima.

Svi smo ovih dana doznali za suludo reagiranje jednog čovjeka-suca koji je ubio psa. No, bez ikakove uvrede prema gospodi psima, ipak je svemu tome data prevelika pozornost u dnevnom tisku ovoga područja. Osim nevjerojatne najave na naslovnici, NL je tom slučaju već prvoga dana posvetio neshvaljivo dugačak i upadan članak.

No, isti  je pak svaku mjeru prevršio kada je na «Međunarodni dan žena», dana 08. ožujka 2007. napisao ni više ni manje nego ravnih sedam članaka o tom nemilom događaju. Evo nekih od naslova: «Šinterova lista», «Za ubijanje životinja sankcija ima», «Sudac mora biti moralni primjer zajednice u kojoj djeluje», «Suca Radoševića smatramo moralno odgovornim», «K vragu, nemam pištolj»,  itd. Današnji pak NL (09. 0žujka) donosi članak na cijeloj stranici: «Brigić likvidiran u lovištu za obuku pasa». Što je previše, previše je pa makar bili u pitanju i tzv. «kućni ljubimci».

Da je kojim slučajem dotični sudac postrojio i postreljao deset ljudi, nebi se toliko o tome pisalo. Ova činjenica dokazuje kako su se neki duboko srozali u osjećaju prema ljudima a nabujali u nenormalnom osjećaju prema životinjama. No, izgleda da člankopiscima nije niti do pasa a niti do ljudi, nego do stvaranja ružne slike o svemu što se događa u Hrvatskoj.

Životinje su uvijek (osobito psi)  pratile čovjeka ali niti u tzv. «primitivnim sredinama» nisu bile važnije od ljudi.

Dana 09. ožujka 2007.,


IVAN PL. ZAJC SE U GROBU OKRENUO


Ono što  se već duže vrijeme zbiva na tzv. hrvatskoj kulturnoj sceni, istinski mora zabrinuti sve one koji imalo drže do kulture te lijepog i uglađenog vladanja i ponašanja. Dolazi se dotle da se gole stražnjice ili pak potpuno goli glumci proglašavaju za vrhunsku umjetnost.

Ono što se dogodilo 09. 0žujka 2007. u riječkom HNK-au na predstavi Krležinih Glembajeva gdje su glavni akteri bili Galiano Pahor, Alen Liverić i Severina Vučković, čista je sramota, podvala i nekultura – bez obzira što «uvaženi kritičari» o tome pisali.

Da budem jasan: svlačenje do gola nikada nije niti može biti «kulturni način izražavanja» nego samo nekultura i nastranost onoga tko takovo nešto javno čini i izvodi. Ako neki upravitelji hrvatskih kazališnih kulturnih ustanova  i neki šupljikavi glumci to i žele, onda neka ne čine na račun Ministarstva kulture, poreskih obveznika i gledatelja  nego na svoj račun u svojim stanovima ili javnim kućama.

Svlačenje do gola jednog nastranog glumca samo je nekulturno,  iskrivljeno i nakaradno «čitanje» Krležinih Glembajeva i zasjenjuje sve ostale poruke dotične drame.

Dana 13. ožujka 2007.,


TKO JE ONDA OSLOBODIO HRVATSKU?


Hajka koja već nekoliko godina traje a koja je usmjerena na obezvrijeđivanje domovinskog rata, ponižavanje hrvatskih branitelja, suđenje svim hrvatskim generalima bez iznimke, ocrnjivanje pokojnog Predsjednika Franje Tuđmana, itd., posebno se ovih dana razbuktala oko  generala Zagorca.

Na stranu pitanje zašto se je do sada čekalo i zašto se baš sada cijeli slučaj izvlači iz naftalina, slobodan sam postaviti pitanje: pa tko je onda  obranio i oslobodio Hrvatsku ako su svi bili lopovi, prevaranti, profiteri, ubojice...?

Zagorac pronevjerio ovoliko, pronevjerio onoliko... Pa gdje su tada bili oni koji njemu danas  sude? Zašto oni nisu išli u čopor vukova međunarodnih mešetara u trgovini oružjem? General Zagorac je uvijek nosio glavu u torbi i nikada nije bio siguran hoće li se vratiti živ ili će ga likvidirati bilo protuhrvatske obavještajne službe iz Hrvatske i Srbije bilo pak međunarodni hahari.

 

Koliko je onim oružjem kojega je pod strogim embargom Zapada prema Hrvatskoj general Zagorac uspio kupiti i dopremiti,  spašeno ljudskih života, kuća, cesta i mostova, tvornica i prirodnih bogatstava Hrvatske?

Koliko će milijuna biti utrošeno u sportske dvorane, maškerade i skupe manifestacije svih mogućih vrsta i fela, razne besmislene i bezvezne kongrese zapadnih mudrijaša koji se šepire po najluksuznijim i najskupljim hotelima u Hrvatskoj (na čiji račun?), pa to Predsjednik ne kritizira iako se sve to događa «uz prisustvo vlasti» kao što upravo on ističe da se gore navedeno događalo «uz prisustvo (ondašnje,m.o.) vlasti»?! Mislim da je upravo predsjednikova rečenica «uz prisustvo vlasti» grm u kojem zec leži!

Vi koji se sada pravite generalima nakon bitke, gdje ste onda bili? Zašto se nitko ne pita kolike je milijune  potrošio  naš Predsjednik na ugošćivanje «visokih delagacija» iz Srbije, Crne Gore i BiH, pa nikomu ništa? A oni nas nakon toga izruguju i ponižavaju svojim izjavama,  smijući se našoj hrvatskoj naivnosti  i blesavoći. Ako razni glumci i pjevači  zarađuju toliko da mogu bez problema voziti skupe automobile  vrijedne preko pola milijuna kuna, zašto toliko vike na Zagorca – pa da je i istina ono što mu se prišiva – a koji je beskonačno više zaslužniji za obranu Hrvatske nego sva ta glumačka, pjevačka i politička družina zajedno?!

Sve se smišljeno svodi na bacanje ljage na cijeli domovinski rat i njegove aktere – pokojnog Predsjednika Tuđmana, hrvatske generale i hrvatske branitelje, idući tako niz dlaku prosrpskim lobijima iz Evrope. Pa zar nikomu ništa ne govori haaška lakrdija o genocidu u Srebrenici?

 

Nitko ne brani lopovluk i pljačke gdje se dokaže da su postojale, ali da se kod nas više progoni hrvatske generale i branitelje nego četnike koji su sve to i zakuhali, to je potpuno izvan svake pameti.

Ako se određenim hrvatskim generalima stavlja na dušu «prevelika upotreba oružane sile» onda treba voditi računa i o tome da se ne upotrijebi isto tako «prevelika uporaba sile pravde» prema vlastitim generalima i braniteljima.

 

Dana 14. 03. 2007

IZGLEDA DA JE PONOVNO DOŠLA 1971. GODINA


Kada se pažljivije promatra što se sve zbiva u Hrvatskoj zadnjih par godina, izgleda da je ponovno došla 1971. - godina Hrvatskog proljeća. Razlika je samo u tome što sada glavnu riječ vodi hrvatsko pravosuđe, Vlada i policija. Evo nekih primjera:

Hrvatskom je pravosuđu i hrvatskoj policiji trebalo oko 15 godina da raspišu međunarodnu tjeralicu protiv V. Kadijevića.

Iste te institucije su za svega par sati raspisale međunarodu tjeralicu protiv umirovljenog generala Zagorca.

Sudstvo u Osijeku je drakonski osudilo dvojicu hrvatskih branitelja protiv navodnih mučenja i maltretiranja tzv. civila-Srba.

Isto se dogodilo sa Lorom gdje su glavni svjedoci bili četnici iz Srbije!

Od suđenja za Škabrnju napravljena je lakrdija i isto poniženje tih teških i izmasakriranih hrvatskih žrtava. A što je sa Lovincem?

 

Isto sudstvo nije podiglo – a kamo li osudilo – niti jednu optužnicu protiv srbočetnika koji su samo u desetak župa slunjskog dekanata na Kordunu poubijali 344 Hrvata (vidi kompletan popis žrtava ovdje)

Sud u Zadru (sudac Ante Anić) danas, 22. 03. 2007., oslobađa «zbog pomanjkanja dokaza» dvojicu  terorista (Nikolu Veinu – Srbina i Tibora Fueru – Mađara) kod kojih je nađena eksplozivna naprava «velike razorne moći» kao što je to pisano prilikom njihovog uhićenja,  krmeljaveći da to ionako nije moglo eksplodirati. Najverojatnije su oni nosili paštetu za na kruh namazati A NE EKSPLOZIV!

Na ovim smo stranicama prošle godine napisali da nedao Bog da hrvatsko pravosuđe dobije pravo suditi Hrvatima – generalima i braniteljima: dobiti će daleko više nego da ih sam Haag sudi.  Dosta se prisjetiti kako se je i hrvatska policija i tajne službe i državno odvjetništvo (Bajić napose!) angažiralo i upregnulo iz petnih žila da uhvate generala A. Gotovinu. Mislim da je to do sada najveći neuspjeh uspjeha gospodina Sanadera i prozapadnih puzavaca oko njega. I što se je to sudbonosno dogodilo za Hrvatsku  nakon što smo ponizili i predali Haagu generala A. Gotovinu? Srbi ne izručuju dvojicu najvećih krvnika pa im njihovi najbolji saveznici Slovenci poručuju da to neće biti uvjet za početak pregovora za ulazak Srbije u EU. Bravo! A koliko je toga Hrvatska morala učiniti prije ulaska u čekaonicu EU?!

 

Dana 22. ožujka 2007.

KAD SE TROLIST: SANADER, MESIĆ I ŠEKS SLOŽE,
I OLOVO PLIVAT MOŽE


Upravo je nevjerojatno kako su se složili «Poncije Pilat», te Veliki svećenici «Ana i Kaifa» kada nešto treba učiniti protiv naroda: ne na referendum kada je u pitanju ulazak u NATO!

Za njih svetri narod je blesav i što treba  za bilo što blesavce pitati: mi blesavci smo im dali vlast pa što treba uopće nas i pitati kada snagom tog povjerenje  mogu sa nas i kožu derati – što vrlo obilno ičine.

I oni i evropski emisari NATO-a jako dobro znaju što bi narod rekao kada je u pitanju ulazak u tu veoma problematičnu vojno-okupacionu silu, koja je svim svojim biće sila zaštite velikih ekonomskih magnata,  pa izbjegavaju pitati narod.

 

Nikako da im sjedne u svijest činjenica da nas je upravo NATO izdao i to u najtežim trenutcima za naš opstanak i našu budućnost, ne dajući nam niti mogućnost da se legalno naoružamo protiv četničke aždaje koja nas je napadala i istrebljivala.

Kada su se njih trojica složila, znak je to da samo grčevito brane vlastite stolice a briga ih za narod.

Jadno i bijedno – ali vjerojatno ne za dugo. Već će se oni prije ili kasnije dobrano počupati.

 

Dana 22. ožujka 2007.

SRPSKI AUTOBUSARI PONOVNO U HRVATSKOJ


SDSS dobio 14 glasova više od SNS-a Milana Đukića

DONJI LAPAC - Pod pojačanim policijskim osiguranjem u Donjem Lapcu jučer su održani izvanredni lokalni izbori.
Pobjedu je odnio SDSS sa 533 glasa. Dobio je 14 glasova više od SNS-a. HDZ je dobio 187 glasova. SDSS će imati sedam vijećnika, SNS pet, a HDZ 2. U Donji Lapac stiglo je nekoliko autobusa Srba izbjeglih u Srbiju, dijelom u Vojvodinu. Milorad Pupovac tvrdi da nije točno da je SDSS organizirao autobuse.
- Mislim da je to organiziralo udruženje Lapčana. Tako je bilo i prije na izborima, a bit će tako i ubuduće, sve dok izbjegli Srbi budu smatrali da trebaju utjecati na politički život u Hrvatskoj - rekao je Pupovac. Milan Đukić, nositelj liste SNS-a, rekao je da SDSS može osvojiti vlast jedino lažima i uvezenim Srbima. - Ti su birači nedavno odlučivali tko će vladati Srbijom. Sada ih je SDSS dovezao da odluče tko će vladati Hrvatskom - rekao je Đukić.

(Ž. Popović)
objavljeno u Jutarnjem listu 19.03.2007.
Jako je zanimljivo što se to s nama (i nama)  događa: Srbi koji više ne žive u Hrvatskoj niti Hrvatsku vole, dolaze krojiti pravdu Srbima u Donjem Lapcu (18. ožujka 2007.).  I nitko da bi toj anomaliji štogod prigovorio – pogotovo ne gongovci koji inače znaju biti jako glasni kada su u pitanju Hrvati iz BiH ili pak Hrvati iz dijaspore.

Jedini koji se je ipak malo pobunio protiv «Srba-autobusara» bio je M. Đukić, ali ne zato što bi on bio protiv njih i njihovog glasovanja nego zato što u pitanje dolazi njegova stolica, jer oni sigurno neće glasovati za njego nego za njegovog suparnika M. Pupovca.

Iako se zna da te “Srbe-autobusare” organizira i financira tzv. “vlada Krajine” nedavno osnovana u Beogradu, naši vlastodršci mirne duše puštaju i dopuštaju te ponovne četničke  provokacije protiv Hrvatske i protiv zdrave pameti.

Dana 19. ožujka 2007

TKO NEMA POŠTENJA TREBAO BI IMATI PAMETI


Ovih smo dana u Rijeci obasuti pravim biserima među kojima mi se čini vrijedan pažnje posebno onaj gdje se predlaže za NAGRADU GRADA RIJEKE Ljerku Krajnović prozvanu «heroina».

Da pukneš od smijeha! Pa zar doista ima toliko bezobraznih i pokvarenih ljudi da jednu osobu koju bi po svim zakonskim i moralnim načelima trebala biti osuđena, a nikako predložena  za NAGRADU GRADA RIJEKE?

Vratimo se na sam početak cijele te namještaljke oko podmićivanja liječnika:

 1. 1.  prije svega ta tzv. «herojina» nipošto nije ništa otkrila: ona je samo bila izmanipulirana od raznih nesposobnjakovića između agenata «007» koji su cijelu stvar vrlo loše izrežirali;

 1. 2.  svijesno dala izmanipulirati: znala je jako dobro da se cijela bezobraština i namještaljka snima, da su sve novčanice obilježene i da ona neće ostati prikraćena niti za jednu jedinu kunu;
 2. 3.  kada ju poradi toga razni mediji i razne novinarske hiene proglašavaju da je  «heroina»,  ona uporno šuti i očito uživa u izmišljenom veličanju svoga  i protuzakonitog  i protumoralnog čina. 

Da je Ljerka Krajnović  kojim slučajem doista liječniku dala svoj vlastiti novac, da uopće nije niti slutila da će joj se išta od toga vratiti, da je nakon «kupljene» očeve operacije kod dotičnog liječnika cijelu stvar razotkrila policiji, da je odbila ponuđenu vezu u Zagrebu za operaciju svoga oca, zaslužila bi  i priznanje i nagradu.

«Heronina» je jednostavno  izmanipulirana a javnost nekoliko dana obilno hranjena poluistinama i podvalama o cijelom slučaju.

Hvala Bogu da je među članovima komisije za imenovanja bilo pametnih i poštenih ljudi koji su to uočili i odbili prihvatiti podvalu onih koji su sami sebe imenovali za članove komisije koja imenuje!

Ako nemaju poštenja, trebali su barem uključiti pamet!

Dana 24. ožujka 2007

JAO SI GA NARODU KOMU
PREOBUČENI KOMUNISTI OBEĆAVAJU BOLJITAK


Kada smo ovih dana slušali obećanja gđe. ŽELJKE ANTUNOVIĆ da će oni (preobučeni komunisti) kada na slijedećim izborima ponovno dođu na vlast, otvoriti 80.000 novih radnih mjesta, bilo je za nepovjerovati pa i uključiti veliki oprez!

U toj njihovoj po tko zna kojoj podvali narodu, već u tom obećanju da će se to dogoditi «kada oni ponovno dođu na vlast», krije se sav komunistički cinizam: ako gđa. Antunović i njezin SDP doista imaju taj magični ključza nova radna mjesta, onda se s pravom možemo upitati dvije stvari:

 1. 1.   Zašto to niste primijenili kada ste imali četverogodišnju vlast?
 2. 2.   Zašto to barem djelomično ne učinite odmah sada sugerirajući vladajućima kako se to radi – ako Vam je doista stalo do dobra naroda?

Gospođo Antunović, ovo što ste izjavili ovih dana samo su Vaše bezočne predizborne laži i cinizam, jer Vi i Vaši stariji drugovi imali ste vremena na pretk da to učinite pa niste učinili. Za to možete doista u  tako kratkom roku. 

Meni je osobno jasno kako to Vi mislite izvesti:  otpustit ćete 80.000 hadezeovaca i zaposliti 80.000 sdepeovaca!

 

Dana 24. ožujka 2007NEIZLJEČIVI VIRUS CINIZMA NAPAO HAAŠKI SUD


Ono što se u Haagu  počelo događati u ožujku i travnju ove 2007. godine obzirom na još jednu njihovu izmišljotinu i podvalu prema Hrvatskoj pod nazivom «sukob interesa», nije ništa drugo nego neizlječivi virus njihovog cinizma. Po onomu kako oni tumače «sukob interesa» trebalo bi smijeniti svakog advokata koji brani svoju stranku jer i on je «u sukobu interesa» budući mu je stalo da obrani tu stranku.

Glavna pogreška suda u Haagu leži u činjenici što  su oni unaprijed osudili Hrvatsku pod krinkom suđenja hrvatskim generalima  pa sada imaju velikih problema sa pronalaženjem dokaza za to.

Naš najveći grijeh po njima nije u tome što smo imali veličanstvene oslobodilačke akcije nego što smo u tome uspjeli. Evropska mafija predvođena raznim masonskim i liberalnim ložama slobodnu i neovisnu HRVATSKU nikada nije mogla niti smisliti a kamo li dozvoliti da se ona ostvari. To bi svima nama trebalo biti potpuno jasno. Nažalost, najmanje je to jasno vladajućima  - bilo koje boje oni bili.

Nakon što je Engleska odbila izručiti ratnog zločinca Srbina, valjda je i posljednjoj piljarici jasno tko je na kojoj strani i koje je naravi ta tzv. «evropska pravna stečevina».  Jedino  to nije jasno trenutno vladajućima HDZ-ovcima a neće biti  niti onima koji eventualno dođu na vlast nakon njih. No, narod se ipak ne može pobijediti niti praviti blesavim, natražnim, nesposobnim  i neograničeno vući za nos.

Dana 06. travnja 2007.,GOSPODINE FRATTINI – METITE ISPRED SVOGA PRAGA


Ono što je jučer i danas pred hrvatskim klimavcima u Vladi i u dnevnom tisku iskrmeljavio povjerenik  evropske komisije za pravosuđe te slobodu i sigurnost i zaštitu ljudskih prava, gosp. F. Frattini, graniči sa naučnom fantastikom u smislu drskosti i bezočnosti.

Gospodine Frattini, pa gdje je pravosuđe više pokvareno (korumpirano) i cinično  nego upravo u EU a napose u Italiji?. Možda Vi niti ne znate da Vaš tzv. Međunarodni sud u Haagu oslobađa svake krivnje Srbe koji su izvršili najveći genocid nakon drugog svijetskog rata u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu; upravo je Evropa i njezino pravosuđe malu Hrvatsku izručila krvoločnosti miloševićevog režima uvođenjem embarga na oružje a da istovremeno nije razoružala Srbe.

Znate li Vi, gospodine Frattini, koliko korumpiranosti ima u talijanskom nogometu i što u tom smislu radi talijansko pravosuđe? Dali Vam je poznato koliko je stotina policajaca došlo u Napulj kako bi ukrotilo mafiju i da je nakon njihovog dolaska broj ubijstava još više porastao?

Kako ste mogli izjaviti (današnji tisak) da je istina da u Rumunjskoj i Bugarskoj ima više kriminala nego u Hrvatskoj ali da su one i veće zemlje nego Hrvatska?  To znači da su Italija, Francuska, Engleska, Njemačka... daleko korumpiranije u svakom smislu jednostavno zato što su veće od Hrvatske! Pa to Vam upravo mi i tvrdimo: ništa EU nije ni učemu bolja od Hrvatske.

Kada Vam to nisu bili u stanju reći hrvatske ulizice onda Vam to ja kažem: gospodine Franco Frattini – metite najprije ispred svoga praga. Ako nemate pravih razloga da Hrvatsku ne primite u EU onda nemojte niti gluposti lamatati. Najprije su Vam smetali hrvatski generali – posebno general Gotovina, onda i pokojni Tuđman, sada neke reforme u pravosuđu, itd. Gospodine Frattini: Vama i Vama sličnima u EU smeta samo postojanje neovisne i samostalne Hrvatske i ništa drugo. Pa mi smo u mnogo čemu daleko ispred čitavog roja članica EU ali Vi to niste u stanju priznati.

Od Hrvatske ste stvorili zemlju prevodilaca vaših pravnih i ekonomskih nebuloza. Pa Vi zapravo pravno  niti ne postojite jer još nemate niti Ustava. Komu onda čitate lekcije o reformi pravosuđa?

Dana 14. travnja 2007

CARLA DEL PONTE U „ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI“ LAŽI I PODVALA PROTIV HRVATSKE


Kako su mediji ovih dana izvijestili, glavna Haaška tužiteljica je igrala dvostruku ulogu u Međunarodnom sudu u Haagu koji bi trebao biti uzor nad uzorima svim sudovima: progonila je hrvatske generale i cijelu Hrvatsku a istovremeno je Srbima namiještala oprost.

Najblesaviji sud na svijetu ne bi donesao onakovo riješenje za Srebrenicu kao što je to ona učinila: genocid je bio ali za njega praktički nitko nije odgovoran.

Da ima imalo poštenja smjesta bi dala ostavku i ispričala se Hrvatima. No, ona je samo jedan mali kotačić u angloameričkoj mašineriji mržnje protiv neovisne Hrvatske i opraštanja Srbima zločina za koje i malo dijete na ovim prostorima zna da su ih upravo oni izvršili.

Ono što smo zvali cinizmom i dvostrukim mjerilima suda u Haagu, sada je izišlo na vdijelo: haaško tužiteljstvo  se u svojoj glavnoj tužiteljici pokazalo kao doista ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA PROTIV HRVATSKE.

Mislim da je veoma naivno od hrvatskih vlasti misliti da će nekakova diskusija u Ujedinjenim Nacijama išta lošega učiniti ili pak osuditi Carlu Del Ponte jer ona je isti njihov proizvod: odslužila je i odradila svoju zločinačku ulogu – posebno stavljanjem ogromne novčane  gotovine u džep i našega hrvatskog generala Gotovine u zatvor – pa sada može mirno otići u ropotarnicu povijesti od kuda su je i izvukli njezini naredbodavci.

Očito da hrvatski puzavci misle ako ponizno odgovore na svaki mig iz EU da će nas oni brže i jednostavnije primiti: oni nam se samo smiju i čude našem služinačkom mentalitetu. Hrvatsku će primiti onog trenutka kada to njima bude najbolje odgovaralo.

Kako to da su se odjednom Amerikanci okrenuli za 380 stupnjeva izjavljujući da Hrvatska treba biti primljena u NATO­? Kako to da više ne treba ni porasta demokracije u Hrvatskoj, ni reforme Hrvatske vojske, ni dodatnog upriličivanja „natostandardima“, ni veće suradnje sa susjedima, ni povratka izbjeglica, itd.? I mi smo sada dobri kada Rusiju treba željeznim obručom okružiti i izolirati.

Mogu njezini činovnici kako god hoće žestoko i odlučno opovrgavati bivšeg tužitelja Geoffreja Nicea u slučaju Miloševića,  ostaje činjenica da je  i Međunarodni sud pravde i Tužiteljstvo haaškoga suda (sve je to ista pašta) – od samoga svoga početka bio na strani Srba koji su jedini i isključivi krivci za sve zločine i Hrvatske i Bih i Kosova.        Mene samo zanima hoće li Carla del Ponte osuditi svoga bivšeg činovnika g. Geoffreya Nicea kao što je to učinila u slučaju hrvatskog novinara!

Na kraju bih ponovno poručio F. Frattiniju da zatraži  reformiranje i „konkretne rezultate“ Haaškog  suda i Tužiteljstva u Haagu a  Hrvatskoj neka prestane čitati lekcije  sa visoka te izmišljati laži i podvale protiv hrvatskog pravosuđa, ljudskih prava i sigurnosti. Ništa mi nismo ni učemu gori od Vas: manji jesmo i dosta blesavi da i najviši hrvatski dužnosnici primaju Vaše poklisare i krmeljavce koji jedva da što znače u vlastitoj sredini gdje žive, a nama ovdje dolaze soliti pamet.

Dana 17. travnja 2007


JASENOVAC SE PONOVNO KORISTI PROTIV HRVATSKE


Ružno, tužno, žalosno i cinički da se svake godine Jasenovac i njegove žrtve koriste na raspirivanje mržnje protiv cijelog hrvatskog naroda pod pojmom „Ustaše“. Uvijek se ponavaljaju iste fraze a ove je godine posebno izazivačka i huškačka  izjava predsjednika Mesića u obraćanju mladima kojima, kako je izjavio prema NL, str. 2 od 23. travnja 2007.  „treba ponavljati da su fašizam i ustaštvo bili zločin u ideji i u ostvarenju te ideje, dok je antifašizam kao ideja bio čist, a zločini počinjeni na toj strani bacili su sjenku na taj svijetli obraz borbe za slobodu“.

Gospodine Predsjedniče, znajući danas za mnogobrojne i ogromne zločine koje su počinili partizani i antifašisti, možemo samo kazati:  kamo sreće da su partizanštia i antifašizam u svojoj ideji i ostvarenju bili zločinački pa bi možda manje ljudi bilo poubijao bez suda i dokaza,  već samo zato što su to bili HRVATI.  

Vama očito nije do istine, jer da jest nikada nebiste izjavili da su svi ustaše bili zločinci. Ustaše su nastale stoga što je hrvatski narod napokon odlučio stati na kraj velikosrpskim zločinima u razno-raznim diktaturama i pokoljima vršenim nad Hrvatima prije početka bilo kojeg rata, a posebno drugog. Sjetite se samo senjsih mladića. Niti su svi ustaše zločinci kako Vi tvrdite u Jasenovcu a bome niti su svi partizani bili janjci.          

Druga svetinja na koju podlo udarate jest pokojni predsjednik F. Tuđman kada – prema NL  od 23. 04. 2007., str. 3 kažete doslovno: „Ustaštvo je, činjenicama usprkos, promovirano na pijedestal hrvatstva u trenucima kada se proglašavala samostalna hrvatska država“. Gospodine Predsjedniče, pa Vi gore o Tuđmanu govorite nego četnici, a upravo ste i Vi s njime stvarali tu nezavisnu hrvatsku državu – osim ako Vam se i to nije omaklo kao ono u Australiji!

 

Stoga  bih i ja Vama i svim Vašim tzv. Antifašistima mogao odgovoriti: „ činjenicama usprkos“ Vi  nikako da priznate da su upravo partizani i antifašisti počinili i količinski – ako je uopće umijesno na takav način govoriti o žrtvama – zločina nego i ustaše i belogardijci zajedno. Zar Vam tomu nisu dokazom desetci tisuća kostura koji u Sloveniji napokon izviru na svijetlo dana? Zar niste upravo Vi i premijer Račan kada ste došli na vlast „činjenicama usprkos“ raspustili i razajurili komisiju koja je trebala svojim radom objektivno rasvijetliti i istražiti sve žetva drugog svjetskog rata i poraća koja je imala sveti zadatak otkriti barem dio istine o najvećim komunističkim i antifašističkim zločinima koja su se dogodili i u ratu a najvećim dijelom nakon rata. Možda ste to Vi zaboravili poradi okruženja u kojem ste se kretali i u kojem se još uvijek krećete.

Neka Vaši savjetnici malo pročitaju koji  redak  više o tom vašem „svijetlom obrazu“ a u vezi sa bivšim  šefom  OZNE,  Petrom Zinaićem koji je na  Kordunu oko Slunja, Cvitovića, Cetingrada, Lađevca i Rakovice spaljivao u pećinama žive ljude i ubijao čak i dječake od 16 godina i to sve nakon tzv. „oslobođenja“. Predsjedniče, mnogobrojni vaši partizani i tzv. antifašistili oslobodili su doista tisuće ljudi nakon rata, ali nažalost od njihovih vlastitih života.  Za sve je taj isti krvolok sve dok Franjo Tuđman (kojega Vi beskonačno mrzite) nije oslobodio Hrvatsku, primao ogromnu boračku mirovinu i to na teret onih čiju je djecu, žene, očeve ... poubijao. Sada živi u Beogradu od kuda je sve zlo i poteklo i nikomu ništa ne može.  

Ono što je pak na tom mjestu užasa i stradanja izjavio židovski zagrebački rabin KOTEL DA DON, prelazi svaku mjeru ukusa i kulturnog ponašanja. Vaši u Izraelu, gospodine rabine, ne dižu tako ruke niti kliču Palesincima „Shalom“ ali ih zato već nekoliko decenija pred očima čitave svjetske javnosti istrebljuju kao trule kruške. Zar je Jasenovac primjereno mjesto za sijanje mržnje protiv Hrvata a da zapravo nije niti siugrno tko je taj muškarac koji je  „izletio iz lokalne birtije“ i to Vama uzviknuo?  

Dana 23. travnja 2007

AUTOBUS EU BEZGLAVO VOZI U SUPROTNOM SMJERU


Upravo je nevjerojatno kako mogu poblesaviti odrasli i naobraženi ljudi što se može najbolje uočiti ovih dana u organiziranju EU autobusa po Hrvatskoj, u namjeri da se hrvatske građane obavijesti što to zapravo znači EU.

U sveme tome još je najgora  perfidna igra predstavnika EU, gosp. Vincenta Degerta: isti on koji sada – uz pomoć naivnog, dezorijentiranog ili čak možda i kupljenog hrvatskog vrha želi nas uvjeravati u prednost ulaska u EU, sa druge strane nam taj ulazak svim mogućim izmišljotinama, smicalicama i bulažnjenima upravo gosp. V. Degert  priječi.

Gospodine Degert, pa Vi vozite u suprotnom  smjeru: okrenite svoj autobus prema svojoj vlastitoj kući! Cijela je Evropa cmizdrila i skanjivala se kada je Austrija sa H. krenula malo udesno, a sada šutite kao bubice kad Vam je Francuska sa Sarkozyem još većim i snažnijim korakom to isto učinila u samome srcu EU. Uz to smo čuli još jednu bombastičnu izjavu o činjenici da pravno ne postojite jer nemate niti Ustava: da je to jedna sitnica i jedan mali problemčić koji će se riješiti. Pa zar doista mislite da imate posla sa ljudima koji su tek izišli iz prašume?

Ovakovim izjavama EU samo dokazuje da njoj zakoni zapravo ništa niti ne znače jer ionako će se u svim slučajevima primjenjivati samo „jedan jedini ustavni zakon“ a to je interes kapitala u pljački i iskorištavanju malenih.

Pa zar ne vidite da ispadate veoma naivno kada mislite da ćete  Hrvatima iz autobusa u kojem se nalazi jedino čisti hrvatski zrak u gumama, uspješno tumačiti što je to EU i kakove su prednosti ulaska u Vašu košnjicu u kojoj uglavnom trutovi beru plodove naivnih i radišnih pčelica?

Možda je Vaše autobusarenje po Hrvatskoj svoj glavni  rezultat već i postiglo  upravo onda kada još niste niti krenuli a predsjednik Mesić  dao izjavu za Guinesovu knjigu gluposti rekavši (prema dnevnom tisku) kako je „EU milenijski pothvat“ i da će „ova generacija izvršiti ono što ni jednoj generaciji prije nije uspjelo“.

Mene bi osobno zanimalo na koje je sve generacije predsjednik mislio i dali on onda uopće zna  kada je stvorena EU.

Dana 07. svibnja 2007


FUMIĆ I NEKI ANTIFAŠISTI PONOVNO UBIJAJU BLEIBURŠKE ŽRTVE


Ono što je nekadašnji predsjednik SABA, gosp. Fumić jučer izjavio o Bleiburgu, ista je partizansko-antifašistička bljuvotnika i predstavlja ponovno ubijanje bleiburških žrtava. Ta nitko pametan i objektivan nije nikada niti tvrdio da su sve žrtve poubijane na bleiburškom polju, ali je upravo Bleiburg uzet za simbol partizansko-antifašističkog krvavog pira nakon drugog svjetskog rata jer je bio početak najvećeg klanja kojega su na ovim prostorima izveli  Titovi – partizani i antifašisti.

Izjava druga Fumića da je na Bleiburškom polju pokopano samo 20 ustaša i da su se oni sami poubijali, dokazuje samo njegovu perverznost i mržnju protiv vlastitog Hrvatskog naroda. Druže Fumiću,tako su se vjerojatno poubijali i komunisti koje je tvoj idol Tito i Ti   zajedno s njime (i Ti si bio neko vrijeme Bog i batina na Golom otoku), poubijali na Golom otoku.

Već i jučer smo mogli pročitati dio „bisera“ pomahnitalog dijela tzv. antifašista, ali će vjerojatno prava poruka doći objavom Hrženjakovog Zbornika o Bleiburgu. Lagali ste i namještali povijest punih pedeset godina, pa nastavite još koju godinu koliko Vam Bog dade života na ovome svijetu.

Da je kojim slučajem SAB stvarno organizacija poštenih antifašista, oni bi se smjesta ogradili od jučer izrečenih bljuvotina svojih drugova i kolega.

Dana 12. svibnja 2007.,

GOSPDINU DENISU ROMCU


Prije svega bih se zahvalio što mi je posvetio toliki članak u NL (vidi na desnoj strani ove stranice). Majko mila, pa opet desno!

Nakon toga bih volio znati od kuda je izvukao zaključak da su „Ricksovi liberalni i župnikovi izrazito nacionalistički obojeni stavovi“. Poštovani gospodine Romac, ako je voljeti svoj narod „nacionalistički obojen stav“, ako je doslovno nabrajanje žrtava srpske agresije na Hrvatsku sa imenom i pčrezimenom dotičnih žrtava „nacionalističko obojen stavi“, ako stvari nazivam njihovim vlastitim imenom također „nacionalistički obojen stav“ onda sam doista veći nacionalista od Vas.

U svakom slučaju svojim ste pisanjem o meni i Ricksu u NL od 28. travnja 2007. na 1. i 67. starinici napravili meni osobno dobru i besplatnu reklamu. Mislim da je to stoga što ste moj župljanin „a krv nije voda!“- Kao što i sami možete zaključiti, ako se ljudi međusobno ne mrze, ako su istinski humanisti onda se itekako na valnim dužinama mogu susresti i „Ricksovi liberalni i župnikovi izrazito nacionalistički obojeni stavovi“.

Drago mi je da ste napisali što gosp. Ricks misli o Haaškome sudu i o Carli del Ponte „za koju kaže da je opsjednuta Hrvatskom“.

Vi ste, poštovani gospodine Denis, još mlad čovjek i u fazi stjecanja iskustva: kada Vas jednoga dana NL odbaci kao istrošenu krpu te kada S. Mesić, C. Del Ponte, Busch...itd., odu u ropotarnicu povijesti gdje i pripadaju, sjetiti ćete se svoga staroga župnika iz Kastva i njegovih „nacionalistički objenih stavova“ i lupati po glavi (tada već vjerojatno ćelavoj!) govoreći si i čudeći se kako to prije niste uočili.


Ipak je još vrijeme da se shvati kako naknadna pamet nije baš neka velika odlika a u Hrvatskoj je upravo tih „naknadnih pameti“ ipak previše.

Dana 28. travnja 2007


U KASTVU ČETNIK BRANKO MIZDRAK PRIJETI


Obitelj Alije i Ivanke Miftarević čiji je sin Emil poginuo u Domovinskom ratu na bojišnici kod Brinja dana 27. 02. 1992., dragovoljno uređuje okoliš oko spomen križa u Rešetarima. Tako je to išla činiti i 12. 05. 2007. oko 20 sati. Točeći vodu iz novopripojene pipe, iskočilo mu je kratko gumeno crijevo iz ruke te poprskalo  njega i nekoliko ljudi oko njega.

Na to je iz te grupe burno reagirao gosp. BRANKO MIZDRAK iz Rešetara br. 55, rekavši doslovno (prema izjavi bračnog para Miftarević):  „Izbosti ću te nožem jer si me polio namjerno samo zato što sam četnik“. Nakon toga se obratio supruzi gospodina Miftarevića rekavši: „J....majku ustašku. Najveći si gabor u naselju. Kome vi to radite? Zašto pop nije napravio hidrant kod križa a ne ovdje?“.

Policija koja je tuda slučajno prolazila samo je rekla neka se svi raziđu.

Da je kojim slučajem bilo obratno – pa makar i u najzabitnijem selu u Hrvatskoj – smjesta bi se tamo našao bivši predsjednik HHO-a, Žarko Puhovski, razne nevladine organizacije, Jašićka, predstavnici „ugroženih“ Srba i slično.

Sreća je u svemu tome što je gosp. Miftarević sačuvao prisebnost inače bi „ četnik Branko“ obrao bostan a gosp. Miftarević završio na Haaškome sudu „poradi etničkog čišćenja“ (namjerno je vodom polio Branka što bi sigurno Haaški sud ocijenio kao „etničko čišćenje“!).

Dana 14. svibnja 2007.,PITANJE ZA GOSPODINA SANADERA


Poštovani gospodine Sanaderu!

Dali ste stvarno svijesni koliko ste besmislenu izjavu dali u školi „SANADER-KITAROVIĆ“ koju ste po sugestiji eurounijaca osnovali u Hrvatskoj sa namjerom da nas „spamećujete“ kada ste jučer na radiju izjavili da se nitko živ nebi usudio napasti nas  da smo kojim slučajem 1991. bili članica NATO-a?

Prije svega, kako smo mi to mogli već tada – pa makar i  nakon priznanja – biti član NATO-a? Zar se Vi stvarno ne sjećate kako su prošli oni koji su se koji decenij prije usudili samo pomisliti o našem zasebnom članstvu u UN?

Zatim, zapamtite jednom za uvijek: da smo mi kojim slučajem tada bili članica NATO-a nikada mi nebismo ostvarili svoju neovisnost, slobodu i cjelovitost Hrvatske.

Već po neki  puta na ovim stranicama ponavljam: Kosovo nije bilo članica NATO-a pa je NATO razarao Srbiju,  Afganistan nije članica NATO-a pa ga članice te političko-ekonomske sile „brane“. I Vi i Vaša vlada već je dovoljno svojih vojnika poslala u Afganistan gdje izravno ili neizravno sudjeluju u ubijanju tamošnjeg stanovništva tvrdeći da su oni teroristi u svojoj vlastitoj kući.

Potpuni je cinizam doći u tuđu zemlju, okupirati je, iskorištavati njezina prirodna bogatstva i tvrditi da su oni teroristi.

Gospodine Sanaderu, možete li Vi i Vaša vlada mirno spavati pri spoznaji da naši vojnici prelaze granice Hrvatske i bore se za tuđe prljave ciljeve? Pravi kršćanin to nikada nebi niti usnu učinio. Zar ne vidite sudbinu krvnika Tonija Blera kojega je izgleda ipak napokon počela progoniti njegova krvlju uprljana savjest?

Dok raznorazni Nikolići (nažalost Tomislavi!) ponovno nastavljaju  svoju četničku krvavu  kašu na ovim prostorima, mi raspuštamo svoju vojsku a ono malo što imamo širokogrudno dajemo u službu okupacionih interesa sila zapada po bijelome svijetu.

Dana 15. svibnja 2007


NOVI LIST 18.05.2007. O ŽUPNIKUDana 18.05.2007. u Novom listu objavljen je ovaj članak.
Odgovor župnika slijedi na ovim stranicamakliknite na sliku za uvećanje


NOVINARKI KRISTINI DANILOVIĆ PRIJIĆ


Poštovana Kristina! (mislim da Vas doista mogu tako malo intimnije osloviti jer sam Vas i krstio i vjenčao ovdje u Kastvu).

Kada bi kojim slučajem po svome ponašanju i profesionalnosti u novinarskom poslu bila  na razini dame, nebih ni u snu rekao da lažeš. A to upravo i radiš od samoga početka nastanka „slučaja Mizdrak“. Pođimo redom:

 1. 1.  Bez obzira što sam jasno rekao i doslovno citirao riječ i gdje  je sam gosp. Mizdrak rekao da je četnik, Vi uporno podmećete da sam ja to o njemu rekao i napisao. Dakle: svijesno i namjerno lažete;
 2. 2.  Postavili ste – očito u čvrstom dogovoru sa Uredništvom NL cijeli slučaja na prvu i drugu stranicu, kao da se radi u najmanju ruku o Predsjedniku države ili o nekom stoljetnom događaju i to na svijetskoj razini i važnosti. Znači imali ste točno određen cilj: vjerojatno baciti mrlju na događanje sv. Krizme u Kastvu i na proslavu blagdana sv. Jelene – zaštitnice župe.
 3. 3.  Zamjenjujete teze: nitko nije  gosp. Mizdraku rekao da je četnik a niti mu se prijetio da će ga probosti nožem,  nego je  taj isti gosp. Mizdrak prijetnje izrekao bračnom paru Miftarević, opsovavši gospođi Ivanki „majku ustašku“. Vi napadača i grozitelja proglašavate za žrtvu a samu žrtvu za lažljivce i napadače. Sličan scenarij nam je već odavno poznat: Hrvatska je kriva što se usudila braniti i obraniti od srbočetnika
 4. 4.  Obzirom na članak koji je u NL izišao danas ujutro, tj. 21. svibnja 2007., str. 1. i 2., u pretpostavci da je stvarno to no da je „žrtva s weba vlč. Franje Jurčevića pokušala suicid“ (naime imam pravo sumnjati u cijelu priču jer tako opisujete  navodni događaj kao da ste upravo Vi gosp. Mizdraka svugdje u stopu slijedili),  samo bih Vam posvijestio činjenicu: gosp. Branko Mizdrak ipak nije izvršio samoubojstvo, a hrvatski branitelj -  sin bračnog para Miftarević - je od četnika ubijen i nikada se živ kući više neće vratiti.
 5. 5.  Što se pak tiče dubokog šoka koji je njegova obitelj doživjela, neka se obitelj a i Vi osobno radije šokirate činjenicom da je gosp. Mizdrak doista zaprijetio obitelji ubijenog hrvatskog branitelja Emila Miftarevića i da je njegov majci opsovao „majku ustašku“.
 6. 6.  Na kraju: očekujem od Vas uskoro četvrti članak u NL gdje ćete me okriviti za smrt Miloševića u Haagu i ostalih Srba koji su učinili samoubojstvo, duboko „šokirani“ što ih se progoni i okrivljuje za masakre po Hrvatskoj te BiH.
 7. 7.  Osobno mi je žao tih neugonosti i šoka koji je obitelj doživjela, ali to nikomu ne može priječiti da stvari nazove njihovim pravim imenom i da ih poradi tih neugodnosi i šoka prešućuje i zamagljuje.rvatskoj.
8.  JEDNO PITANJCE VAMA I NOVOM LISTU: KAKO TO DA NIKADA NA PRVOJ ILI DRUGOJ STRANICI NISTE OBJAVILI SAMOUBOJSTVO KOJEG HRVATSKOG BRANITELJA, A OVOME NAVODNOM POKUŠAJU POSVEĆUJETE TOLIKO POZORNOSTI!?

NB! Bilo bi pošteno da mi NL dade stanoviti postotak na više prodanih primjeraka jer tako važan dogođaj  najavljen na prvoj i objavljen na drugoj stranici očito mora plijeniti pozornost širje javnosti, što uvjetuje veću prodaju Vašeg lista!

Dana 21. svibnja 2007


NOVI LIST POTPUNO POSVEĆEN KASTAVSKOM ŽUPNIKU


I danas, 22. svibnja 2007. na najudarnijim stranicama – najava na prvoj i tekst na drugoj, trećoj i osmoj, ponovno sam „tema tjedna“!

Novinarima više uopće nije važno što je zapravo istina nego javni linč svećenika koji se usudio stvari nazvati njihovim pravim imenom i samo prenijeti činjenicu onoga što se stvarno dogodilo.

Bezobrazluk pak nad bezobrazlucima je uvlačenje u tu prljavu igru samog Nadbiskupa. Ovako se slično radilo i u staljinizmu kojega su izgleda obilno naslijedili i mlađi novinari.

A što bi bilo da je kojim slučajem sam Nadbiskup daleko prije meni to zabranio?!

Ne ulazeći u rasčlambu tih tekstova (klikni ovdje... i ovdje....) mislim da je svakom trezvenom čitatelju dovoljno jasno ako kažem da su izjave o meni dali veoma uvaženi trojac: don IVAN GRUBIŠIĆ (on smije iznositi svoje osobne stavove), „don“ DRAGO PILSEL čiji su svi tekstovi odreda čista mržnja, lupetanje bez veze sa mozgom (i on sada meni čita lekciju!), te uvijek „protiv Hrvatske spreman“ ZORAN PUSIĆ!

Zanimljivo je da se sve te perjanice inače jako zalažu za slobodu izražavanja a to pravo istovremeno meni priječe.

Gospodo, pa ja uopće nisam iznosio svoj stav u ovom slučaju nego sam samo napisao što je i kako bilo. Ako je itko preko svake mjere i potpuno zlonamjerno cijelu stvar rastrubio, to je onda NL. Pa koliko ljudi čita moju stranicu?

Na kraju, misli li netko da i ja poradi ovakovih pisanja mogu doživjeti šok? Zamislite kombinaciju: na psihijatriji zajedno ja i gosp. Mizdrak!

Pozdrav NL koji me besplatno reklamira i molim da mi se sutra pošalje na adresu 10 kopija Vašega cijenjenog dnevnika!

Dana 22. svibnja 2007

/

ŽUPNIK JURČEVIĆ NA PSHIJATRIJI


Nakon bjesomučnih i neutemeljenih napada NL, novinarke Kristine
Danilović  Prijić, današnje SLOBODNE DALMACIJE, podmetanja da je on nekoga nazvao četnikom i tako nanio veliku bol obitelji Mizdrak iz Kastva,  župnik Jurčević otišao na  psihijatriju u Rijeci.

Dana, 23. svibnja 2007


ŽUPNIKOV ŽESTOKI ODGOVOR NOVOM LISTU


Poštovani!

Najsrdačnije se zahvaljujem glavnom uredniku NOVOGA LISTA, gospodinu Goranu Kukiću, novinarki Kristini Danilović Prijić, inače mojoj župljanki, kolumnisti  Dragi Pilselu koji svoje bljuvotine može samo u NL objavljivati,  te komentatorici gđi. Neli Vlašić koja „nije vjernik“ pa kada to sama za sebe kaže misli da je jako pametna!

Potpuno besplatno ste me reklamirali!

Baš Vam svima hvala!

Dana 27. svibnja 2007., Franjo Jurćević, župnik – nakon što sam se vratio sa riječke psihijatrije gdje sam otišao posjetiti svoga prijatelja liječnika koji je odlazio na godišnji odmor!

·       NB! Uopće mi nije jasno na kojoj  se strani sada nalazi direktor NL,  gosp. Franjo Butorac. Gospodine Butorac! Zar se ne sjećate one noći kada ste me Vi i gospodin Linić pozvali oko jedan sat iza pola noći  da dođem pred zapovjedništvo jugovojske u Rijeci i pokušam smiriti majke hrvatskih mladića koji su služili u jugovojsci i koje su tražile da se njihovi sinovi puste iz te srpske tvorevine, inače da će „biti krvi“? Došao sam zajedno sa mons. Ivoslavom Linićem i dominikancom, dr. Marijanom Jurčevićem i uspješno smo smirili situaciju: mi a ne general Čad kako se to danas u raznim izjavama iznosi i u Vašem listu. Istini za volju, istovremeno je general M. Čad na Plitvicama spašavao hrvatske policajce i u tome uspio. Nakon dolaska sa Plitvica, zahvalio se svećenicima koji su odigrali „pozitivnu ulogu pred zapovjedništvom!“. O tome Vi u svome listu nikada niste pisali! A svi smo mi još živi svjedoci tih tragičnih događanja. Te sam noći stotina hrvatskih majki pred zapovjedniatvom izjavio: „Drge majke, Vi s pravom tražite svoje sinove, ali znajte: i iza ovih škura (na zapovjedništvu) također se nalaze nečiji sinovi, pa kao što Vi želite svoje sinove, tako i njihove srpske majke žele svoje. Ne uništavajte zgradu koja će nakon njihovog odlaska ostati u Rijeci. Oni to sa sobom neće ponijeti. Nemojmo nauditi tim mladićima“. Nakon tih mojih riječi i pjesme i molitve mojih kolega svećenika, majke su se mirno razišle  Namjerno se  prešućuje sve ono što je riječka crkva učinila za Hrvatsku u tim teškim trenutcima i za Hrvate i za sve građane Hrvatske koji su bili izloženi srbočetničkom divljanju koje se ponovno u ovim vremenima i prostorima javlja i diže glavu.  

Tako je nekako to „nevino“  počelo i 1990. Godine!