Tekstovi 2006. godinaTekstovi koji se ovdje nalaze objavljeni su na mojim osobnim blogovima: zupnik.blog.hr i zupnikfranjo.bloger.hr


Bolje biti pas nego čovjek

Osvrt na članak objavljen 27.01.2006. - U HRVATSKOJ PRVA ZATVORSKA KAZNA ZBOG MUČENJA KUĆNE ŽIVOTINJE

Tužno je i žalosno bilo pročitati proteklih dana (27. 01. 2006.) vijest da je sud osudio na nezamjenjivu zatvorsku kaznu čovjeka koji se izživljavao nad psom. Da se razumijemo: nikada se normalan čovjek neće izživljavati nad životinjama, ali zabrinjava činjenica da je također sud ovih dana praktički oslobodio (ne)čovjeka koji je pred okom kamere ubio najmanje sedam ljudskih bića a osuđen je za to na samo šest godina (devet je za mučenje i ubijanje hrvatskih branitelja). Psi se slobodno šeću po travnjacima i parkovima, gade tamo gdje se igraju djeca, mnogobrojne se "nevladine" organizacije bore za njihova prava,  itd. BOLJE BITI PAS NEGO ČOVJEK!


Oživjela Jugoslavija

Dočim političari kažu da nešto nije tako, dočim pozivaju i visoke evropske dužnosnike da to potvrde – stvar je doista potpuno obratna: stvorena je Juga!

Ponovno se slave «veliki datumi» antifašista, ide se u prošlost od preko šezdeset godina a potpuno se, sa najvišeg vrha, prešućuje «vojno-redarstvena akcija Maslenica», jer je važnije naći se u kakovom vinskom podrumu nego odati počast masleničkim osloboditeljima, ponovno se prešućuju ogromni zločini i anifašista i partizana nad vlastitim narodom, ponovno se pokušava njih izjednačiti sa borcima domovinskog rata iako svi znamo da su se izborili za ropstvo od preko pola stoljeća pod srpskom čizmom, ponovno ulazimo u društvo balkanskih krčmara. Gospodo: ako je za Hrvatsku stvarno od životne važnosti biti u društvu sa BiH, SiCG, Albanijom... kako onda da isto to nije važno biti u društvu sa Slovenijom, Mađarskom, Italijom i eventualno sa Tunguzijom?! Sada se jasno vidi da je pokojni predsjednik Franjo Tuđman bio doista i veliki prorok: ponovno stvoriše Jugu. Prvi potez tek stvorene nebuloze učinio je isti gazda rasprodajom hrvatskih otoka i hrvatskog teritorija. Nije čudno što se ne buni Hrvatska Vlada, nego je čudno što se Slovenci ne bune jer im gazda dira u otok Cres, rasprodaje teren oko Osora. No, izgleda da jedina prednost te činjenice leži u tome što će možda Slovenci dozvoliti Hrvatskoj slobodan izlazak na otvoreno more! Mi ćemo za uzvrat ponovno postavljati strujomjere iz Iskre, uvoziti automobile iz Kragujevca, hladnjake iz Cetinja, itd.

Dana 31. siječnja 2006. u Kastvu kojega za sada Srbija još nije digla na prodaju!


Pavelić u ratu - Jakovčić u miru

Osvrt na potpisivanje deklaracije o osnivanju Jadranske euroregije u Veneciji 06.02.2006.

Poštovani gospodine IVANE JAKOVČIĆU!

Ne drugima nego samo Vama: za ovo što Vi sada radite pokojni BOŽO MILANOVIĆ, svećenik i hrvatski istarski rodoljub koji je najzaslužniji za pripojenje Istre matici zemlji Hrvatskoj, bi se deset puta u grobu okrenuo! Svi oni koji bi podpisali ovu Vašu lakrdiju o tzv.  Deklaraciju o "JADRANSKOJ EUROREGIJI" čisti su izdajnici i nemaju nikokovog prava prigovarati Anti Paveliću što je slično učinio - ali u ratu!  Pa tko je Vama do sada priječio ostvarivanje onoga što Vi tvrdite da ćete moći nakon što osnujete ovu  tihu talijansku okupaciju hrvatskih prostora!? Slobodan sam Vam pripomenuti: u vrijeme okupacije Talijani su bili i u Gorskom Kotaru i sve do Karlovca. Mi kordušani (okupacija sve do Kalovca) se jako bunimo što niste i nas uvrstili u ovu čudovištnu tvorevninu. I na kraju: KOJIM PRAVOM VI SVOJATATE JADRANSKO MORE KADA JE ONO MORE SVIH HRVATA?! Slijedeći Vaš korak će vjerojatno biti naplaćivanje pristupa ostalim Hrvatima na Jadransko more! I na kraju: Sjedište okupacije ste preselili u Pulu da se mnogi ne prisjete!


HRVATI: USTAŠE I NACIONALISTI
– SRBI: PSIHIČKI POREMEĆENI


Čudne se stvari kod nas događaju: kada neki Hrvat samo malo iskosa pogleda kojega Srbina ili pak napravi štetu od 200kn (!) na nekom srpskom zdanju – on je ustaša i nacionalista i nema nam putovnice za EU. No, Srbin Vasilj Radić (u ratu bio u četničkim"jedinicama"  koje su ubijale Hrvate te  rušile i razarale Hrvatsku) iz Raduša kod Knina, može slobodno pucati u Hrvate i on je samo – psihički neuračunjljiv!
Niti u jednim novinama nisam mogao pročitati da se možda i tu radi o ispadu «na nacionalnoj osnovi». I prije nego što je bio uhvaćen već su ga proglasili da je psihički neuračunjljiv! Nije se javila niti jedna jedina «nevladina organizacija» ili inaee veoma glasni borci za «ljudska prava» da taj čin osude; ni u kojem izvješću nije bilo rečeno da li je četnik Radić legalno nosio oružje kojim je pucao pa da barem sa te strane bude «sve u redu». Ako je doista poremećen kako to da nije pucao u susjeda Srbina a ne u inspektore Hrvate?!
Zapravo – ja samo pitam a ne tvrdim!


Evropski standardi - obično blebetanje


Kod nas u Hrvatskoj ima nekoliko tisuća papiga - osobito među državnim dužnosnicima - koji su veoma vješti u trajnom ponavljanju prazne krilatice: "prema evropskim standardima". A što su to ti blaženi "evropski standardi"? Što je to "evropska demokracija"? Dali je to i premlaćivanje četvorice dječaka u Iraku sa strane do zuba naoružanih engleskih vojnika? Dali je to i ubijanje zbog parkirnog mjesta koje se dogodilo u Torinu dana 12- 01. 2006., a ne samo kod nas? Dali su evropski standardi talijanski Parmalat ili njemačke i američke tvornice automobila koje su samo prošle godine odpustile nekoliko tisuća radnika? Tko je u talijanskom Parmalatu i američkom Enronu provodio privatizaciju i pljačkao kada oni nisu imali niti Franju Tuđmana a niti HDZ? Zar su iz Hrvatske stotine talijanskih bankara uhapšenih ovih tjedana poradi pronevjera? Zar su evropski standardi i oni prema kojima su Danci uvrijedili čitav muslimanski svijet i doveli čovječanstvo gotovo na rub sukoba? Jesu li "evropski standardi" i prošlogodišnji odlasci dvjestotinjak Židova iz Francuske poradi velikog porasta antisemitizma u toj državi? NIJE U ZAGREBU NEGO U SRED PARIZA 23. 02. 2006. OTET, MUČEN I USMRĆEN MLADI ŽIDOV SAMO ZATO ŠTO JE ŽIDOV. Hoće li stoga Francuska biti izbačena iz EU ili barem oštro ukorena?  

Dali su "evropski standardi" i talijanski Zakon o državljanstvu po kojem preko noći rađaju u Hrvatskoj i Sloveniji nekoliko desetaka tisuća Talijana?  Jedino je slovenska zastupnica u Evropskom parlamentu, gđa. Mojca Drčar imala petlje to nazvati pravim imenom: "Riječ je o svojevrsnoj ponovnoj okupaciji područja što ih je nakon 1918. g. okupirala Kraljevina Italija.." Mi ponovno šutimo i ništa nas ne čudi što vođa tršćanskih fašista Manlio Portolan traži "povrat čisto talijanskih teritorija Istre, Rijeke i Dalmacije". Svakako da bi bilo veoma naivno misliti da su to samo misli i želje tršćanskih fašista!

Što bi bilo da je to kojim slučajem učinjeno u Hrvatskoj?! Prvi bi se naši "eurodušobrižnici" digli na noge i neizostavno tvrdili kako se "tako u Evropu ne može", kako kod nas nema "vladavine prava", kako ne funkcionira "pravna država", i slično. ZAŠTO SE MI SAMI TOLIKO PONIZUJEMO I KLANJAMO kada je posve jasno da veliki kapital kolonizira male narode namećući im standarde svoje ekonomske pljačke i iskorištavanja?!

Netko može biti u EU a da su mu i zakoni, i postupanja, i razmišljanja daleko ispod naših. Također se govori često o "usklađivanju" naših i evropskih propisa što je potpuno krivo jer usklađivati se može onda kada nešto mi mijenjamo a nešto onaj drugi. Međutim, u slučaju nas i EU oni nama samo određuju što mi moramo mijenjati a da istovremeno niti ne pomišljaju da poradi Hrvatske oni štogod "usklade" i promijene. Mi ni na koji način ne sudjelujemo u mijenjanju nego samo u prihvaćanju tih propisa pa je stoga bilo sasvim dovoljno da po naredbe ode jedan ili dva čovjeka a ne stotine tzv. "eksperta" iliti "stručnjaka".
Evropski su standardi skrojeni tako da bogati budu još bogatiji i bezobzirniji a siromašni još siromašniji i jadniji. Uza sve to mi se uopće ne možemo oteti željeznom zagrljaju bešćutnih ekonomskih interesa "velikih" nego je samo pitanje hoćemo li u EU puzajući ili pak podignute glave!
Mi smo njima dali gotovinu (čitaj: Gotovinu), a oni nama čekove bez pokrića. Gdje su sada oni koji su tvrdili da je Gotovina jedina zapreka ulasku Hrvatske u NATO i EU?


ODLAZAK BALKANSKOG KRVNIKA

Slobodan Milošević nađen je u subotu, dana 11. ožujka 2006. u 9 ujutro, kako beživotno leži u svome krevetu u ćeliji UN-ove pritvorske jedinice u Scheveningenu.

On je umro a krvnici oslobođeni svake krivnje! Komu je zapravo Haaški politički sud anglosaksonskih nadahnuća trebao dokazivati miloševićevu krivnju i krivnju srpskih generala i vođa? Zar baki Kati iz Vukovara kojoj su Srbi ubili četiri sina i zeta?  Zar žrtvama Borova Sela, Vukovara, Škabrnje, Korduna, Like, Dalmacije, Slavonije, Bosne (SREBRENICA), Kosova, tid.? I još nešto: ta nisu Babić, Milošević, Mladić...mogli sami poubijati desetke tisuća ljudi, srušiti stotine tisuća kuća i stanova, minirati ogromna prostranstva diljem Hrvatske, Bosne i Kosova na kojima i dan-danas stradavaju nevini ljudi. Istina: oni su bili glavni poticatelji - nadahnuti (S)rpskom (A)kademijom (N)auka i (U)metnosti - a gdje su izvršitelji? Gdje su oni Srbi koji su to sve bezpogovorno izvršavali? Svi su oni oslobođeni a mnogi se potpuno slobodno i neometano šeću Hrvatskom i još traže pred tvornicom "Borovo" u Vukovaru da im Hrvatska nadoknadi što su oni razorili i uništili, protiv čega su se oni borili - čak i za ono razdoblje kada su bili u četničkim bandama te pucali i razarali tu istu tvornicu "Borovo" i ostale dijelova Hrvatske.  Koliko smo naivni, mi ćemo im sve to vjerojatno i nadokanditi - na štetu hrvatskih branitelja koji su ginuli i stradavali od tih istih koji se ponovno bune. Umjesto što traže HRVATSKE KUNE koje do nedavno nisu mogli niti smisliti, bolje bi bilo da - u smislu suživota - potraže  preko 500 Vukovaraca čija sudbina još nije poznata.

I na kraju - Carla Del Ponte "gorke suze lije" što Milošević nije osuđen! Pa komu Vi to, gospođo Carla, govorite? Tko ga je zapravo sudio? Zar hrvatski (spori!) sudovi ili sud u Haagu kojemu Vi predsjedate? Gospođo Carla, imao bih Vam uputiti  jedno  pitanje sada kada ste u "dubokoj boli i tuzi": što bi se dogodilo da je kojim slučajem u kratkome vremeu u nekom hrvatskom zatvoru na čudan način otišlo s ovoga svijeta četvero Srba? Svi su oni otišli u onome trenutku kada su upravo trebali otkriti svoje zapadne saveznike koji su ih podržavali. Tko je Miloševića podržavao i na kraju mu pomogao da osnuje tzv. Republiku Srpsku?! Meni se čini da je to lord D. Owen - a Vama? A sada upravo on (D. Owen) udara na Miloševića i na Vas! Kojeg li cinizma na strani moćnika! Na ova i ostala pitanja možete  mi odgovoriti onda kada iziđete  i te Vaše "duboke tuge i boli". Možda je za Vas ipak najvažnije to što ste svojim stavovima i osudama uspjeli  suditi žrtvama miloševićeve agresije. General T. Blaškić je najočiti primjer Vašega cinizma i cinizma (političke) ustanove kojoj predsjedate. Zbog svega toga, javite mi kojemu se sudu Vas može tužiti jer ste toliko podvala i propusta napravili da doista i Vi trebate nekomu odgovarati?! Na kraju krajeva Vi od svojih naredbodavaca primate vrtoglavo velike novčane iznose da se poštenom čovjeku koža ježi, pa bi bio red da suđenje ne rastežete kao žvakaću gumu te da ne trošite novac i vrijeme na suđenje žrtvama nego stvarnom agresoru. Ovako otvoreno Vam niti jedan političar a također niti jedan pravnik to neće reći.

Toliko ste "ljuti i razočarani" da biste  najradije pred sud u Haagu izveli dragoga Boga jer Vam je svojim "utjecajem na haaški sud" pomrsio račune, ali to ne možete pa Vam onda preostaje da na koji drugi način smirujete svoju opterećenu  ("duboko sam razočarana") savjest.Krvavi Uskrs u Donjem LapcuKako doznajemo preko vijesti, u nedjelju ujutro, 16. 04. 2006., (USKRS!) u 01,50 sati «više osoba» je u Donjem Lapcu fizički napalo i omalovažavalo hrvatske policajce. To «više osoba» svelo se, prema jednom dnevnom listu, na «četiri počinitelja». Dakle, nigdje nema niti slovca da su to Srbi u Donjem Lapcu napali hrvatsku policiju: (čitaj: Hrvatsku državu!). Kada isti taj list donosi vijest da je netko samo krivim okom pogledao «povratnika Srbina» onda je ta vijest obavezno na naslovnici masnim slovima. Kada je riječ o Srbima koji – ni više ni manje – nego napdaju hrvatsku policiju, onda je to vijest koja se izazivački, udbaški, komunistički i četnički zamata u celofan: «više osoba» ili: «četiri počinitelja». Nije mi poznato da je do sada i jedna jedina «nevladina» organizacija, «gong» , «helšinski odbor za ljudska prava» ili nekakovi «OSS» protestirao ili otišao na lice mjesta ustanoviti da su zapravo u Hrvatskoj ponovno ugroženi Hrvati. Srbi će sigurno u svojoj «junačkoj povesti» od sada pisati da je «prva puška pukla u Donjem Lapcu» pa će on dostojno zamijeniti istrošeno selce Srb, a mi ćemo imati dva Uskrsa za spomen: PLITVICE i Donji Lapac! Iako hrvatska krv nije potekla ovoga Uskrsa u Donjem Lapcu kao na Plitvicama na Uskrs koji je tada bio 31. ožujka 1991. godine, dogođaj je ipak znakovit i bremenit jednim bezočnim izazovom Hrvatske, na što će Hrvatska vlast sigurno zažmiriti i još se pokornički ispričati tim Srbima pod kukavičkom maskom: «više osoba» i «četiri počinitelja». Sjeća li se itko da su istorodni četnici na početku blokada ceste od Karlovca prema Slunju u kordunskom mjestu Budačka Rijeka ubili trojicu hrvatskih policajaca 1991. godine? Za početak: na Uskrs 2006. Srbi su u Donjem Lapcu samo napali trojicu hrvatskih policajaca! Tako je «bezazleno» to počelo i prije petnaestak godina...

Dana, 18. travnja 2006.

Dana 19. travnja 2006. riječki Novi list je malo širje opisao događaj u Donjem Lapcu. Ono što zapanjuje jest izjava (ako je dobro prenesena) predsjednika Općinskog vijeća u Donjem Lapcu, gosp. Milana Đukića. Naime, on ide stopama jednoga svoga sunarodnjaka koji je Srbe nazvao da su to "lud narod" a Đukić izričito kaže da "ovo što se dogodilo pripisao bih običnim balavcima". Dakle, kada Srbe treba opravdati onda ih njihovi vođe nazivaju ili ludima ili balavcima ili pijanima. Bravo Đukiću! Ponavlja se isto ono što je bilo u Domovinskom ratu: niti jedan zarobljeni četnik nije pucao protiv Hrvata nego je ili "bio na bolovanju" ili je "gulio krumpir"! Gospodine Đukuću, barem jednom nazovite stvari njihovim pravim imenom: ovo je čisti akt agresije na Hrvatsku koji i Vas "podsjeća na krvavi Uskrs 1991. godine." Ako je doista točno da ste ovo zadnje izjavili, onda Vam svaka čast: upravo sam dan prije i ja to napisao i na naslovnici i u tekstu. Pročitajte i zamislite se malo tko te "obične balavce" ponovno pumpa protiv Hrvatske.

Dana 19. travnja 2006. u 8,30 sati.


Dick Cheney u Dubrovniku prodavao drogu

Nama «običnim, malim» ljudima je neshvatljivo kako naši «visoki« dužnosnici gutaju EU i NATO pilule bez ikakovog razumnog kriterija. Pa komu je od «malih i običnih» ljudi i EU i NATO donio blagoslov i blagostanje? Zašto se narodu ne govori istina od preko pet milijuna nezaposlenih Njemaca, o tisućama i tisućama mladih Poljaka koji napuštaju svoju vlastitu Poljsku iako je ona u svim tim «spasonosim» savezima od kojih EU još uopće nema niti Ustava! Upravo ti «mali, obični» ljudi su žrtve njihovih «velikih» ekonomskih, političkih i vojnih planova koji u crno zavijaju milijune ljudi – naroda i pojedinaca. Njih ne brine što kao odgovor na novovjeku kolonizaciju praktički čitavog svijeta kao odgovor dobivaju mrtvačke sanduke. Što znači za vojnike i njihove obitelji – bili oni Talijani, Njemci, Amerikanci (sutra nažalost vjerojatno i Hrvati) – i EU i NATO i bilo koja svjetska sila, kada se oni kući vraćaju u mrtvačkim sanducima?

Čuvajmo se te Chenyeve «entuzijastičke potpore Hrvatskoj» za ulazak u EU i NATO jer ispod toga se krije samo i isključivo zahtjev i obaveza da naši vojnici odlaze po svijetu za interese Velikih. Tamo će odlaziti u najmodernijim vojnim zrakoplovima i brodovima a natrag će se vraćati u mrtvačkim sanducima. Jedina «olakotna okolnost» za političare leži u tome što to nisu niti će biti njihovi sinovi!

U Kastvu, 08. svibnja 2006. u 09. sati.


DANIJEL IVIN PLJUJE PO BLEIBURŠKIM ŽRTVAMA

Mene osobno gosp. Danijel Ivin podsjeća na stanovitog gosp. GOLDŠTAJNA i člana JSS. Ako imam krivo, ispričavam se!


Dana 13. svibnja 2006. na str. 6 pogleda (prilog Novog lista), osvanuo je stravičan članak povjesničara i publicite Daniela Ivina (Goldštajna?) «o mitu o Bleiburgu» sa podnaslovom «bleiburška tragedija ne postoji». Ono što gosp. Ivin priča izvan svake je pameti. Najvjerojatnije je to njegova čestitka desetcima ticuća žrtava bleiburške tragedije čiji su krvnici bili titovi partizani, tzv. antifašisti. Što bi bilo da netko danas napiše da je i Jasenovac samo mit i da nije postojao? A to se zapravo i može reći o Jasenovcu u određenom smislu jer je u njemu broj varirao od 40 do 1.700.000 tisuća žrtava, već prema tome kako je to Srbima ili Židovima odgovaralo. To je velikim svojim dijelom mit i jeftino zarađivanje na ljudskoj tragediji. Kamo sreće gospodine Ivin da je Bleiburg samo mit i da «bleiburška tragedija ne postoji» kako što to Vi tvrdite. Što Vas nije stid takovo nešto izreći kada se zna da su antifašisti i titovi partizani nakon rata napunili leševima i nedužnih i također mnogih vjerojatno krivih – i to bez suda – sve moguće jame i jaruge? Nažalost, antifašisti i titovi partizani više su ljudi pobijali na ovim prostorima nego Talijani, Njemci i ustaše zajedno.
Na kraju Vaše bljuvotine – ako je gosp. Denis Romac dobro prenio – izbljuvali ste i slijedeće:
«Na Kosovu nije bilo predaje, kao ni u Borodionou, pa tako i u Allamou. Borba do kraja, do pogibije i smrti, znači slavu, herojstvo. Na Bleiburgu toga nema. Samo predaja i nešto bijega, i to je sve».

Nažalost, to ipak nije sve: ljudi, žene, djeca i starci su, uz razoružanu hrvatsku vojsku, poubijani, druže Ivin, i to nakon rata i bez suda. Zar se vi ove svoje bljuvotne ne stidite? Lako je bilo do zuba naoružanim titovim đelatima nasrnuti na razoružane ustaše i nevine civile. Zašto im se nisu usudili suprostaviti dok su i jedni i drugi bili naoružani i to za vrijeme rata? Ta nisu kod Bleiburga partizani razoružali hrvatsku vojsku nego Englezi, ako to Vama nije jasno. Vama je doista pamet ispijena jer sa ovakovim prezirom govoriti o bleiburškim žrtvama i stradanjima desetaka tisuća Hrvata može samo onaj koji je Vama sličan: utjelovljenje mržnje i prezira prema neizmjernoj ljudskoj tragediji hrvatskog nadoda kod Bleiburga.  Jasenovac je mačiji kašalj prema Bleiburgu. Vi i Vama slični ste imali preko pedeset godina da okruglije lažete o Jasnovcu, imali ste na raspolaganju svu moguću tehniku, arhive, popise, metode, prazne formulare Nezaisne države Hrvatske koje ste ispunjavali nakon rata i pripisivali ih ustašama, a plod svega toga je činjenica da dan-danas se ne zna koliko je zapravo nevinih ljudi stradalo u Jasenovcu. Pogotovo ne za par godina nakon rata dok je Jasnovac još itekako bio «aktivan». Zašto vi kao povjesničar ne iznesete podatak koliko je godina nakon rata još Jasenovac bio logor i koliko je u tom poratnom razdoblju od OZNE, VDV-a, KNOJ-a i raznih drugih krvoločnih titovih-ruskih organizacija pobijano Hrvata u njemu? Bleburg je nažalost stvarnost a Jasenovac je velikim svojim dijelom čisti mit – sa svom dužnom počašću nevinim žrtvama tamo stradalima od ustaške ruke. Žrtve Jasenovca su namjerno napuhavane jer Vi i Vama slični bili su svijesni da će se bilo kad otkriti krvavi pir titovih koljača pirovan kod Bleiburga pa da se onda kaže: eto, to je poradi Jasenovca. Čini mi se da je prošle godine takovo nešto nečiji Predsjednik i rekao! I napokon, ta nisu u II. svjetskom ratu stradali samo Židovi i Srbi. Još bih Vas nešto priupitao: što mislite na odluku Izraela ovih dana da protjera sa svoga teritorija sve one Židove koji su se oženili (ili udali) za Palestince? Zašto na to šutite? Zašto šutite na tisuće žrtava koje Židovi čine među Palestincima? Ima li tu razlike između njih i Hitlera ili Pavelića? Zar je židovsko ubijanje Palestinaca svakoga dana "nježnije" od hitlerovog ubijanja Židova? Ako Vama osobno to nije jasno onda pitajte gospodina Goldštajna!

Vi ćete sigurno reći: pa Židove žele imati svoju Državu! To isto su i Hrvati željeli nakon aleksandrove diktature i ubijanja Hrvata još prije II. svjetskog rata. Sjetite se - kao povjesničar - "senjskih žrtava" prije tog rata - osim ako niste slučajno završili kumrovačku školu! Mirno spavajte na leševima desetaka tisuća Hrvata koje ste popljuvali. Znam da ćete reći: pa točno je da ti pokolji nisu bili kod Bleiburga! Druže tzv. Ivin, to je djelomično točno jer i na bleiburškom polju dan danas austrijski seljaci - ako dublje zaoru - izvade kosti Hrvata tu pobijenih. Izraz "BLEIBURG" je samo povijesni sinonim genocida nad Hrvatima koji je započet kod Bleiburga a nastavio se po raznim dijelovima titove klaonice sve do pedesetih godina prošlog stoljeća.dana 13. svibnja 2006. u 14 sati.

Evo, druže Ivin, pa malo pročitajte o tragediji Bleiburga, u web enciklopediji WikipedijA - Slobodna enciklopedija, posebno točku 11. ANTIFAŠISTI I KOMUNISTI IMAJU PRIVIĐANJA U BLEIBURGU

Umjesto da se sakriju i čine pokoru u stare dane poradi zločina koje su počinili ponajviše nad vlastitim narodom, tzv. antifašisti, partizani, komunisti ponovno dižu svoje glave i ponovno bi zatvarali i ubijali bez suda kada bi to ikako mogli.

Najbolji primjer za to je drug Fumić koji nikako da prizna svoje antifašističke zločine koje su njegovi drugovi počinili. Druže Fumiću i svi Vi antifašisti koji ste klali i ubijali, Vaš je član bio i Simo Dubajić koji se hvastao da je pobio vlastitom rukom tisuće Hrvata i da mu je samo žao što nije još i više. Nikada se Vi antifašisti niste ogradili i odrekli takovih krvnika hrvatskog naroda.

Vi ste, druže Fumiću kao i neki novinari, na spomenu Bleiburških žrtava 14. svibnja 2006. vidjeli samo ustaške uniforme i ništa više. Nije ustaška uniforma i znakovlje samo po sebi zlo nego zao može biti onaj koji se krije pod tim čineći zlo drugom ljudskom biću. Ako se ičije uniforme ili znakovlja treba doista stiditi i odricati onda je to u prvome redu crvena zvijezda pod kojom su počinjeni najveći zločini u povijesti čovječanstva (Kina, Rusija, Jugoslavija itd.). Nažalost i na ovim našim prostorima više se je zla i krvoprolića učinilo pod partizanskom uniformom i pod crvenom zvijezdom nego pod ustaškom uniformom i ustaškim znakovljem.
Napadate gđu. Adlešić samo zato što nije završila kumrovačku partijsku školu pa da zna gledati u oči, lažući i iskrivljivajući povijest i povijesne činjenice.

Druže Fumiću, najveća greška Vas tzv. antifašista bila je u tome što ste se dali podjarmiti od preobraćenih četnika i titove komunističke partije te vršiti strahovite zločine nakon rata nad vlastitim narodom. Klali ste, ubijali i mučili Hrvate masovno sve tamo do 1955. godine, a nakon toga i dalje mučki i podlo sve do samog osamostaljenja Hrvatske pod pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom. Prisjetite se što je Vaša UDBA radila po inozemstvu. Koliko ste Hrvata likvidirali pripisujući to «unutrašnjim obračunima među emigrantima» kako ste to znali podlo pisati.

Kada ste Vi, druže Fumiću, bili «netko i nešto» onda ste upravo Vi podpisali dokidanje vaše mučionice i kalonice na Golom otoku ništeći dokumentaciju i brišući tragove Vaše komunističke strahovlade koja je tamo jela svoju vlastitu djecu. Zar ste to zaboravili?

U Kastvu, 19. svibnja 2006."Države Jugoistočne Europe" - pseudonim za Jugoslaviju


Dana 29.11.1943. u Jajcu - dana 01.06.2006. u Opatiji. Da li Vas to podjeća na nešto? Možda je razlika samo u tome, što je 1943. osiguranje bilo puno slabije nego ovo u Opatiji i što te davne godine sve nije išlo na trošak Hrvatske, kao što je to Opatijska Jugoslavija. Sreća što Opatijska Jugoslavija nema naroda i narodnosti, nego samo "predsjednike država Jugoistočne Europe!" Evropa – ovaj puta EU – Hrvatskoj ponovno podvaljuje. Pa zar iskustvo dviju Jugoslavija nije dovljno krvlju natopilo ovo područje, pa čemu onda treća Jugoslavija?

Kako to da nikomu sada ne smeta zujanje helikoptera, mnogobrojna pomorska plovila koja osiguravaju miran san “predsjednika država Jugoistočne Evrope”, skupocjeni vozni park osiguranja, itd. a svima je smetao avijončić pokojnog predsjednika Tuđmana?

Čestitam pokojnom predsjedniku Tuđmanu čije se proročanstvo malo po malo ipak ostvaruje, ali smo čvrsto uvjereni da će se do konačnog cilja ta treća Jugoslavija izmoriti i rasplinuti.

Na kraju, lijpo bih molio da se hrvatskoj javnosti “trasparentno” pokaže što se je točno u Vukovaru izgradilo za Tuđmanov prodani avijončić i koliko će poreske obveznike stajati račun ovoga opatijskog “događanja Jugoslavije”.
dana 01.06.2006 u 10 sati


NA VLASTI BEZUSPJEŠNI – U OPOZICIJI PREPAMETNIZanimljivo je već godinama pratiti našu političku prljavštinu, stoličarstvo i bezobrazluk određenih političara: dok su na vlasti, tele se i napinju oko ovog ili onog problema, ali vrlo malo toga naprave. Kada pak ostanu bez vlasti, onda su doista prepametni! Dosta je pogledati kako se vladaju i što govore npr. gđa. Ž. Antunović, gđa. Antičević-Marinović, gđa. Vesna Škare-Ožbolt, gđica M. Opačić, gđa. V. Pusić, gosp. R. Čačić, gosp. I. Pandžić, gosp. M. Crkvenac, gosp. J. Radoš, razoružatelj hrvatske vojske, itd.
Pa i sam predsjednik Stjepan Mesić koji je prije dolaska na predsjedničku stolicu svečano izjavljivao – dakako – «detuđmanizirajući» Hrvatsku, da je npr. problem sa Slovenijom riješiv za par sati, a što Tuđman nije uspio niti za par godina, itd. Može li itko izbrojiti sve sate njegovih mandata? Problemi ne samo što nijsu riješeni nego su još veći nego prije «veličanstvenog» procesa «detuđmanizacije»! Svi oni sada točno sve znaju i mogu sve probleme naroda i Države riješiti za tili čas: pravosuđe, ekonomiju, problem poniženih hrvatskih branitelja, probleme sa Slovenijom, sa BiH, sl., a kada su bili na vlasti – ništa. Jedino su iz doba «mračne tuđmanizacije» zadržali samo amoralno visoke saborske plaće, povlastice i mirovine. Tu nisu bili protiv Tuđmana!
Najprije se – gledajući televiziju i čitajući dnevni tisak – gotovo dvije godine nije moglo razabrati tko je zapravo na vlasti: stalno su se pojavljivali i pametovali bivši ministri i solili pamet narodu i vladajućima, a to i sada rade rasijani po različitim TV emisijama i radiju, potiskujući one koji su na vlasti i proglašavajući iz nesposobnima.

Moj bi prijedlog bio: budući smo u mnogočemu jedinstveni na svijetu, budimo i u tome što se tiče vlasti pa uvedemo pravilo da vlast obnaša stranka koja izgubi izbore! Tada će nam svima teći med i mlijeko! Što Vi drugovi mislite na ovaj prijedlog?

dana 03. lipnja 2006. u 10 sati


NAPOKON KAZNENI ZAKON I PROTIV SRBOČETNIKA


Za razliku od nekih novinara (NL od 10. 06. 2006. str. 2 i 3) koji u Kaznenom zakonu gdje je ušao i tzv. Zločin iz mržnje, već unaprijed vide samo Hrvate kao one koji će poradi toga delikta biti osuđivani, meni ponešto drugačije stvari izgledaju. Naime, čini mi se da će napokon i Srbi odgovarati – doduše ne stoga što su njihove četničke bande ubijale Hrvate od 1991. do 1995., - nego što su rušile i palile hrvatske kuće i crkve. Jasno, uz jednu jedinu ogradu: ako im naše vrle sutkinje iz Rijeke i splitske Lore uspiju dokazati da su to činili «iz mržnje»! Oni su bili tako dobri da su sve što su radili i činili, činili to iz čiste međunacionalne ljubavi: ubili i zatočili tisuće Hrvata – iz «čiste ljubavi» - razorile i sa zemljom sravnale tisuće i tisuće hrvatskih kuća i crkvenih objekata – opet «iz čiste ljubavi», itd.
Sada pak napokon pišu vrli novinari koji ponovno trube u trubu ugroženosti da će Hrvati odgovarati zato što su «iz mržnje» porazbijali stakla na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta (nema veze što još nitko nije dokazao tko je to učinio). Dokazano je samo tko je i zašto oštetio židovski spomenik na Mirogoju, ali o tome nije uputno niti govoriti jer ide u prilog Hrvata. Kako bih pomogao istrazi koja bi doista trebala istražiti ne samo tko je razbio «stakla na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta» nego tko je i poradi kojih motiva porušio pola Hrvatske (zanemarimo ubijene, prognane, nestale i mučene Hrvate od tih istih manjina), evo samo nekih statističkih podataka o razaranju Hrvatske i svega uzvišenog i svetog u Hrvatskoj što su srbo-četnici učinili na crkvenim objektima, a ne samo o «porazbijanim staklima»:

Dubrovačka biskupija: uništeno 300 objekata od čega 11 potpuno;
Đakovačka biskupija: uništeno 328 objekata od čega 38 potpuno;
Riječko-senjska nadbiskupija: uništeno 79 objekata od čega 26 potpuno;
Splitsko-makarska nadbiskupija: uništeno 125 objekata od čega 38 potpuno;
Zadarska nadbiskupija: uništeno 115 objekata od čega 46 potpuno;
Zagrebačka nadbiskupija: uništeno 461 objekata od čega 192 potpuno.

Dakle, drugovi novinari: «lojalna nacionalna manjina» nije samo razbijala prozore nego namjerno zatirala trag i Hrvatima i katoličanstvu, pa da se ne morate mučiti zbrajanjem, donosim ukupne podatke:
Na području republike Hrvatske srbočetnici su:
1. Potpuno uništili i sa zemljom sravnali 351 crkveni objekat:
2. Teško oštetili 425 crkvenih objekata
3. Lakše oštetili 537 crkvenih objekata
4. Ukupno što potpuno, što teže a što lakše «manjina» je prouzročila stradanje ukupno 1.313 crkvenih objekata, gdje se ubrajaju crkve, kapelice, župni stanovi, samostani, groblja, vjersko znakovlje isl.

Zaključak: ako će Hrvati (iako se još ne zna tko je to učinio!) odgovarati krivično što su porazbijali stakla na srpskoj ustanovi, jao si ga onda Srbima koji su toliko toga uništili i razorili?!
Moj Pupavče, Stanimirovuću, «objektivni» novinari koji jadikujete nad nekoliko razbijenih stakala, pa svojom rabotom i amandmanima ste zapravo dnijeli zakon po kojem će napokon kazneno i krivično odgovarati Srbi koji su to sve radili sistematski, namjerno i promišljeno – dakle – čisti «ZLOČIN IZ MRŽNJE». Nadamo se samo da se neće suditi u Rijeci, u Lori ili Haagu nego napokon na kakovim objektivnijim Hrvatskim sudovima!
Znam da će jasnoća ove poruke mnoge ponovno razgnjeviti i uvrijediti jer: «pa pustimo sada to što je bilo». E ne drugovi i zastupnici «nacionalnih manjina»: neka bude jasno da teror može vršiti - i da ga je zapravo i vršila - manjina nad većinom i to Hrvatskom većinom te da ponovno balvani tutnje u Vukovaru (oko 300 četnika traži da im Hrvatska plati što su je razarali i uništavali!) nakon što u Donjem Lapcu više nemaju pila za pilanje balvana. Možda bi bilo dobro da novinari ipak štogod napišu i o toj najnovijoj prošlotjednoj pobuni i nevjerojatnim zahtjevima «manjine» koja je razarala i razorila i Vukovar i «Borovo», pa sada to isto »Borovo» neka im plati. Kada se ovako znaju pretvarati, šteta što nisu živjeli u Srednjem vijeku pa bi možda ipak uspjeli od izmeta napraviti zlato!

Dana 10. lipnja 2006. u 10 sati


NIJE VAŽAN NIKOLA TESLA NEGO JE VAŽNO PLJUVATI PO HRVATSKOJ


Svako toliko poneki se novinar dotakne tema kao što su: pravosuđe, umirovljenici, pretvorba, itd., a u zadnje vrijeme i velikog hrvatskog izumitelja Nikole Tesle. Međutim, odmah se vidi da dotičnima nije stalo niti do funkcioniranja pravosuđa, niti do umirovljenika, niti do pravične pretvorbe, niti do Nikole Tesle i njegovih izuma, nego samo da mogu obezvređivati, ponižavati i blatiti Hrvatsku. Njihov cilj je u biti trajno dokazivati kako je velika šteta što je Hrvatska uopće postala Neovisna i međunarodno priznata; kako se u toj Hrvatskoj događaju dogođaji koje su drugdje nezamislivi; kako bi zapravo najbolje bi bilo da je niti nema... Jednom riječku: Hrvatska je zemlja u kojoj je bolje ne živjeti.
Tako u NL od 12. lipnja 2006. u komentaru na str. 2. i u reportaži na str. 3. piše kako u Hrvatskoj ima još 300 sela bez struje, itd., što je možda i točno (vjerojatno su tu nabrojena i sela sa jednom ili dvije kuće kako bi sve što bombastičnije zuvčalo!). Međutim, nije točno da su sve to samo srpska sela kao što nije točno da krivnju za to treba snositi isključivo mlada Hrvatska država.
Osim toga, zašto se dotični novinar i novinarka nije javljao sa sličnim natpisima kada je na vlasti bio nečiji «voljeni drug Tito»? Živio je na visokoj nozi, putovao u svaki kutak svijeta, darivao «nesvrstane» nezamislivo velikim darovima, organizirao skupe lovačke «poduhvate», kupovao oružje kojim su u Domovinskom ratu ubijani Hrvati i razarazna hrvatska sela i gradovi isl., a istovremeno mu novinarova «srpska sela» nisu imala struju. Zašto dotični novinar ne otiđe u krajeve koje su srbočetnici sravnavali sa zemljom i porušili sve što se porušiti moglo: i kuće i dalekovode i strujne stupove, postavili desetke tisuća mina i minskih polja na kojima stradavaju i Hrvati i Srbi, pa da sada vidi što se je za svega par godina tamo učinilo? Na zgarištima su niknule nove kuće, nove ceste, struja, voda itd. Može li doista Hrvatska za svega deset godina (u istočnoj Slavoniji čak niti deset) pograditi sve ono što je bilo porušeno, minirano a prije toga zapušteno preko 50 godina za vrijeme komunističke strahovlade? Upravo u tim krajevima «Banije, Korduna, Like, sjeverne Dalmacije i zapadne Slavonije» koje novinar spominje Tito je šakom i kapom dijelio bivšim četnicima «boračke mirovine». Zašto si od toga novca nisu uvodili struju? Dok su Hrvati u dijelovima Banije, Korduna, Like, itd. živjeli u mraku a djeca učila uz petrolejku (i sam sam to činio jer sam upravo sa Korduna rodom), hodali po prašnjavim cestama, nemilice bili poniživani i primoravani na odlazak u prekomorske zemlje - i najmanje srpsko selo imalo je i struju i asfalt i boračke morovine. Ove i ovakove poluistine su za Hrvatsku opasnije od čistih laži.

župnik, dana 13. lipnja 2006. u 8,30 sati.


NAKON VIŠE OD 60 GODINA NEKI SRPSKI VOĐE IPAK PROGLEDALI


U NL. od 14. lipnja 2006. na str. 8. objavljena je jedna veoma zanimljiva i važna vijest. Riječ je naime o izjavi Vladike Gerasima, episkopa Gornjo-karlovačkog, prigodom blagoslova novih zvona u Smiljanu, a povodom Teslinog rođendana koji će biti 10. srpnja 2006. Taj časni predstavnik srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj je – ako je NL točno prenio njegovu izjavu – izjavio slijedeće:

«... Nema crkava (pravoslavnih - misli na područje dijela Like, m. op.), niti u okolnim selima nastanjenim pravoslavcima. Ondje su uglavnom sami rušili svoje crkve nakon Drugog svjetskog rata. Bila su tada takva vremena. Onda bi bilo pošteno da ih sada sami i sagrade. Tako se dogodilo i u Donjem Lapcu. Crkvu su srušili (Srbi, m. op. ) još 1942. godine i odnedavno sami sagradili novu.»
Dalje u NL piše: «U njegovom su društvu bila i četiri svećenika s područja Like. Kažu, koliko se ide u crkve (pravoslavne, m. op.), i previše ih je, ali treba biti uporan i biti s ljudima, učiti ih vjeri i ljubavi». U podpisu ovog članka je gosp. Marin SMOLČIĆ.

Veoma mi je drago da je ovako veliko priznanje o rušenju i razaranju vlastitih crkvenih objekata nakon Drugog svjetskog rata sa strane visokog predstavnika Srpske pravoslavne crkve došlo upravo iz usta vladike Gerasimova. Do sada su to sve razarali i uništavali samo ustaše!
Još bi uvaženom Vladiki Garasimu pripomenuo ono što sigurno i on sam dobro zna, a to je činjenica da su Srbi (ne ustaše!) godine 1947. u Korenici zvjerski mučili i na kolac nabili svoga vlastitkog pravoslavnog svećenika samo zato što je govorio da se sa «Hrvatima treba pomiriti i zajednički živjeti».

Vladika Gerasimov će sigurno imati velikih poteškoća kod svojih vlastitih sunarodnjaka a pogotovo kod četnika Stanimirovića nakon njegove izjave u Beogradu (13. lipnja 2006.) o povratku Srba u Hrvatsku. Manipulirajući sa brojem povratnika on i dalje širi netrpeljivost između Hrvata i Srba i za to prima debelu plaću od Hrvatskog sabora. Bravo Stanimiroviću! Kada Ti i tvoji toliko volite Hrvatsku zašto ste je onda razarali, palili i uništavali? Ugledaj se u Vladiku Gerasimova, pa napokon priznaj istinu i ne muti i dalje.

dana 15. lipnja 2006. u 18 sati.


MOJ ODGOVOR HNS-ovcu, gosp. ZENILU OBLAKU


U NL od 07. 07. 2006. na str. 14 u članku koji govori o osnivanju ogranka HNS-a u Rešetarima u Kastvu, stoji i ovo: «Predsjednik kastavskog HNS-a Zenil Oblak istaknuo je kako se podružnica dokazala svojim radom i angažmanom... naglasivši kako je HNS jedini zatražio javnu ispriku vlč. Franje Jurčevića, koji je antifašiste nazvao preobučenim četnicima».

Ako sam, dakle, ja Vama HNS-ovcima pomogao da se «dokažete svojim radom i angažmanom..»! mene onda treba Vaša V. Pusić nagraditi medaljom zasluga za HNS!

Poštovani gospodine Zenil: Vi jednostavno lažete. Prije svega ja nikada od Vas nisam dobio «zahtjev» za «javnu ispriku» u vezi antifašista i četnika a niti bih Vam se ispričao jer nisam toliko blesav izjaviti ono što Vi meni pripisujete. Uostalom ovdje doslovno prenosim ono što sam napisao na ovim stranicama prošle godine a pod naslovom:

USTAŠE I PARTIZANI

Otvoreno i odgovorno ću reći: da nije bilo ustaša i domobrana, četničke bi bande poubijale sve Hrvate na Kordunu, Lici, Dalmaciji, Slavoniji, mnogim drugim dijelovima Hrvatske te Bosni i Hercegovini. Tisuće i tisuće partizana i mnogobrojni "antifašisti" nisu ništa drugo nego spretno preobučeni četnici koji su iza 1945. nastavili masovnim istrebljivanjem Hrvata kako razoružane vojske tako i civila ali ovaj puta uz svesrdu pomoć komunista. Ispada jako smiješno slušati da su se "anifašisti" i partizani borili za istu onu Hrvatsku koja je ostvarena u Domovinskom ratu: zahvaljujući upravo njima bilo smo srpsko i četničko roblje sve do 1990. godine. Tzv. "oslobođenje" nije ništa drugo nego samo slobodno i bez ikakovog suda ubijanje Hrvata nakon završetka 2. svjetskog rata. Zar to jasno ne govore tisuće i tisuće masovnih grobnica koje tek sada izlaze na svijetlo dana? Komu to i danas nije jasno onda je on potpuno slijep te misaono i humano osakaćena osoba.

Ako Vi, gospodine Zenile, i Vama slični još uvijek živite u mraku neznanja o zločinima koje su počinili tzv. antifašisti i titovi partizani - i to nakon rata i bez suda -, ako Vama nije doista poznato ono što i vrapci na grani znaju, a to je činjenica da su doista tisuće i tisuće četnika nakon rata odjednom postali partizani i antifašisti, od kojih se pravi antifašisti i partizani ni dan-danas nisu javno ogradili a niti priznali i osudili njihove zločine, onda je to samo Vaš problem. Zar Ti Zenile nisi čuo za Simu Dubajića i njegove javne izjave o likvidaciji vlastitom rukom desetaka tisuća Hrvata nakon rata?

On i njemu slični su primali debele "partizanske, boračke" mirovine, jedan drugom svjedočili da su doista bili "anifašisti" i "partizani" i tako - poštovani gospodine Zenile - jašili na grbači pogaženog i ispaćenog i Tvog i mog naroda sve do pojave pokojnog predsjednika Franje Tuđmana 1990. g.

Ta sam je Tito (u gornjem kontekstu) jednom prilikom izjavio: "Da sam imao toliko boraca koliko sada imam vojnih penzionera, rat bi završio još 1943.".

Zenile: ne očekujem od Tebe ispriku poradi tvojih laži i podmetanja, nego da pročitaš koju knjigu i "druge" strane pa da onda o tome izvijestiš svoje HNS-ovce.

na dan "Srebreničkog Bleiburga", 11. 07. 2006. u 08,30 sati.


Obavijest

Poradi neukusnih i nedobronamjernih pisanja nekih anonimnih osoba - što se posebno odnosi na "anonimca" sa Srdoča iz Rijeke - neko vrijeme nije bila aktivna "Knjiga posjetitelja".

Niže možete pročitati neke od kometara i kritika pristiglih na moju adresu.

***

Župnik

Stigla je i prva reakcija samozvanih Mesićevih advokata iz Media Tel-a iz Rijeke, Miroslava Krleže br. 9. Poruku sam kopirao točno onako kako je napisana, istaknuvši bojom( ne)pismenost nekih iz Media Tel-a.

Evo njihovog teksta:

Ohladio haaa kod tuš u kadi, trta te hvata Vama popvima nikad nije dobro stalno imate problema sa PSTP vjetnamski sidrom, župniče imam jednog dobrog psihijatra za preporučiti vjerujete trebate pshihološku pomoć. Bolje da si kupite vreću za boks i rukavice pa stavite Mesićevu sliku na vreću pa dok ne negativna suvišna energija ne se ne isprazni.
Mislim da ako još niste izgubili razum da ćete kupiti boks rukavice i veću i iskaljivati se ne na web stranici nego na vreći za boks, nije skupa mogu Vam je nabaviti jako jako povoljno.
Stvarno ispadate smješni svojim prijetnjama.


MediaTel
VoIP provider za RH
web: www.mediatel.hr
Call centar 098 1662729
Gospodo iz MT, bilo bi poželjno da najprije naučite hrvatski! Zahvaljujem Vam se na preporuci koju mi nudite kod "jednog dobrog psihijatra", samo mi se čini da od Vas jako dugo neću doći na red. Vi meni preporučujete vreću za boks sa Mesićevom slikom a ja Vama isto tako - samo sa Sorošovom i Miloševićevom ikonografijom. Nažalost, ne mogu Vam nabaviti vreću za boks "jako, jako povoljno", pa priznajem da ste tu u prednosti!

I na kraju: za razliku od mene koji Vama ispadam smješno, Vi meni ispadate jadno.
Franjo Jurčević, župnik: fjurcevic@vip.hr
Dana 07. srpnja 2006. u 8,30 sati

***

Dana 09. 07. 2006. gospoda iz MT prijavili su me "međunarodnim organima" na niže navedenu adresu (sav se tresem!). Ponovno prenosim točno onako kako vrli "m-teovci" pišu i kako oni shvaćaju demokraciju i demokratsko pravo svakoga da rekne ono što misli:
Ovim međunarodnim organima je prosljeđen pismena prijava:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/hr.html

MediaTel
VoIP provider za RH
web: www.mediatel.hr
Call centar 098 1662729
***
Ovdje donosim što je MT napisao 11. 12. 2005.:

--------------------------------------------------------------------------------

Mediatel d.o.o

--------------------------------------------------------------------------------

Preko našeg sustava GPRS-a tj.st GSM anetene u blizini Kastava lociran je Vaše računalo i prati i snima pisanje e-mail poruka i surf controll za Internet pristup i DESKtopa.

Dakle, oni me neovlašteno špijuniraju!

Dana 10. srpnja 2006. u 18,45 - Župnik Franjo Jurčević koji se strašno boji i trese kao šiba!

+++

Dana 11. o7. 2006. u 22:59 sati ponovno se probudio gosp. ZORAN JALŠOVEC:

vl. Zoran Jalšovec
M. Krleže 9
51000 Rijeka
Tel: 051 624669
GSM: 098 1662729

U to gluho doba noći napisao ovaj tekst:


Does assault president of Croatia and serbian minorities please if suspednt www.kastav-crkva.com

thanks colleague.

MediaTel
VoIP provider za RH
web: www.mediatel.hr
Call centar 098 1662729MediaTEL
MB: 92508235

Znači, ako ove naše stranice više ne bude, zna se tko je kriv. No, ni do sada se sve "proročke" izjave gospodina Zorana Jalšoveca baš i nisu u potpunosti ostvarile pa ćemo vidjeti što će biti od ove njegove najnovije nebuloze.

dana 12. 07. 2006. u 09:00 sati.

2005-12-11 01:44:12


MESIĆ U SMILJANU NIJE ISTI SA ONIM U POGORICI


Predsjednik u Smiljanu: NAPADA HRVATSKU

Prigodom «povratka Tesle u Smiljan», a prema pisanju NL od 11. srpnja 2006., str. 2 i 3, Predsjednik Mesić je izjavio:

«Teslu Srbina htjelo se u Hrvatskoj zaboraviti, prešućivalo ga se kao Srbina koji je volio svoju hrvatsku domovinu, a njegova izjava da je ponosan na svoj srpski rod i hrvatsku domovinu proglašavala se izmišljenom».

U ovoj su izjavi skrivene velike laži protiv Hrvatske. Zna li Predsjednik i njegovi savjetnici tko je prvi napravio spomenik Tesli? Možda najveće hrvatskoi kipar I. Meštrović i nije Hrvat a izgleda da i hrvatski kipar Frane Kršinić ne prolazi ništa bolje iako je upravo on još davne 1956. izradio u Beogradu spomenik u čast Nikole Tesle, čiji se drugi odlijev nalazi na Nijagari!
Zatim, mnogi u Smiljanu (Gospić) veoma jasno vide srušeni spomenik Nikoli Tesli (svaki pametan će to rušenje osuditi) ali  istovremeno ne vide ubijene, teško ranjene, osakaćene hrvatske vojnike i civile u Gospiću te razrušene i oštećene hrvatske kuće i glavnu gospićku crkvu. Tko to tamo nije čuo zlokobne zvukove tisuća srpskih i četničkih granata koje su sijale strah, smrt i rušenje u Gospiću? Zašto se ponovno gazi i prezire žrtvu koju je napao srpski agresor u suradnji sa domaćim izdajnicima Srbima? Tko je to u memorijalni centar potrošio tolike milijune? Zar se za taj novce nije mogla podignuti neka tvornica pa da od nje žive zaposleni i Srbi i Hrvati?

Predsjednik u Podgorici: BRANI AGRESORA

Prema NL od 13. srpnja 2006. na str. 3, Predsjednik Mesić je izjavio:

«Svjesni smo što se dogodilo u ratu, ali smo svjesni i toga da je bilo ljudi koji su pjevali ,S Cetinja vila kliče, oprosti nam Dubroniče'».

Da, gospodine Predsjedniče, samo je važno uočiti da se je tako pjevalo tek onda kada su hrvatski vojnici svojom krvlju i hrabrošću zaustavili tu nadutu crnogorsku vojsku! Vjerojatno iz svog skloništa niste mogli gledati onu stravično naoružanu srpsku i crnogorsku «narodnu vojsku» kada je izvjestitelj crnogorske televizije upitao jednog Crnogorca: «A kamo vi?» Do zuba naoružan Crnogorac uz strahovitu buku tenkova i oklopnjača ogovara: «U Dubrovnik na kavu!». Izvjestitelj: «A kamo onda?», Crnogorac: «Razume se, u Zagreb!».
Ipak nisu došli ni u Dubrovnik na kavu a niti u Zagreb, ali ne zahvaljujući Milu Đukanoviću ili Filipu Vujanoviću nego zahvaljujući hrvatskim braniteljima među kojima su – što sa velikim ponosom ističem – bili i moji sugrađani kordunaši iz Cetingrada: svi su oni svojom krvlju i hrabrošću «opametili» Crnogorce i Srbe. Zar se može srpsko-crnogorska agresija na jug Hrvatske i posebno na Dubronik opravdati i oprosti zahvaljujući rahitičnoj izjavi Mila Đukanovića ili Filipa Vujanovića?
Gdje je ratna odšteta? Gdje je oprema dubrovačkog aerodroma? Što sa mrtvima, ranjenima i osakaćenima hrvatskim vojnicima i civilima grada Dubrovnika, okolice i cijele Hrvatske?

Dokle god se iz političkih razloga ovako stvari budu zamagljivale, pravoga pomirenja niti će biti a niti ga može biti. To vrijedi i za NDH, i za partizane, i za antifašiste, i za Jasenovac, i za Bleiburg, i za Škabrnju, i za Dubronik, i za Vukovar...

Poseban začin tom zamagljivanju dali ste svojim pomilovanjem i smanjenjem kazne palikući i ratnom zločincu, Srbinu Mirku Vučkoviću iz Gline. Tko to Vas savjetuje? Ovakovim činom niti doprinosite Hrvatima a bome niti Srbima. Samo me zanima dali su Vaši savjetnici tražili od Vas da pomilujete generala Norca?

Na kraju: kako to da se nitko od Vas nije upitao gdje su završili posmrtni ostatci Nikole Tesle?! I u tom je slučaju i prošla i današnja Srbija izvršila veliku krađu hrvatskog velikana Nikole Tesle.

župnik, dana 13. srpnja 2006. u 14 sati.DJECA PARTIZANA NISU IMALI PRIVILEGIJE!


Bravo Predsjedniče! Izjava da djeca partizana nakon rata nisu imali privilegije, je točna, no u rečenici  Vam manjka još riječ«SAMO». Stoga bi cijela rečenica trebala glasiti: nakon rata nisu SAMO DJECA partizana imala privilegije nego svi članovi obitelji do pedesetog koljena. Pa komu Vi to govorite? Zar se nitko od savjetnika Predsjednika ne sjeća 1952. 1953. i 1954. kada su napr. na Kordunu iz svih (zabitnijih) seoskih škola bila povučena sva srpska (partizanska?!) djeca i odvedena na daljnja školovanja u Karlovac, Zagreb i Beograd?  Tako je npr. škola u Cetingradu koju sam osobno pohađao doslovno preko noći ostala bez ijednog srpskog djeteta jer su ih kao «djecu palih boraca» odveli u spomenute gradove  na daljnja školovanja. Akteri i stvaraoci tog sramotnog čina nisu ni slutili da su zapravo radili sami protiv sebe: bilo je to prvo poslijeratno iseljavanje Srba sa dijela Korduna jer se ta «neprivilegirana» djeca nikada više nisu niti vratila na Kordun.  Ako gospodin Predsjednik i drug Bilandžić to ne znaju, evo samo nekih sela gdje se je to dogodilo: Maljevac, Bu(v)hača, Ruševica, Gojkovac, Delić Poljana, Polojski Varoš, Pašin Potok,  itd. No, možda je sve to potajno radio Franjo Tuđman!

dana 18. 07. 2006. u 8,30 sati


«NITKO NE SMIJE KRIVOTVORITI POVIJEST» - PA NI PREDSJEDNIK MESIĆ


Zanimljjivo je bilo danas, 22. lipnja 2006., slušati govor predsjednika Mesića u šumi Brezovici kod Siska a povodom tzv. «Dana antifašističke borbe». Vrli je predsjednik iznesao neke podatke koji do sada nismo čuli, kao npr. da se ustaše kod Bleiburga osam dana nisu htjele predati, itd. U svome nabrajanju toliko je «drugim narodima i narodnostima» preplavio bleriburške stradalnike te ispada da je zapravo kod Bleiburga najmanje Hrvata stradalo.
Potpuno su na mjestu njegove riječi da se «povijest ne smije krivotvoriti». No, on je u šumi Brezovica upravo to radio: grdno krivotvorio povijesne činjenice. Prije svega, nije točno da se ustaše nisu htjele predati osam dana nego je točno da se svojim krvnicima partizanima i antifašistima niti danas ne bi predali: nakon traženja i dobivanja određenih garancija, hrvatska se vojska predala Saveznicima koji su izigrali sva svoja obećanja te nisu niti slutili što će partizanski đelati učiniti razoružanim hrvatskim vojnicima i civilima.
Gospodine Predsjedniče, partizanski đelati nisu klali hrvatske vojnike i civile samo par dana nakon rata nego narednih nekoliko godina, a po Lici, Kordunu, Baniji, Hercegovini i Slavoniji i mnogim drugim znanim i neznanim stratištima, logorima i zatvorima sve do 1955., a iza toga je u runima udbaša i kosovaca nastavljeno diljem svijeta istrebljivanje Hrvata.
Još ste kazali da su nacisti i fašisti imali zločin «u ideji i njezinoj realitzaciji», a da je «antifašizam u svojoj ideji čist». Druže Predsjedniče, poubijati desetke tisuća Hrvata – i vojnika i civila – nije sitnica. Ako je točna Vaša kvalifikacija «antifašizma», onda bi bolje bilo da su i oni «u ideji i njezinoj realizaciji» imali zločin, pa bi možda manje «fašista» bilo likvidirano nakon rata i bez suda. Kojim pravo Vi i Vaši savjetnici sve Ustaše i sve Domobrane proglašavate za fašiste? Nisu se valjda po križnim putevima ljudi sami ubijali - činili su to upravo Partizani i tzv. «Antifašisti».  Mislim da bi bilo vrijeme da se sa poštenih Partizana i Antifašista skine ljaga klanja i ubijanja koje su njihovi suborci provodili poslije rata nad razoružanim hrvatskim vojnicima i civilima. Niti su svi Partizani i Antifašisti bili janjci a bome niti su svi Ustaše i Domobrani bili koljači.
Ako Vam je doista toliko stalo do istine, zašto ste odmah čim ste došli na vlast Vi i gosp. Ivica Račan, dokinuli komisiju za ispitivanje ratnih zločina partizana i antifašista?
Zatim, ne trubite i ne stvarajte mit o tome da je sedamdesetak tzv. antifašista iz sisačke šume presudilo rat u Evropi: rat bi u Evropi završio upravo onako kako je i završio taman da nije kod nas opaljena niti jedna jedina puška. Do nedavno je mit «antifašizma» bio Srb, a sada to postaje sisačka šuma Brezovica. O čemu Vi to pričate?!
I na krju, zar nije sramotno što ste izjavili da je i u antifašizmu «tu i tamo bilo nedozvoljenih radnji»? Zar je za Vas krvavo ubijanje i klanje desetaka tisuća Hrvata nakon rata bila samo «nedozvoljena radnja»?! Zar ta Vaša izjava nije doista stravična laž, kopitarsko gaženje hrvatskih žrtava i neprimjereno umanjivanje zločina koje su počinili Partizani i Antifašisti na čelu sa najvećim blakanskim krvnikom, Josipom Brozom? Zar je doista još uvijek potrebno to nekomu dokazavati kada nažalost postoje najsnažniji dokazi o tim zločinima, a to su razne Jazovke i desetci tisuća kostura otkrivenih nedavno u Sloveniji? Netko i dalje sve to želi sakriti pod "nedozvoljene radnje" kao da se radi o krađi luka ili branju šljiva u tuđem voćaru.

dana 22. lipnja 2006. u 17 sati.ARAPSKI HOLOKAUST


Ono što Izraelci danas rade od Palestinaca i Libanonaca, pravi je Holokaust. Njihovo ubijanje nevinih ljudi i razaranje arapskih područja, negiranje samostalnosti države Libanon, dokaz je samo da su svi ljudi na svijetu krvoločni i bez savijesti i samilosti kada se osjete moćnijima od «onih drugih».

U ovom slučaju moralno trula i dotrajala Evropa i cinični Zapad samo dokazuju svoju potpunu nemoć i svoj cinizam u prosudbi i sprečavanju zločina:
1. Pokojni Predsjednik Tuđman je stotine puta za vrijeme oslobodilačke akcije «Oluja» pozivao Srbe da ostanu i zato ga je Carla del Ponte (Evropa i Amerika) htjela suditi u Haagu – Židovi nekažnjeno pozivaju stotine tisuća libanonskih civila da odu, ubijaju te iste civile, čak i međunarodne promatrače, razaraju i sa zemljom sravnavaju kuće, tvornice, škole, ceste, pruge i mostove – sve to nekažnjeno i bez osude sa strane svjetskih lidera;
2. Hrvatskoj je «dat» veoma kratki rok da završi oslobodilačku akciju «Oluja» i to gotovo bez žrtava – Židovi već tjednima ubijaju većinom civile i nikomu ne odgovaraju. Očito je da je Zapad više cijenio sposobnost i učinkovitost Hrvatske vojske nego Izraelske pa nam je zato i vjerovao da u kratko vrijeme možemo završiti oslobodilačku akciju «Oluja»!
3. Carla del Ponte je veoma glasna kada je u pitanju Hrvatska, mnogo tiša (u stvari je samo «jako žalosna») kada je u pitanju Srbija, a šuti kao zalivena kada su u pitanju Amerikanci i Židovi;
4. Hrvatsku se osuđuje da je vojno pomagala Hrvate u BiH, a Izraelska vojska slobodno ulazi u tuđe zemlje gdje od Izraelaca nema niti slova «I» pa opet nikomu ništa.

ČINI ŠTO HOĆEŠ, ALI NEĆEŠ DOKLE HOĆEŠ – kaže naš narod!

Hrvatsku se prisiljava da mora izgraditi dobrosusjedske odnose sa onima koji su ovdje ubijali i razarali, zašto to isto ne vrijedi i za Izrael koji bi trebao napokon shvatiti da ne može živjeti kao otok u araspkom svijetu? Kada to shvate, možda će im biti prekasno.

Gospodo Izraelci, sigurno Vas neće suditi evropski i svjetski moćnici, ali Bog hoće.

S pravom treba osuditi hitlerove zločine nad Židovima, ali niti Vi niste ništa drukčiji danas prema Palestincima i Libanoncima. Hoćete li u kakovom arapskom «memorijalnom centru» uz doličnu glazbu isto tako izgovarati imena nevine palestinske i libanonske djece koju je poubijala Vaša vojna mašinerija? Židovske su majke rodile i odgojile svoju djecu da brane svoju državu Izrael. No, planovima odgovornih mnogi od tih mladića vraćaju se kući kao ubojice nevinih ljudi. Može li Izraelski narod to podnijeti i biti neosjtljiv na te činjenice?

Sarkastično je i krajnje podlo tražiti i progoniti polumrtve sudionike zločina nad Židovima iz II. svjetskog rata, a istovremeno šutiti nad zločinima koje danas provode Izraelci nad Palestincima i Libanoncima.

dana 26. 07. 2006. u 21,30 sati.


PREDSJEDNIK I MINISTRICA OD ŠKABRNJE STVARAJU NOVI «BLEIBURG ŠUTNJE»


Kada ste već tako hitro reagirali na kamenovanje kuća srpskih povratnika u Biljanima Donjim - što je svakako za osudu - zašto niste produžili za Donji Lapac i zajedničkim snagama izbrisali grafit: «Krajina», ili prije toga otišli u Škabrnju pokloniti se 86-orici ubijenih Hrvata - doduše - ne kamenovanih!?

Očito ste nasjeli OESS-u i srpskom trolistu na čelu sa Miloradom Pupovcem koji svaku prigodu koristi da pljuje protiv Hrvatske na tako ciničan način kako to samo istočni mentalitet može raditi?
Pupovče, jako si dobro ocijenio da je to područje kao Kosovo, samo si zaboravio reći da ste upravo Vi Srbi napravili Kosovo od zadarskog zaleđa: isto ono što ste radili Albancima na Kosovu, to isto ste radili  Hrvatima u Škabrnji i zadarskom zaleđu. Svojim izazivačkim reakcijama na događanja u Biljanima Donjim gospodin M. Pupovac izjednačava dva bačena kamena - dapače - smatra ih još tragičnijima nego što su srpske četničke bande učinile u Škabrnji 18. studenog 1991., masakrirajući Hrvate. I do dana današnjega nitko za to nije odgovarao niti se dostojanstveno srpski trolist ispričao.

Otkuda pravo OESS-u i njegovoj predstavnici Renati Herrmanns da kritizira Hrvatsku? Gdje su oni bili kada su Srbi ubijali, rušili i palili po cijeloj Hrvatskoj? Zašto nisu spriječili mnogobrojne Škabrnje, mnogobrojne Vukovare, Dubrovnike...? Neka oni idu u Irak, Afganistan, Libanon i Palestinska područja pa da tamo dijele i provode svoju ciničnu evropsku pravdu Amerikancima i Izraelcima.
Labuđi pijev OESS-a i UNHCR-a nad kamenovanim kućama nimalo ne pomaže suživotu dok se ne rasvijetle i pravim imenom nazovu sve hrvatske Škabrnje. Zašto se ne kaže da je na nekim kućama srpskih povratnika vješto urezano četiri «C», i da to s pravom izaziva Hrvate Škabrnje? Dosta je pogledati znak leptira!

Svojim stavom i brzopletim posjetom Biljanima Donjim, i Predsjednik i ministrica Jadrnka Kosor dali su veću važnost i pozornost tom ružnom činu kamenovanja nego slučaju Škabrnja, stvarajući novi «Bleiburg šutnje» od Škabrnje. Sramotno je izjaviti da je problem počinitelja u «višku alkohola i manjku pameti». Problem je u tome što se Srbi ne sude za zločine počinjene u Hrvatskoj nad Hrvatima. To je cijeli problem, gospodine Mesiću.

Doprinosite da se «bleiburška tregedija u Škabrnji» ponovno ne naziva pravim imenom, da se prešućuje i ne osuđuje. Na toj osnovi nema i ne može biti pravog pomirenja: najprije potpuno rasvjetljivanje Bleiburga u svim hrvatskim Škabrnjama a onda govor o kamenovanje kuća srpskih povratnika.

Biser pak nad biserima je činjenica što je Predsjednik odmah o slučaju dao izvješće srpskom predsjedniku Borisu Tadiću. Vjerojatno je Milošević isto tako Mesiću telefonirao  28. studenog 1991. kada su njegovi četnici Srbi u Škabrnji izvršili staravičan masakr nad Hrvatima, pa Mesić Tadiću vraća dug. Predsjedniče, što to Tadić ima sa Biljanima Donjim?

Na kraju, zanimljiv je pečat cijelom slučaju dao ravnatelj hrvatske policije, gosp. Marijan Benko, kada je rekao da «...policija neće dopustiti nikakve nove incidente» u zaleđu Zadra. Gospodine Benko, znači li to da ste Vi do sada takove incidente dopuštali?

Kao završetak - odgovor Puhovskom na njegovo pitanje «a gdje su...i Crkva?» (prema NL od 29.07.2006. str. 6). Nas evo, gospodine Puhovski, nego gdje ste Vi u osudi Izraela koji za svoja dva vojnika ubija stotine Pelestinaca i Libanonaca i nesmiljeno razara materijalna dobra tih zajednica? To je gore od hitlerovih zločina nad Židovima. U ovm je slučaju do sada 2:650, među kojima je gotovo jedna trećina djece. Zar su Palestinska i Libanonska djeca manje vrijedna od Židovske djece?

dana 29. 07. 2006. u 09sati.


TKO SLUŠA PAPIN POZIV NA MIR?


Kada od tragičnih dogođaja ovih dana u Palestini i Libanonu prođe pola stoljeća, razni će Goldsteini, Pusići, Puhovskići i ostali HAHAOOVCI i tzv. «nevladine organizacije» ponovno tvrdi da je Papa šutio! Papa Benedikt XVI je jasno i glasno progovorio, ali njega Izraelci ne slušaju. Ubija se nevinu djecu i nemoće starce, protjeruje se stotine tisuća ljudi sa njihovih ognjišta, razara se sve što je čovjek sagradio pa se onda cinično ispričava «poradi greške». Isto se to radi u Palestinskim područjima, Libanonu, Afganistanu, Iraku, itd. Oni koji takovo nešto rade drugim narodima, gube moralno pravo na spomen vlastitog Holokausta.

Povjesničari jako dobro znaju što je sve činio Papa Pio XII te da je i on (kao i njegov predšasnik Papio Pio XI: Mit brenender Sorge još 1937.!) također govorio protiv rata, progona i ubinja, ali ga nitko nije htio slušati. Za ubijanje nevinih i protjerivanje civila nitko nema ama baš nikakovo opravdanje .

Nažalost, najjače oružje kojim se danas tuku na Bliskom Istoku je mržnja! Papa Vas poziva na prekid te mržnje ali Vi ga ne slušate kao što ni Hitler nije htio slušati Papu Pia XII.

župnik, dana 31. 07. 2006. u 21 sat.


NAŠI EVROPSKI UČITELJI I UZORI
IMAJU POKVARENU ZATVORSKU POLICIJU!


Dakle, ne u Hrvatskoj koja još ne postupa «po evropskim standardima» nego u zemlji koja za svaku stvar nama čita lekcije i upućuje nas u «evropske standarde», oko jedne trećine zatvorskih policajaca je pokvareno (korumpirano). Naime od oko 4.500  osoba zaposlenih u zatvorskim službama u Velikoj Britaniji njih oko 1.000 švercali su zatvorenicima mobitele i drogu a još ih je oko 500 od ukupnog broja  imalo «nedopuštene odnose sa zatvorenicima».

 

A mi i dalje govorimo  sami protiv sebe i protiv svojih državnih službi i kao mucave papige ponavljajmo da ovo ili ono «nije po evropskim standardima»!

dana 01. 08. 2006. u 10 sati

HOĆE LI MESIĆ I MINISTRICA J. KOSOR U SKAKAVAC?Baš će biti zanimljivo hoće li Predsjednik i Ministrica Jadranka Kosor – ili netko drugi koga Premijer Sanader izabere – poći na Baniju u Skakavac gdje su Srbi fizički napali hrvatskog branitelja. No, još me više zanima hoće li to učiniti MILORAD PUPOVAC koji se uvijek nekovim čudom nađe upravo tamo gdje svojom prisutnošću i patetikom govora može nauditi Hrvatskoj?! Evo teksta koji o tome govori:

“Izbijen zub, ozlijeđene usne i hematom epilog su sukoba 40-godišnjeg Hrvata Mladena Šegota iz Brežana kod Karlovca s četvoricom mladića srpske nacionalnosti. Njega i dvojicu prijatelja su 21. srpnja verbalno napala mladići, a jedan od njih se sa Šegotom, kaže on, i fizički obračunao. - S prijateljima, jednim srpske i jednim hrvatske nacionalnosti, bio sam ispred trgovine u Skakavcu, kad su oko 18 sati došla četvorica. Dovezli su se u sivom BMW-u beogradskih oznaka i počeli provocirati. Psovali su nam mater ustašku. Neko vrijeme smo se prepucavali, a onda sam odlučio otići. Tada je "doletio" jedan od njih i udario me u glavu. Nekoliko trenutaka nisam bio svjestan što se događa - priča Mladen Šegota, koji je četiri godine kao branitelj proveo na bojištima.
Liječnici u karlovačkoj bolnici dijagnosticirali su mu lakše ozljede, a od udarca mu je izbijen jedan zub. Policija je, kako tvrdi Mladen Šegota, uspjela pronaći počinitelje.”:
www.24.sata.hr

Sve ovo gore bez komentara!

dana 01. 08. 2006. u 21sat


MILORAD PUPOVAC BLATI «OLUJU» I KRIVOTVORI HRVATSKU POVIJESTAko je vjerovati dnevnom tisku (NL od 04. i 05. 08. 2006. str. 2. ili Večernjem od  04. i 05. 08. 2006. str. 7 i 8.), čelnik SDSS-a Milorad Pupovac neće ove godine u Kninu svojom prisutnošću oskvrnjivati svetost oslobodilačke akcije «OLUJA».

Milorade, neka si se i ti napokon spametio da nam ne kvariš tu svetinju. No, nastavio si svojim četničkim ispadima i krivotvorenjem naše hrvatske povijesti. Naime stoji da si između ostalog izjavio»...Na srcu mi je časna želja onih hrvatskih vojnika koji su se za mir i nesmetanu komunikaciju na svom državnom prostoru izborili u skladu s međunarodnim standardima. Ali moja je obveza da i njih, kao i sve druge koje ovim stavom mogu predstavljati,  distanciram se od politike etničkog čišćenje i politike ratnog zločina» (ja istaknuo). Prije svega, nisu svi Srbi živjeli u tzv. Krajini, a mnogi su služili i u hrvatskoj vojsci. Što onda misliš s njima? Jesu li i oni izvršili "etničko čišćenje" i učinili "ratni zločin"?

Otkuda Tebi obraz i hrabrost da zastupaš «one hrvatske vojnike»...? Zatim, koji su to «međunarodni standardi» koje je hrvatska vojska u Oluji povrijedila? Zar američki u Iraku i Afganistanu ili izraelski u Pelestinskim područjima i Libanonu gdje pred očima čitavog svijeta stradavaju mahom civili? Ili možda četničke u mnogobrojnim hrvatskim Vukovarima i Škabrnjama?

Prije svega, gospodine Pupovče, vi Srbi nikako da priznate da ste upravo Vi a ne «Oluja»  proveli temeljito etničko čišćenje Hrvata. Iz područja koja su bila pod vašom četničkom okupacijom ili ste protjerali ili pak poubijali sve Hrvate, razorili desetke tisuća kuća, crkava, groblja, tvornica, itd.  Ako je itko učinio ratni zločin i etničko čišćenje, onda ste to bili upravo vi Srbi. Žalosno je da svoje velikosrpsko smeće podmećete  Hrvatskoj.  Uostalom u svojim nakanama, postupcima i izjavama toliko ste prljavi da Vas nitko živ ne može dostatno očistiti. Vaš govor Milorade, isti je i govoru srpskom predsjednika Koštunice: ovdje je par dana prije bio primljen kao nekakovo božanstvo, a danas (04. kolovoza 2006.) o oslobodilačkoj akciji "Oluja" izjavljuje isto što i Vi. Možda oba čitate ćirilicu. Kada bismo imali iole čvrste i principijele vođe, smjesta bi se prekidali diplomatski odnosi sa Srbijom dokle god se oni ne opamete, a to znači    n i k a d a. Takav je istočnjački mentalitet.

Osim toga, Vi Milorade i mnogi Vaši sunardnjaci, uvijek imate jako velikih problema sa brojkama: tako je npr. kada se čita ili sluša o Jasenovcu, ispada da je u Jasenovcu u 2. svjetskom ratu ubijeno više Srba nego što ih je uopće u Hrvatskoj bilo; isto je sa  Domovinskim  ratom:  više Vas je izbjeglo nego što je uopće bilo svih Srba u Hrvatskoj; nitko do sada nije tvrdio da je u Oluji ubijeno toliko Srba koliko to Vi sada tvrdite, itd. Vjerojatno Vi, Milorade, svoje tvrdnje potkrepljujete na temelju buncanja S. Štrbca i njegovog «Veritasa» i HHO-a koje se međusobno došaptavaju.

Rekli ste u razgovoru da biste već i 1995. godine otišli u Knin da tamo nije ubijeno drugi dan oluje 1.000 Srba. Od kuda Vam taj podatak i kako ste to Vi tako brzo doznali da niste čak  dan prije išli na proslavu u Knin?! Vi ste očito prorok! Vaš sunardonjak S. Štrbac je i danas izjavio da u Hrvatskoj uopće nije bila niti moguća oslobodilačka akcija, jer Hrvatska nije niti mogla biti okupirana «od vlastitih građana»! Bravo Milorade i Štrbčino! Bilo bi to logično da vlastiti građani ne okupiraju vlastitu državu! Ali sa Vama je sve moguće!

Druže Milorade, u tomu i jest posebnost srpskog življa u Hrvatskoj koji se ovdje nikada nije osjećao a niti će se osjećati kao u vlastitoj Domovini - i to zahvaljujući svojim ˝Voždama˝-  bez obzira što Vas je toliko puta u prošlom stoljeću Vaša vlastita «majčica Srbija» brutalno iskoristila protiv Hrvatske i onda u najtežim trenutcima napustila. Razmislite malo o toj vrsti izdaje pa se napokon opametite, priznajte svoje zločine nad Hrvatima i nastavite ovdje mirno živjeti.

Živjeli – i dogodine u Kninu!

dana 04. 08. 2006. u 19 sati


LAŽI SVJETSKIH MOĆNIKA


Ponovno je lansiran u javnost još jedan «izum straha» VELIKIH SVJETSKIH STVARAOCA SMUTNJE: nekakove bočice nemušte tekućine koje su trebale na tlo baciti desetke aviona! Gospodo, ogromne su rupe u vašoj montaži koje i nestručnjak može lako uočiti. Zar Vi, Britanci i Amerikanci, imate rentgenske oči pa da vidite što je tko i koje su grupe štogod planirale? Vi nama niste dali niti jedan jedini vjerodojstojni dokaz da te grupe uopće postoje. Druga stvar, da ste Vi neke od njih uhvatili na kontrolnoj točci prije ulaska u neki od aviona te da ste to popratili televizijskim snimcima možda bi koji naivac i vjerovao vašim izvješćima. Vi jednostavno namještate i lažete cijelu svjetsku javnost. Vama je potrebno odvratiti pažnju od Palestine, Libanona, Afganistana, Iraka, itd., te od budućih meta Vaših imperijalističkih planova napada pa stoga odašiljate neuvjerljive poruku kako biste i nadalje držali čitav svijet u svojoj ovisnosti a svoje planove prikrivali kao zmija noge.

Pa zar su doista životi Evropljana i Amerikanaca vredniji od života Palestina, Libanonaca, Afganistanaca, Iračana... Vi štitite nas od tek predpostavljenih stradanja a tko štiti njih od stvarnih ubijanja, masakriranja, vaših «pametnih bombi» i granata?

Mi obični, mali ljudi Vam ne možemo ništa, ali zar se Boga ne bojite? Mi možemo samo razotkriti Vaše nesuvisle montaže, Vaše sijače straha i samo postavljati neka pitanja, kao npr.:
u avionima koji su udarili u tornjeve Trgovačnih centara u New Yorku dali su doista bili putnici? Gdje su ostatci njihovih tijela? Kako se izvanjskim udarom aviona zgrade mogle onako urušavati prema unutra? Kako to da vojni bombarder američke vojske koji je prije par godina udario u toranj nije uopće nanio veću štetu strukturi tog diva?

Do slijedećeg vašeg rata i udara na «terorističku zemlju», pozdrav od

dana 11. 08. 2006. u 08sati

Udbina
SRPSKA ČESTITKA CRKVI HRVATSKIH MUČENIKA NA UDBINI

Ono što srpski eelnici na Udbini traže od Gospiako-senjske biskupije, eisto je izazivanje eitavog hrvatskog naroda. To je nova vrsta "balvan-revolucije"  na naein kako je provode Momeilovia i Opalia. Lijepa srpsko-eetnieka eestitka prije 09. rujna!


elanak objavljen u Jutarnjem listu dana 24.08.2006.

Udbina: SDSS traži od Crkve 393.717,45 - odnosno: 342.000 kuna
Komunalni doprinos izazvao sukob Gospiako-senjske biskupije i lokalne vlasti

UDBINA - Gospiako-senjska biskupija mora Opaini Udbina platiti 393.717,45 kuna komunalnog doprinosa za Crkvu hrvatskih mueenika na Udbini. Poglavarstvo opaine dalo je na taj iznos Crkvi 15 posto popusta, pa opainski namet iznosi 342.363 kune.

Biskupija 30 posto zaduženja mora platiti u roku od 15 dana, dok je ostatak razrezan u 48 jednakih anuiteta, eime ae najmla?a hrvatska biskupija otplaaivati taj komunalni doprinos sve do potkraj 2011. godine.

U rješenju koje je potpisao SDSS-ov naeelnik Opaine Udbina Stanko Momeilovia, Opaina prijeti Crkvi da ae joj, ako ne ispuni rokove plaaanja, zaraeunati zatezne kamate.

Trn u oku

Iz ordinarijata Gospiako-senjske biskupije najavljeno je ulaganje žalbe Uredu za gospodarstvo Lieko-senjske županije, jer Crkva misli da je odrezan iznos previsok te da je rijee o gra?evini od nacionalnog interesa koja je rijetki razvojni projekt opaine u kojoj je puno me?unacionalnih sukoba doseljenih Hrvata i srpskih povratnika.

- Puna cijena komunalnog doprinosa iznosi 393.717,45 kuna
- Poglavarstvo Udbine dalo je Crkvi 15% popusta
- Biskupija mora odmah isplatiti sto tisuaa kuna, a ostatak u 48 rata
Cijena komunalnog doprinosa po eetvornom metru u prvoj zoni Gospiaa iznosi 20 kuna, dok je u ovom slueaju odre?ena cijena od 30 kuna. Hrvati u Udbini tvrde da se sada vidjelo koliko je srpskoj lokalnoj vlasti stalo do gradnje crkve, koja je trn u oku srpskom stanovništvu još od onog dana kada je temeljni kamen na gradnji crkve blagoslovio pokojni papa Ivan Pavao II.

- S 15 posto popusta bacili su svima prašinu u oei. Vlast je time pokazala koliko im je stalo do crkve. Oeekujem da se to pitanje na?e na Vijeau - kaže Ante Vukušia, opainski vijeanik.

Nisu dali ni lipu

Sveaenik župe sv. Josipa u Udbini fra Nedjeljko Knezovia tvrdi da Opaina do sada nije dala ni lipu pomoai Crkvi na tim prostorima. Samo za katolieko groblje traže 34 tisuae kuna doprinosa, a u njegovo ure?enje nisu uložiti ni šibicu. Župljani ga sami održavaju, tvrdi fra Nedjeljko Knezovia. U Uredu za gospodarstvo Lieko-senjske županije kažu da je zakon dao široke ovlasti, ali i obveze lokalnim jedinicama samouprave glede komunalnih doprinosa. Opaina je, tumaee u Odjelu, mogla donijeti i drugaeiju tarifu.

Zamjenik načelnika Udbine

Crkva ima više novca od nas

Zamjenik naeelnika opaine Udbina ?oko Opalia kaže da je Crkvi Opaina udarila komunalnu tarifu po zakonu, konzultirajuai se prethodno s nekim susjednim gradovima.

- Dobro smo sve izraeunali, dali smo im još i popust. Mi smo siromašni i Crkva ima više novca od nas - rekao je ?oko Op
alia, koji je odbacio optužbe Hrvata kako su Srbi na Udbini protiv gradnje Crkve hrvatskih mueenika.
(Ž. P.)

HRVATSKA NAIVNOST – SRPSKI CINIZAM

NAKON ŠTO SAM OVO NAPISAO, NAPADNUT SAM OD HAKERA dana  29.08.2006. u 23:04  Do 10 sati ujutro, 30. 08. 2006. poslali su mi više od 3.000 istih poruka, ali smo ih sve uspješno otklonili.
Umjesto da se dobro odmore, neki članovi hrvatske vlade vratili su se sa godišnjeg odmora umorni i bez mogućnosti pravilnog razlučivanja:  donose odluke koje su izvan svake pameti i što se tiče sadržaja i što se tiče obrazloženja.

Najprije što se tiče odluke o gradnji stanova za povratnike Srbe i njihovog stanarskog prava na te stanove. Pa nitko normalan i  nije poštene Srbe ostavio bez stanarskog prava – premda se zna kako su  mnogi od njih to pravo sticali: uglavnom su bili ili u miliciji ili u vojnim službama jugo-vosjke pa su dobivali stanove i  šakom i kapom, što se protezalo do desetog koljena.

Ono pak što je posebno glupo jest  obrazloženje predlagatelja zakona o tom stanarskom pravu prema kojemu članovi njihovih obitelji neće moći koristiti to pravo na stan nakon što oni umru.  Koji je to bezveznjaković u Vladi Republike Hrvatske donio i predložio? Znaš li Ti (ili Vi naivčine iz Vlade) da će Hrvatska  biti svaki dan nekoliko puta pred nekakovim «evropskim sudom pravde» ili pred linčom raznih ne-vladinih organizacija ako samo pomisli, a kamo li i provede tako glupu odluku?  Takovo nešto ne bi bilo u redu ni sa pravnoga a kamo li sa stanovišta  kršćanskog morala. Zločin bi bio izbacivati članove njihovih obitelji iz tih stanova.

Gospodo iz Vlade, vratili ste se umorni sa godišnjih odmora pa donosite glupe odluke jer Vas Vaši evropski savjetnici i naredbodavci navode na tanak led. Kada budete (vi tada vjerojatno niti nećete biti više na vlasti!)  iz tih istih stanova istjerivali članove obitelji pokojnog vlasnika stanarskog prava, isti će Vas evropski mafijaši prozivati i obilježavati kao gušitelje prava nacionalnih manjina. Vama neće pomoći činjenica što od jučer Englezi nastoje «asimilirati» stranece, tj. dokinuti njihova nacionalna, kulturna i vjerska  prava. Ono što oni mogu, Vi  ni mi nikako ne možemo. Kako to da niti jedne dnevne novine kod nas još ništa nisu napisali protiv tako grubog kršenja ljudskih prava u Engleskoj?

Tom pak Vašem bezveznom  prijedlogu smiju se i sami Srbi, kao npr. četnik Veljko Džakula i prikriveni Milorad Pupovac, koji cinički izjavljuju da «Vlada (time) nije ostvarila put ´konačnom rješenju stambenog pitanja Srba povratnika, ali sigurno jest prema  konačnom rješenju Srba u Hrvatskoj´»,  (usp. NL od 29. 08. 2006., str. 9). Džakulama i Pupovcima ne bi bilo dosta niti da im dadete cijelu Hrvatsku, a kamo li što njihovu agresiju na Republiku Hrvatsku još i nagrađujete tako besmislenom odlukom. Oni doista ponovno hoće Hrvatsku, ali sa Hrvatima kako bi mogli i dalje živjeti na njihovoj grbači. Zašto najprije ne zatražite od Srba da izgrade ono što su u agresiji na Hrvatsku porušili pa da onda gradite stanove onima koji nisu sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, a otišli su zahvaljujući svojim vlastitim vodžama?! Pa zar ne vidite da je u tijeku ponovna agresija Srba na Hrvatsku npr. u Donjem Lapcu, u Škabrnji, Skakavcu, itd.? Vi, umorni od godišnjeg odmora, to uopće ne vidite. Sa druge pak strane jedan Joras izaziva cijelu Hrvatsku, slovenska policija slobodni ulazi duboko u teritorij hrvatske, a Vi našu vojsku šaljete u Afganistan. Ako Vam Evropa naredi, slaćete je i u Libanon. Zar neki članovi vlade doista misle da su od Hrvatskog naroda primili bijeli ček pa da mogu na njemu pisati što, kako i kada hoće?

Kao zaključak, imam bolji prijedlog: nemojte graditi nove stanove za stanarsko pravo onih koji su nas ubijali i razarali našu Lijepu Domovinu, nego istjerajte sve hrvatske branitelje iz njihovih stanova pa te stanove dajte Srbima-povratnicima. Biti će Vam to znatno jeftnije. Tako ćete još više pospješiti samoubojstva među poniženim hrvatskim braniteljima.  Nakon toga ponovno idite na godišnji odmor da se odmorite od svojih nebuloza  koje će hrvatske građane koštati preko tri milijarde kuna.

 

U Kastvu na blagdan  Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja, 29. 08. 2006.  u 14 sati.


CIRKUS NA SLOVENSKO-HRVATSKOJ GRANICI


Ovih smo dana mogli prisustvovati velikom cirkusu na slovensko-hrvatskoj granici. Prije svega mogli smo vidjeti kako spor želi riješiti članica EU: specijalcima, dugim puškama i vatrogasnim ljestvama.  Istovremeno smo mogli vidjeti kako taj problem  pokušava umanji Hrvatska: gosp. Sanader poziva «obje strane da se suzdrže...». Nije mi jasno onda čija je i koja strana Premijer Sanader!


No ono što je najvažnije jest činjenica da su Slovenci napokon mogli iz ptičije perspektive vidjeti cijelu svoju Deželu Sloveniju. Za to su im bile dostatne vatrogasne ljestve. Smješno, tužno, žalosno i djetinjasto! Odnosno: sve po "evropskim standardima".

Neki umnici kažu da bi Slovenci bili i pucali «dugim oružjem» ali bi im u tom slučaju kundak puške bio u Austriji pa bi i s te strane došlo do teških problema za njih.

Prvo što bi im trebalo napraviti jest «prisilna naplata» pljačke koju je Slovenija izvršila nad hrvatskim i mnogim drugim štedišama preko svoje  Ljubljanske banke. Oni imaju dovoljno vila, kuća i vikendica u Hrvatskoj... Sada se prave bedasti i kao ne znaju o čemu se radi.

Drugo, kada su već u EU, što će im onda hrvatska obala i otoci: gonite se u Evropu gdje nas tužite svaki pola sata.

Lijepo «obje strane» pozdravlja Franjo Jurčević, župnik

Kastav, 16. rujna 2006.


GRADITELJI «VELIKE SRBIJE» PONOVNO NA OKUPUJueer - 26. rujna 2006. – ponovno se eetnikovalio, miloševiaevalo i šešeljevalo u Banjoj Luci i to duž granice sa Hrvatskom. Zapad niti da bi okom trepnuo na ta srpska izazivanja – u provome redu Hrvatske. Prijateljstvo izme?u Hrvatske i Herceg-Bosne njima je itekako smetalo, a ponovno oživljavanje ideje Velike Srbije u Banjoj Luci ne smeta niti njima a bome niti vladarima Bosne: sada ne kukurieu niti oni, niti pusiai u Hrvatskoj a bome niti sveprisutna me?unarodna zajednica po svojim gongovima i drugim «nevladinim udrugama» da se time Bosna cijepa.

Slijedeai korak srbo-eetnika ae biti potpisivanje «sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i povraaenih Srba u Hrvatsku negdje u Kninu ili Vukovaru». Kao prethodnica tim eventualnom «specijalnim vezama» svakako su autobusarenja Srba iz Srbije u Hrvatsku – ali samo za vrijeme izbora! Hrvati iz Bosne i Hercegovine to oeito neae moai: nemaju takove autobuse!

Stav predsjednika Mesiaa u ovome slueaju svakako je za pohvaliti a i zabrinuti: posve je jasno da se ideja sada "male velike Srbije" ni u kom slueaju neae zaustaviti samo na Banjoj Luci. Ako je to jasno gospodinu Mesiau, a eemu onda susret na Kubi sa novim Miloševiaem?

Pravi potez Hrvatske bi bio isto tako "sporazum o specijalnim i paralenim vezama Hrvatske i Hrvata u Herceg-Bosni", a sve u skladu sa Daytonskim sporazumom. Toeno, tako, poštovana gospodo!

dana 27. 09. 2006.

MINISTRICA DROPULIĆKA SE RUGA PRAVNOM DRŽAVOMPoštovana gospođo ministrice Dropulić!

Ovo što Vi i Vaše ministarstvo radite, čista je karikatura pravne države: rušite već sagrađene i u velikom broju slučajeva nastanjene kuće za koje su – opet u većini slučajeva – «pravnoj državi» plaćene (ne)pristojbe.

Pravo naš narod kaže: «Kada se cigan dočepa vlasti, najprije ubije svog vlastitog oca!»
Gospođo Ministrice: pa gdje su zaboga bile građevinske inspekcijske službe prije, odnosno, odmah kada je bilo tko zakopao prvu lopatu za nekakovu gradnju? odmah kada je bilo tko zakopao prvu lopatu za nekakovu gradnju? A njih su građani u porezu itekako masno plaćali! Zašto nikoga od njih ne pozovete na odgovornost i nađete pametniji način rješenje tzv. «bespravno sagrađenih objekata», nego što je bezumno i bezvezno rušenje? Jasno da ima i onih koji su takovu očitu odsutnost inspkcijskih službi masno koristili: pa njima – od nekoliko desetaka sagrađenih stanova – oduzmite nekoliko i u njih naselite sirotinju i beskućnike a za ostale naplatite zakonom propisane pristojbe. Pozivanje ne neke «prostorne planove» čista je glupost jer se jako dobro zna kako se ti planovi mjenjaju i zapravo trebaju mijenjati već prema novonastalim prilikama. Netko bi Vam mogao postaviti i pitanje o novosagrađenoj zgradi američke ambasade na veoma povoljnom mjestu u Zagrebu i pitati Vas: zar su oni stvarno dobili sve moguće dozvole i suglasnosti za onu tvrđavu koju su sagradili?

Na kraju: kada već tako osorno upotrebljavate svoj položaj i manipulirate pravnom državom pokazujući strogost na nezaštićem građanima Hrvatske Države – uglavnom Hrvatima, predložio bih Vam daleko isplativije rješenje (barem za građane kojima rušite krvavo sagrađene objekte): u Hrvatskoj ima dovoljno (a svakoga dana i sve više) srbo-četnika koji bi itekako radosno i bez ikakove nadoknade rušili kuće Hrvata, pa njih pozovote!

I još samo jedno pitanje: možete li Vi i vaši ograničeni savjetnici uopće mirno spavati nakon što ste porušili toliko krvavog znoja hrvatskih braniteljia i Hrvatima, bez obzira što Vaše službe uopće nisu radile ili su žmirile kada se sve to teškom mukom radilo?! Najprije na red pozovite državne institucije koje su sve to trebale spriječiti već u samome zametku a onda izigravajte strogoću.


Dana 28. rujna 2006. – dan prije sv. Mihovila – nepodmitljivog djelitelja PRAVDE!

EU NAPRAVILA LAKRDIJU OD SEBESvatko ima pravo živjeti vlastitim načinom života pa tako i Europska Unija. No, primanjem Rumunske i Bugarske u svoje okvire ona od 01. 01. 2007. postaje socijalna ustanova Hrvatska poradi toga treba biti ponosna.

Prije svega, svaka čast Rumunskoj i Bugarskoj: one uopće nisu krive što će biti primljene u EU nego je o tome odlučio njihov vojno-strateški položaj kojega EU koristi za kompletno zaokruženje Rusije, pa je tim prijemom EU pokazala svu svoju nedosljednost, cinizam i bezobrazluk: taj prijem nema ama baš nikakove veze sa onim kriterijima koje javno iznosi EU za primanje novih članica. Pa nitko pametan i razborit niti u Rumunskoj niti u Bugarskoj a bome niti u EU neće reći da Hrvatska nije barem za nekoliko koraka ispred njih u svim elemntima vrednovanja koje je sama EU propisala kao uvjete za ulazak u tu Uniju: zakonskim, socijalnim, ekonomskim, razvojnim i svim drugim. Očito da mafija ima svoje zakonitosti po kojima samu sebe izvrgava ruglu.

Razno-razni evropski čelnici i njihovi sitni činovničići samo nas vuku za nos i ponižavaju: Barosso kaže jedno, neki mali činovničić drugo, danas izjave jedno, sutra drugo i tako redom u nedogled. Mi njima sramotno predali svoje GOTOVINE a oni nama za uzvrat Balkan i «dobrosusjedske odnose» sa onima koji su nas ubijali i razarali našu lijepu zemlju i njezina prirodna i kulturna bogatstva.

Ako smo im lakomisleno predali sve svoje generale, poštene novinare i branitelje, nedajmo im svoje janjce, svinje, salatu, krumpire, sve vrste mesa i svoj ponos, instituciju obitelji, prirodne brakove, itd.

Jasno im teba reći: mi ne možemo u EU sve dotle dok to Vama ne bude odgovaralo ali zato Vi ne možete k nama dok već na samoj granici ne platite taksu za ulazak u Hrvatsku pa da onda uživate u najljepšoj zemlji zemljopisne Evrope i Vaše lakrdijske odluke o njezinom isključenju. Mi smo ponosni što nismo s Vama. Vi nas trebate moliti da mi Vas k sebi primimo pa da jedete našeu ukusnu i još uvijek prirodn hranu a Vi jedite svoje iz «vojnih rezervi» NATO pakta!

Evo Vam i male inventure te Vaše ekonomsko-interesne tvorevine: iz Poljske je otišlo preko 1.000.000 mladića i djevojaka nakon što su postali članom Vaše drp-grupe! U Mađarskoj se događa čista revolucija i ekonomski slom, iako su primili desetke milijardi dolara pomoći; u Francuskoj se pale i uništavaju Židovske bogomolje, Slovenija – nakon ulasku u Uniju – svoje sporove sa Hrvatskom rješava oružjem, Engleska donosi antirasne zakone, EU godinama financira nepostojeća poduzeća koja vještim makinacijama muzu milijarde eura, itd. Koje sve od tih Vaših standarda želite ugurati Hrvatskoj?

Dana 28. 09. 2006.


KADA NISU USPJELI VOJNO-SRBI ŽELE
HRVATSKU UNIŠTITI EKONOMSKIBudući je hrvatska vojska veličanstveno uspjela srbo-četnike vojno poraziti do nogu, oni sada žele Hrvatsku uništiti ekonomski tražeći da im Hrvatska plati za njihovo srbovanje u tzv. srpskoj krajini. Neka krajinski Srbi najprije plate sva razaranja i uništavanja hrvatske a i svoje imovine: kuća, cesta, crkava, tvornica i svega ostalog a posebno ubijanje i etničko čišćenje Hrvata, pa onda neka traže hrvatske kune.

Gospodo iz tzv. Krajine: mrzili ste sve što je hrvatsko a za KUNU ste govorili da je stvorena u NDH-aziji. Niste ju mogli niti smisliti, pa zašto ju sada tako žarko želite? Zar niste uočili da i u kuni ima slovo «U»? Gospodine Pupuvac, zar nije došlo vrijeme da napokon prestanete sa četnikovanjem u Hrvaskoj jer na kraju to će ponovno škoditi samo Vašem narodu?!

Budući hrvatski vođe hoće u EU «pošto-poto» nemaju petlje jasno Vam kazati što Vas gibira, onda Vam mi «mali ljudi» to moramo jasno reći: razarali ste Hrvatsku, mrzili ste i još uvijek mrzite Hrvatsku što je i razlog da tražite njezin ekonomski slom, kada to niste uspjeli vojno. Vi kao njihove vođe ponovno svoje sunarodnjake uvlačite u teške probleme. Vi ste također krivi i za napad srpske djece ovih dana na Hrvata Sandija Kalema u Gvozdu a onda tobože idete to izglađivati i tražite da žive «jedni s drugima» a ne «jedni uz druge». Trajno i sistematski rovarite protiv Hrvatske na svim razinama. Cinički, gospodine Pupovče, napadate na tzv. “srpsku krajinu” i “paradržavu”, iako ju duboko u srcu nosite. Nabrajate “radni staž” Srba koji su radili “u školama, bolniciama i vrtićma na teritoriju paradržave” (NL, 03. listopada 2006. str. 5.), a ne spominjene njihovo učešće u “nepobedivim paravojnim formacijama” Martića, Babića i drugih velikosrpskih maloumnika. I imate obraza i za njih tražiti HRVATSKE KUNE!

Dana 03. 10. 2006.VRHOVNI KOMANDANT – «TRASPARENTNO» PRIKRIVAO ISTINU


Mnogi novinari koji su trajno oboljeli od neograničene mržnje prema prvom Predsjedniku samostalne Hrvatske, dr. Franji Tuđmanu (bolest je označena kao «tuđmanitis»), gotovo da su ostali bez glasa u svojim komentarima o činjenici da je Predsjednik Hrvatske i Vrhovni komandant oružanih snaga punih deset dana tajio od hrvatske javnosti da su Hrvatski vojnici u Afganistanu poslani u najopasnije područje te države.

Sa njegove strane to može biti i razumljivo, ali je krajnje cinično, zlonamjerno i podcjenjivački prema čitavom Hrvatskom narodu ono što je izjavio državni tajnik u MORH-u, gosp. Mate Raboteg, da je «s našim vojnicima sve u redu...Imaju njihova (američka) oklopna vozila, medicinsku evakuaciju, vezu za blisku zračnu potporu i potpuno su sigurni». Gospodine Raboteg, u svome nepismenom i podcjenjivačkom priopćenju još samo niste naveli poduzeće koje će isporučivati mrtvačke sanduke za eventualne žrtve hrvatskih vojnika.

Dana 09. listopada 2006.


S PANTOVĆAKA JAKIĆ VIČE-KRALJEVINU SRBIJU, PREDSJEDNIČE!


Predsjednikov savjetnik za vanjsku politiku Tomislav Jakić podmetnuo Predsjedniku na Pantovčak A. Karađorđevića, doduše – u «privatni posjet», ali za javnu sramotu. Najvažnije je to što će Karađorđević biti primljen «...naročito nakon višekratno ponovljenih zahtjeva» (NL od 10. 10. str. 3.). Onda, gospodine Jakiću, ja već sada upućujem prvi oštar zahtjev za prijem kod predsjednika kako bismo mogli razgovarati o svim onim pitanjima u kojima naš razgovor nikomu ne znači ama baš ništa.

Druže Jakić, «privatni razgovor» predsjednika Mesića i Karađorđevića «o današnjim prilikama u Srbiji, kao i o odnosima Srbije i Hrvatske, položaju srpske manjine u Hrvatskoj, stanju u regiji, ali i o zbivanjima na međunarodnoj sceni», što znače uopće za dobrobit Hrvatske – ako Vam je  do toga imalo stalo? Pa tko njih uopće šljivi o njihovom mišljenju o tim temama? Mogli su taj razgovor upriličiti i putem telefona, ali je očito druže Jakić, da je Vaša namjera bila da ponizite Hrvatsku i da pokažete koliko Vam je žao što je karađorđićeva ideja (isto tako velika Srbija) propala. Zanima me samo na kojem će jeziku njih dvojica razgovarati jer «kralj Karađorđević» ne govori srpski, a gdje je naš Predsjednik (i Vi) kao kod kuće?!

Predsjednik države nije Vaša privatna stvar pa da mu podmećete «privatne razgovore» sa čovjekom koji u samoj Srbiji manje znači nego neki obični seoski pjevač sa Šumadije. U svome srbofilstvu previdjeli ste pročitati barem dio povijesti te Vama drage "kraljevske obitelji Karađorđevića",  pa da vidite jasno što je ona značila za Hrvatski narod u vremenu dok je na ovim prostorima provodila svoju velikosrpsku diktaturu.

dana 10. 10. 2006.

HAAG «ČESTITAO» HRVATSKOJ DAN NEOVISNOSTIPolitičko lice haaškoga suda – i Carle del Ponte i Tužiteljstva – nema blage veze ni sa kakovim pravom. Oni, do zuba naoružani plaćom njihovih političkih moćnika, čini takove pravne propuste da sami sebe i Instituciju koju zastupaju izvrgavaju ruglu.

Besmisleno je uopće ulaziti u rasčlanjivanje njihove neograničene mržnje prema samostalnoj Hrvatskoj pa je potpuno dovoljno skrenuti pozornost na samu činjenicu izbora dana kada su ponovno htjeli poniziti Hrvatsku: dana 08. listopada 2006., dakle, na sam Dan neovisnosti republike Hrvatske.

Pravi potez Hrvatske bi bio hitno prekidanje suradnje sa Vama, ali toga se ne mojte bojati: mnogima odgovornima su draže fotolje na kojima sjede nego dostojanstvo Hrvatske i sistematsko poniženje hrvatskih branitelja i hrvatskih Generala.

Dana 09. 10. 2006.


TALIJANI NAPOKON DOBILI PRAVO NA OKUPACIJU DIJELA HRVATSKENakon teških pritisaka Talijana preko EU, hrvatska vlada napokon popustila i dopustila Talijanima da slobodnom kupovinom nekretnina u Hrvatskoj, napokon postignu ono što nisu uspjeli niti ratom a niti klasičnom diplomacijom.

Nitko pametan valjda ne misli da će oni kupovati nekretnine negdje npr. u Slavoniji, Zagrebu, Zagorju, Babinoj Gredi... Oni će kupovati nekretnine isključivo u Istri, primorju i otocima sve do Zadra. To je priprema za eventualni sutrašnji referendum TKO ĆE KAMO!  Prvi njihov snažni korak u tom pravcu bio je dodjeljivanje talijanskih mirovina «učesnicima talijanskih vojnih (fašističkih!) formacija». Smješno bi bilo i djetinjasto pomisliti da su oni te mirovine dali radi dobrobiti učesnika  - neki su od njih bili (ako uopće) učesnici samo par dana. Mngi su najprije primali titove mirovine kao partizani i antifašisti, a kada su vidjeli veću hrpu novca, presvukli su se u fašiste!  Bila je to priprema određenih talijanskih krugova (simpatizera fašizma) za ono vrijeme kada se raspadne  Jugoslavije pa se onda provede referendum, što im očito nije uspjelo.

Onaj tko želi znati tko i kada je počeo pripremati situaciju na Hrvatskim prostorima nakon raspada Jugoslavije, neka se sjeti kada su Talijani počeli kapom i šakom dijeliti mirovine – fašističkim borcima iz Istre, Hrvatskog primorja, Otoka i dijela Dalmacije.

Jasno: i oni su se zaletili i teško nasamarili! Dali su i Hrvatskoj mogućnost da neograničeno kupuje nekretnine u Italiji pod istim uvjetima. Jadni oni! Za par dana pokupovati ćemo sve skroz do Sicilije, provesti referendum i pripojiti Italiju Hrvatskoj zajedno sa Rimom i Vatikanom!

Najnoviji dokaz koliko nas neki profašistički talijanski krugovi vole jest i sinoćna utakmica Hrvatske i Engleske: danas do 08sati ujutro uopće niti slovcom nisu spomenuli u svojim ranim vijestima pobjedu Hrvatske nad Engleskom, a sve su druge zemlje koje su igrale  spominjali: slušao sam njihove vijesti u 02, 03, 04, 05,30 i 06 sati danas ujutro. Možda gđa. ministrica Kitarović to nije niti zapazila,  a vjerojatno niti F. Radin koji je sve to uspješno smjestio.

Tko će sutra odgovarati Hrvatskom narodu  za ovakovu vrstu okupacije Hrvatske?

Bravo naši!

Dana 12. listopada 2006KONTROVERZNI ŽUPNIK-FRANJO JURČEVIĆNakon niza naziva kojima su me «počastili» neki posjetioci ovih mojih stranica, kao npr. da sam «primitivac», «smeće», «natražni i ludi pop», «seljačina», .... stigla je napokon i osvježavajuća naljepnica koju mi je nalijepila novinarka Tihana Tomčić (NL 13. 10. 2006. str. 15.), koja – povodom posjete Kastvu HNS-ovog kandidata Vladimira Čačića piše da se je on «susreo s kontroverznim kastavskim župnikom Franjom Jurčevićem». Mnogi su me zvali i pitali što to znači «kontroverzni» a ja ih sve upućujem na «iskompleksiranu» novinarku da nju pitaju što to znači.

Najvjerojatnije će sada mnogi nju zvati da ju pitaju što je to «iskompleksirana», pa ako ja trebam tumačiti naziv «kontroverzni» onda neka i ona tumači što to znači «iskompleksirani».

Gospođo Tihana Tomčić, mržnju koju vi nosite u sebi prema drugima – bez obzira tko to bio - na kraju će se razliti u Vama i otrovati Vas samu. Vi očito trebate ljestve na koje bi se popeli pa da svi vide kako ste velika! Mislite na to!

dana 13. 10. 2006.


SVAKO SVOME JATU LETIDana 16. listopada 2006. naš predsjednik Stipe Mesić je u Karađorđevu a naš premijer, dr. Ivo Sanader je u Americi.

Predsjednik nikako da se oslobodi od Karađorđevića od kojih Hrvatskoj nikada ništa dobro nije došlo a Premijer služi Americi da poruči Stipi da mu posao sa Kubom i ... nikako nije dobar.

Okupljanje krnje i nešto izmijenjene Jugoslavije u Karađorđevu Hrvatskoj ništa dobro donijeti neće, a vjerojatno niti loše, jer ako gledamo tko se tamo okuplja, možemo to mirne duše – isključivši Hrvatsku – nazvati jad i bijeda.

Što se pak tiče Amerike, vjerojatno će Premijer dobiti sladunjava obećanja sa strane Amerike za podupiranje ulasku Hrvatske u EU i NATO ali isto tako sa naše strane obećanje da ćemo svesrdno «pomoći» Amerikancima u Afganistanu i vjerojatno još negdje drugdje.

Zaključak: Sanader u Americi ima lijepi prijem a Mesić dobiva snažnu pljusku zbog Kube. Za Hrvatsku nikakova korist niti od jednog a niti od drugog.

Dana 16. listopada 2006.

VJENCESLAV CENČIĆ PONOVNO UBIJA BLEIBURŠKE, MACELJSKE, ŠIROKOBREŠKE I SVE OSTALE HRVATSKE ŽRTVEOno što je NL dana 18. 10. 2006. na str. 24 objavio o Bleiburgu iz pera VJENCESLAVA CENČIĆA, novinara i publiciste iz Rijeke (tako je predstavljen), mislim da je najgore što je ikada objavljeno na ovim prostorima o beskrajno teškoj tragediji Hrvata kod Bleiburga, u Macelju i po tisućama poznatih i nepoznatih grobišta diljem nekadašnje tvorevine ovih  prostora. ZA VJENCESLAVA CENČIĆA SU BLEIBURŠKE I OSTALE HRVATSKE ŽRTVE SAMO "NAPUHANE BROJKE".

Po Cenčiću je to zapravo sve samo izmišljena priča «po ranijem scenariju Tuđmanovih čelnika i crkvenih dostojanstvenika...»! Bravo, Cenčiću! Pa gdje si ti bio prije kada se sve to počelo izmišljati? Zar te nije stid na takav način pljuvati po desetcima tisuća žrtava titovih dželata iz redova partizanskih i tzv. antifašističkih bandi? U svojoj navedenoj bljuvotini u NL spomenuo si Crkvu i crkvene dostojanstvenike – ako sam dobro izbrojio – ravnih 12 puta. Jasno, svaki puta u negativnom smislu.

Ti bi, druže Cenčiću, trebao znati da je upravo Crkva u hrvatskom narodu čuvala i sačuvala uspomenu na nejveću tragediju hrvatskog naroda - BLEIBURG. To Tebi i Tebi sličnima očito smeta. Spominješ Jasenovac, ali ne spominješ "Jasenovac nakon Jasenovca". Kao povjesničar bi trebao znati dokle je trajao "Jasenovac nakon Jasenovca" i koliko je tisuća Hrvata u njemu stradalo i poubijano, ali jako dobro znaš da bi onda morao spomenuti i Tita kao najvećeg balkanskog krvnika, a on je Tebi i Tebi sličnima najveća svetinja.

Dapače, ti ne pljuješ svojom udbaškom i protuhrvatskom pljuvačkom samo po Bleiburgu, nego i po Macelju, Jasenovcu, Širokom Brijegu, itd. Za svjedoke svojih nebuloza navodiš isključivo pokojne svjedoke. Zašto se nisi javljao dok su ti tvoji pokojni svjedoci bili živi? Negiraš brojke koje drugi spominju, ali nigdje ne donosiš rezultate svojih «stručnih istraživanja istine o Bleiburgu». Nastojiš ustvrditi da su zapravo svi oni koje su titovi dželati poubijali, to u stvari i zaslužili. Tuđman i Crkva su sve poduzeli da dokažu da su oni «nevine žrtve». Zar te nije stid tvrditi da su fratri na Širokom Brijegu "vrelim uljem polijevali teško ranjene partizane"? To do sada nitko živ na ovozemaljskoj kugli nije tvrdio. Otkuda "teško ranjeni partizani" na Širokom Brijegu? Otkuda fratrima toliko ulja?

Zašto nisi spomenuo svoj Gorski Kotar gdje je Vaša partizanska i "antifašistička" mašinerija ubila najviše katoličkih svećenika? Sjećaš se tragedije svećenika Špoljarića kojega ste likvidirali u Šumi nakon teških mučenja? A bio je i Vaš suradnik! Sjećaš se rupe na crkvenim vratima u Delnicama gdje je ubijen svećenik koji je išao održati polnoćku? Sjećaš se Vaše "svjesne omladine" koja je u Čabru stjerala u toranj pokojnog (tada pomoćnog biskupa) Josipa Pavlišića? Zašto Ti vrli mrzitelju Crkve i neovisne Hrvatske malo o tome ne pišeš. Zašto ne pišeš o slovenskoj župi Fara na domak Delnicama i o komunističkom orgijanju na tom području još dugo nakon 2. svjetskog rata?

Spominješ Liku i Kordun i strašno žališ srpske žrtve. A zašto isto tako ne spomeneš i HRVATSKE ŽETVE srbočetnika i kasnije nakon rata razularenih titovih partizana koji su samo u Cetingradu poubijali - što u ratu a što u poraću - preko tisuću ljudi? Da ti dalje ne nabrajam preporučujem da Ti i Tebi slični pročitate malo knjigu od Ivana Strižića: ŽRTVOSLOV SLUNJSKOGA KOTARA, Slunj-Zagreb, 2005.

Cenčiću, kada već tvrdiš da su žrtve kod Bleiubuga "dobile ono što su zaslužile", daj istu poruku pošalji i Židovima: dali su i svi oni bili baš nevine žrtve? Po drugima ne smiješ, ali po svojima možeš.

Što si li tek napisao u knjizi "Atentati na Tita", koju tako snažno propagira protuhrvatski i prosrbski tisak a koju sutra predstavljaš? Znaš koji tisak?! 

Osvrćem se na ovo što si napisao – ne zato što bi to Tvoje bljezgarije zaslužile nego zato što si karika u lancu neizmjerne mržnje prema Crkvi i  prema samostalnoj Hrvatskoj. Kamo, zaboga, Ti to pripadaš?

dana 18. listopada 2006.KNJIŽEVNIK P. MATVEJEVIĆ VALJA GLUPOSTI


Nakon što je prije par dana (20.10.2006.) primio nagradu Exodus koja se u Italiji dodjeljuje književnicima koji se posebno istaknuli u zaštiti ljudskih prava, gospodin P. Matvejević valja obične gluposti. Naime, on je svečano izjavio kako su glavni kočničari ulasku Hrvatske u EU «nacionalisti» i rušenje «antifašističkih spomenika» u Hrvatskoj.   Druže P. Matvejeviću, nekada je glavni kočničar ulasku Hrvatske u EU bio general Ante Gotovina, danas «hrvatski nacionalisti»... a što i tko će to biti sutra? Još tvrdiš da «cijela Europa zna da je u Hrvatskoj srušeno najviše antifačističkih spomenika», ali ne kažeš da su se ti spomenici dizali na svakome koraku gdje god je koji «antifašista» samo makar pljunuo. Zašto nas onda nisu primili za bivše Vaše tvorevine kada su svi ti spomenici još bili na nogama? Zatim, od kuda Europi ta saznanja nego od Vas i Vama sličnima koji trajno optužujete svoju vlastitu zemlju pred različitim protuhrvatskim evropskim forumima? Zašto nisi rekao kolike ste spomenike Vi antifašisti srušili i u ratu i nakon rata? Sjećaš li se možda spomenika banu Jelačiću? Znaš li za rušenje prekrasne crkve u Rijeci na Mlaki – čak nekoliko godina nakon dovršetka drugog svjetskog rata?Da dalje ne nabrajam.  Očito imaš dva mjerila rušenja spomenika: jedan za tzv "antifašiste" a drugi za "nacionaliste" i rušitelje "antifašističkih spomenika. Kada te drugi ne hvale onda se sam hvališ: tvrdiš da si u domovinskom ratu bio jako angažiran na humanističkom planu. Tako u svome sebeljublju iznosiš da si se «u Mostaru solidarizirao... sa žrtvama, većinom muslimanima», zatim si se solidarizirao sa žrtvama u Srebrenici, itd., što je hvale vrijedno, ali gdje si se to Ti solidarizirao sa hrvatskim Vukovarima, Škabrnjama, Čankima, Gospićima, Osijekima...?

Komu naši susjedi Talijani daju nagradu taj bi trebao znati prastaru izreku: «Što god to bilo da bilo, bojim se Danajaca i kad darove nose». To važi i za Tebe i za Sanadera i za sve eventualne kandidate tih i takaovih nagrada, pogotovo ako imate u vidu da su upravo ovih dana Talijani napisali da su njihovi kotari: Pula, Rijeka, Zadar. Da, upravo tada kada su Vas obasipavali nagradama – a na to ste mučali. Zar to nije ponovno buđenje pravag pravcatog fašizma?

Druže Matvejević, imaš potpuno pravo i dalje pričati obične gluposti.

dana 25. 10. 2006.

EVROPSKA UNIJA IMA SVOJE LICE I SVOJE NALIČJEObično se kod naših vođa u odnosu na EU ističe samo ono što im se čini dobro. Za punu istinu treba progovoriti i o naličju EU. To njihovo naličje nije ništa bolje od bilo koje druge Države na svijetu. Da se ne ponavljam, iznosim sam par najnovijih «bisera» nekih od država Unije:

1. Ovih dana Slovenci su iz Ljubljane deportirali nekoliko desetaka Roma i smjestili ih na rub svoje državice – blizu Postojne u nekadašnje vojarne, u kriminalno slabe uvjete boravka. Ovdje smo već pisali da je u Ljubljani prije par mjeseci bilo čak i mrtvih među Romima i – nikomu ništa. Da je to kojim slučajem u Hrvatskoj, jao si ga nama! Bili bismo optuženi kao nedemokrati, nacionalisti i sl.

2. Sredinom listopada ove godine (14. 10. 2006.), zaposlenica British Airwaysač NADIA EWIDA suspendirana je samo poradi toga što je na svome lančiću oko vrata imala vidljiv kršćanski znak KRIŽIĆ;

3. U Italiji dnevno u obračunima pogine nekada i desetak osoba i nikomu ništa. Nema kritike, nema skanjivanja niti gnjušanja a niti ne govore da se to samo kod njih događa. Mnogi traže da vlasti iz Rima pošalju vojsku u Napulj kako bi se spriječila mnogobrojna ubojstva. No, nije to samo problem Napulja nego gotovo svih Talijanskih gradova;

4. U njemačkoj se poradi nepažnje sudare vlakovi, pogine na desetke ljudi i to se prihvaća kao jedna, doduše tragična, ali normalna stvar. Kod nas bi se odmah tražilo smjene svih ministara i svih činovnika mrske «vladajuće stranke»;

5. U Francuskoj se već tjednima događaju neredi i nemiri, pale se autobusi i demoliraju zgrade i trgovine, stradaju ljudi i nikomu ništa;

6. U Mađarskoj isto – i nokomu ništa;

7. U Italiji se za teške malverzacije i podmićivanja prozivaju i bivši i sadašnji vrhovnici Berlusconi i Prodi, i nikomu ništa...

8. Moćna vojna mašinerija NATO-a ubija desetke civila u Afganistanu i – nikomu ništa. A svi su oni iz EVROPSKE UNIJE! Što znači rodbini poginulih i samim poginulima cinična isprika zapovjednika NATO-a u Afganistanu? Još veći čemer i jad.
I naši predvodnici nepogovorno teže u taj evropski košmar! Zadnja pilula koju ćemo popiti su putovnice bez kojih u tu tvorevinu više nećemo moći putovati.
Za uzvrat bih ja njima naplaćivao u eurima ulaznicu u Hrvatsku – ali bez njihovih putovnica. Od toga bih izuzeo samo Njemce i Austrijance!

Važno je uočiti da nitko od njih svoju državu poradi tih pasjaluka ne proglašava kriminalnom tvorevinom  kako se to kod nas čini od Hrvatske. Nažalost, za mnoge bivše udbaše i komuniste Hrvatska je doista  samo "nepoželjna i kriminalna Tuđmanova tvorevina". Svi koji su ratovali za obranu Domovine ili pak nabavljali oružje, čisti su kriminalci - ili kako to sočno reče vrhovnik: "ratni zločinci". Drugovi, gdje se to uopće na svijetu kupuje oružje i dan-danas a da se onima koji odlučuju ne daje mito?! I gdje se to događao rat a da nažalost i nevini nisu stradali (vjerojatno u Nagasakiju i Hirošimi, Vijetnamu, Iraku, Afganistanu, partizanskim ratovima, itd.)?

I na kraju, Vi koji se sada javljate, zašto Vi niste ratovali "humano" kada to znadete i zašto ste do sada punih 15 godina šutjeli? Debelo ste se skrivali iza Gotovina, Noraca, Glavaša, Markača itd., a sada se pravite jako pametni: vrsni generali nakon bitke! 

Dana 31. 10. 2006.


KNJIŽEVNIK P. MATVEJEVIĆ VALJA GLUPOSTI


Nakon što je prije par dana (20.10.2006.) primio nagradu Exodus koja se u Italiji dodjeljuje književnicima koji se posebno istaknuli u zaštiti ljudskih prava, gospodin P. Matvejević valja obične gluposti. Naime, on je svečano izjavio kako su glavni kočničari ulasku Hrvatske u EU «nacionalisti» i rušenje «antifašističkih spomenika» u Hrvatskoj.   Druže P. Matvejeviću, nekada je glavni kočničar ulasku Hrvatske u EU bio general Ante Gotovina, danas «hrvatski nacionalisti»... a što i tko će to biti sutra? Još tvrdiš da «cijela Europa zna da je u Hrvatskoj srušeno najviše antifačističkih spomenika», ali ne kažeš da su se ti spomenici dizali na svakome koraku gdje god je koji «antifašista» samo makar pljunuo. Zašto nas onda nisu primili za bivše Vaše tvorevine kada su svi ti spomenici još bili na nogama? Zatim, od kuda Europi ta saznanja nego od Vas i Vama sličnima koji trajno optužujete svoju vlastitu zemlju pred različitim protuhrvatskim evropskim forumima? Zašto nisi rekao kolike ste spomenike Vi antifašisti srušili i u ratu i nakon rata? Sjećaš li se možda spomenika banu Jelačiću? Znaš li za rušenje prekrasne crkve u Rijeci na Mlaki – čak nekoliko godina nakon dovršetka drugog svjetskog rata?Da dalje ne nabrajam.  Očito imaš dva mjerila rušenja spomenika: jedan za tzv "antifašiste" a drugi za "nacionaliste" i rušitelje "antifašističkih spomenika. Kada te drugi ne hvale onda se sam hvališ: tvrdiš da si u domovinskom ratu bio jako angažiran na humanističkom planu. Tako u svome sebeljublju iznosiš da si se «u Mostaru solidarizirao... sa žrtvama, većinom muslimanima», zatim si se solidarizirao sa žrtvama u Srebrenici, itd., što je hvale vrijedno, ali gdje si se to Ti solidarizirao sa hrvatskim Vukovarima, Škabrnjama, Čankima, Gospićima, Osijekima...?

Komu naši susjedi Talijani daju nagradu taj bi trebao znati prastaru izreku: «Što god to bilo da bilo, bojim se Danajaca i kad darove nose». To važi i za Tebe i za Sanadera i za sve eventualne kandidate tih i takaovih nagrada, pogotovo ako imate u vidu da su upravo ovih dana Talijani napisali da su njihovi kotari: Pula, Rijeka, Zadar. Da, upravo tada kada su Vas obasipavali nagradama – a na to ste mučali. Zar to nije ponovno buđenje pravag pravcatog fašizma?

Druže Matvejević, imaš potpuno pravo i dalje pričati obične gluposti.

dana 25. 10. 2006.


CARLA DEL PONTE – NAKNADNA PAMET ILI GRIŽNJA SAVJESTI


Kao što smo ovih dana mogli čitati u dnevnom tisku, CARLA DEL PONTE odjednom postaje pametna i vrlo skrušena, čak što više – i previše priča o svijim naredbodavcima. Naime, ni manje ni više, ona izjavljuje da su u Evropi dobro znali što će se dogoditi u Srebrenici, ali ništa nisu poduzeli da se to spriječi. Bravo Carla! Napokon si i Ti sa sebe skinula prozirni velum: rekla si dio istine a još daleko veći dio te istine si maherski prešutjela. Ako si znala svojom švicarskom preciznošću nabrajati sve hrvatske generale koji su krivi samo zato što su svojom hrabrošću i hrabrošću hrvatske vojske spriječili još daleko tragičniji masakr koji je prijetio – ne samo jednom gradu ili mjestu – nego kao i Bleiburg: cijeloj Hrvatskoj, kako to da sada nisi u stanju reći imena tih moćnika koji su sve to znali ali ipak neopisivu tragediju nisu spriječili? Izgleda da te oni još uvijek plaćaju pa ti time i čepe usta.

Gospođo Carla, još bi veća tragedija bila nad Muslimanima i Hrvatima u Bihaću da kojim slučajem pokojni hrvatski Predsjednik, dr. Franjo Tuđman – kojega Ti i Tvoji naredbodavci i podupiratelji ni mrvoga ne možete smisliti - nije pokrenuo veličanstvenu vojno-redarsvenu akciju «OLUJA». A Ti si se upravo nsemiljeno okomila na tu akciju i na sve njezine planere i provoditelje. Sada te je samo malo zapekla savjest pa si – u trenutku pomračenja direktiva tvojih naredbodavaca – ipak nešto istine i rekla. Ako je to tako, zašto onda u provome redu nisu sudila onima koji su cijelu tu tragediju i zakuhali? Zašto si pustila da nekoliko njih na jedan čudan način odu u smrt u haaškom zatvoru a da im se uopće ne sudi? Ti veliš da si sve to htjela reći na suđenju Miloševiću: zašto onda sada još uvijek šutiš?

Reci otvoreno: oni koji me podržavaju u neograničenoj mržnji prema slobodnoj i međunarodno priznatoj Hrvatskoj, još uvijek zauzimaju visoke položaje i debelo plaćaju haaški politički sud komu predsjedam, pa nemam petlje za sada izgovarati njihova imena. Hošeć li da ti mi u tome pomognemo? Davno smo ti dali «gotovinu» (čitaj: Generala ANTU GOTOVINU!), pa zašto za tu «gotovinu» napokon ne progovoriš o istini agresije na Hrvatsku i BiH sa strane srpskog agresora?

Vjerojatno ćemo dio istine moći čitati u nekim tvojim budućim memoarima gdje ćeš ponovno teške novce zaraditi na tuđoj tragediji onih čije si krvnike trebala i morala osuditi ako ti je do toga uopće bilo stalo. Ti si svojim postupcima – a uz izdašnu pomoć mnogih naših vrhovnika i poklisara - izjednačila agresora i žrtvu pa te možda sada malo i savjest peče: što više vrijeme odmiče to sve više ostaješ sama sa sobom i sa svojom savješću i to pred Onim koji ne predsjeda krmeljavim ljudskim političkim sudovima.

Dok i Ti ne završiš pred međunarodnim sudom za namjerno prešućivanje pa prema tome i izričito pomaganje neprocesuiranja pravih krivaca za tragediju u Hrvatskoj i BiH, lijepo te pozdravljam.

dana 03. studenog 2006.


INGRID ANTIČEVIĆ MARINOVIĆ OSTALA BEZ RIJEČIPravo naš narod govori: «Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada». Dogodilo se to žestokoj sdepeovki gospođi Ingrid Antičević Marinović: Neograničenom mržnjom protiv HDZ-a i svega što je ta stranka i njezin Predsjednik, dr. Franjo Tuđman, učinila za Hrvatsku, sipala je svoju komunističku SDP-ovsku mržnju i nazivala hrvatsko pravosuđe iskvarenim, a sada joj se u vlastitom domu dogodi nešto neočekivano: ono što još nitko na ovim prostorima nije učinio, učinio je glavom i bradom njezin muž, gosp. Marko Marinović - tako barem prenosi dnevni tisak.

Zašto sada šutiš i zašto sada ne progovoriš o iskvarenosti hrvatskog pravosuđa? Možda bi jedino riješenje bilo da svoga muža upišeš u HDZ pa ga onda slobodno možeš kritizirati i bez iakove odgovornosti govoriti protiv njega te mlatiti svega i svašta.  
Prema NL od 07. 11. 2006., str. 5, Vi ste gospođo Antičević-Marinović izjavili da Vam je «žao zbog svega ovog», ali «niti se moj suprug petlja u moje poslove niti se ja petljam u njegove». Točno, gospođo, ali Vi se ipak petljate u poslove drugih: Tuđmana, HDZ-e, Hrvatske, itd. Ako se ne petljate u poslove vlastigo muža, pustite i druge na miru! Pometite najprije ispred svoga komunističkog praga pa onda to isto činite ispred tuđih  pragova. Vi, gđa. Antunović,  drug Jurjević i mnogi drugi iz Vašega komunističkog miljea odjednom ste postali jako pametni i što je čudno - jako pošteni: zašto to niste bili četiri godine kada ste bili na vlasti? Pa sve što je npr. u Rijeci propalo, propalo je za vrijeme Vaše SDP-eovske vlasti: torpedo, hartera, riječka bnaka, Vikotor Lenac, itd. Prestanite napokon brljaviti i zavaravati svoj vlastiti narod nekim obećanjima za koja jako dobro znadete da niti  možete a niti biste ih htjeli izvršiti. Rijeka je najbolji pokazatelj Vaše nesposobnosti. Žalosno je da najviše manipulirate sa svojim poštenim i uglednim članovima. Nažalost oni velikim mešetarima SDP-ea služe samo kao jedan krasni i fini pokrivač.

Gospođo Antičević-Marinović, pustite malo dužu kosu kako bi svima bilo jasno zašto Vama i mnogima iz Vaše stranke  neograničeno smeta neovisna država Hrvatska i nadasve «stranka loših namjera»: bili ste na vlasti kao ministrica nekoliko godina, pa kako sada možete druge kriviti za ono što Vi sami niste bili u stanju učiniti? SVE SE VRAĆA - SVE SE PLAĆA.

dana 07. studenog 2006.


LUDORIJE NADRI-UMJETNIKA


Ne samo ovih dana, nego i inače imamo priliku gledati na televiziji ili čitati u novinama ludorije raznih tobožnjih umjetnika i plodove njihove bolesne mašte.

Tako npr. vidimo tipove koji si u stražnjicu zabadaju ruže i tvrde da je to umjetnost; vidimo bolesnicu koja pred milijunskim gledateljstvom ubija kokošijeg muškarca - pijetla (mržnja i zlostavljanje muškaraca?!)-  i tvrdi da je to umjetnost; sutra ćemo gledati kako se netko  kaka pred televizijskim kamerama nazivajući to umjetnošću; prekosutra ćemo izravno gledati «umjetničko» ubojstvo čovjeka;  pojedinci uništavaju papire, slikarska platna, drveće i kamenje nekim nemuštim šaranjima  i potpuno nejasnim figurama  tvrdeći  da je to umjetnost. Gdje smo mi to došli?

Uvijek je bilo u ljudskom rodu takovih bolesnika ali njihove ludorije nisu dolazile do javnosti  niti su se oni postavljali kao uzori. Danas pak što je luđe i blesavije to više dolazi do javnosti;

Grupe drogera koji svoje nastranosti izražavaju nasiljem nad žicama gitara ili drugih instrumenata krešteći, bučeći i drmajući se  kao da ih tresu milijuni volta snage te  zarađujući na naivnima  milijune dolara dobitka za popunjavanje svog praznog života,  postavljaju se uzorima današnjoj omladini;

Zauzima  se sa svih ekrana, dnevnog, tjednog i mjesečnog tiska za «slobodnu ljubav» a onda se čudi što se silovanja događaju na svakome koraku;

Zauzima  se za  protuprirodne brakove a onda se čudi što se napada dječake, što je na sve strane raširena pedofilija i sl. Nekada kada je među peradi propjevala koja koka, smjesta ju se nastojalo ukloniti jer je to bio znak  protuprirodnog događanja među kokošima. Danas je normalo da muško sa muškim i žensko sa ženskim. Ono što je prirodno gotovo da je i sramotno!

Zauzima  se i daje potpuna sloboda djeci  a onda se čudimo što se oni «umjetnički izražavaju» uzimajući drogu i opojna pića te u nekim slučajevima ubijaju i svoje vlastite roditelje;

Izruguju se mnoge  ljudske, nacionalne i kršćanske vrijednosti a onda se čudimo ubojstvima, pljačkama, prevarama, pretvorbama i sličnim načinima «umjetničkog izražavanja» tih poremećenih tipova.

Naš domaći čovjek koji je svojom marljivošću i poštenjem uspio uštedjeti i svojom štednjom sagraditi makar mali pogončić, on je tajkun, lopov i prevarant. Stranac koji sagradi megalomanski objekt stranog imena (RIJEKA!) u Hrvatskoj, kupi otok ili nekoliko hotela, on je biznismen, on je sposoban, on je pošten, njemu se treba klanjati i nitko ne pita za porijeklo  «njegove» imovine. Zar nije i on nekoga opljačkao, prevario i zaradio nepošteno na grbači drugoga?

Vratimo se na početak: zar i umjetnost nebi trebala imati moralnih, etičkih i drugih kriterija i okvira u kojima se treba događati?

Na kraju jedno pitanje: pa imaju li ti «umjetnici»  svoje roditelje, svoju braću i seste, svoje  supruge i  svoju djecu, svoje prijatelje? Ako da, kako se onda mogu pred njima bez ikakovog srama pojavljivati nakon što ih cijeli svijet gleda kako rade te blesavoće i nastranosti?

 

Franjo Jurčević, «natražni» župnik iz Kastva, dana 21. 11. 2006.JEDNOGLAVLJE HDZ-a


Da se dogodi da od oko stotinu prisutnih baš svi jednako misle, tragedija je to za Hrvatski narod kojega ta stranka danas predvodi jer to zapravo znači da nitko od njih ne misli. Zar je moguće da se baš svih stotinu najviđenijih članova HDZ-ea stopostono složilo? Nešto u tim glavama ne štima.

Tragedija je što su se svi oni složili u mržnji a ne u ljubavi i to prema svome bivšem članu, gospodinu Glavašu – simbolu obrane istočne Slavonije.

Gospodo hadezeovci, u hrvatskoj policji pa i u samom Saboru imate dosta četnika  pa njima sudite a ne onomu tko je – bez mnogih od Vas stotinu – branio i obranio istočnu Slavniju.

DA NAM NIJE VUKOVARA I GLAVAŠA BILO SVE BI SRBSKO DO ZAGREBA BILO!

Pravne smicalice kojima se sudi Hrvatima u Haagu, Hrvatskoj i BiH nisu ništa drugo nego ista što i suradnja sa onima koji neovisnu Hrvatsku nikada nisu mogli niti smisliti.

Onaj tko je ovih dana povodom 15. godišnjice vukovarske i škabrnjske tragedije gledao četnička divljanja, ubijanja, razaranja kuća i crkava te neviđena izživljavanja  nad Hrvatima pa onda sudi svojim braniteljima izmišljajući neke "nevine civile", gori je od ti istih četnika. Originalni snimci koje su sami četnici snimali o ubijanju i maltretiranju Hrvata, a koje već odavno  kolaju po cijeloj Hrvatskoj, jasno pokazuje srpske namjere i njihove "civile". Dosta je pogledati tzv. "srpske civile" pri tragediji Viduševca. Ako netko od odgovornih nema barem triju CD-a pod nazivom "KOMŠIJE" mogu mu dati pa da jasno vidi što to rade "srpski civili". Civil je bila i baka iz Medačkog džepa koja je dobila nagradu što je pamom pucala na Hrvate!

Kada Vam oni za koje  svijesno ili nesvijesno radite izmaknu stolice, gdje će Vam stražnjica završiti? Mislite malo i na to.

Jadna Država u kojoj svi jednako misle!

Dana 21. 11. 2006.
PREDSJEDNIK PRIZNAO DA SU
ANTIFAŠISTI I PARTIZANI JEDNO TE ISTOPri predstavljanju knjige talijanskog povjesničara Carla Spartaca Capogreca dana 06. 11. 2006. u Zagrebu, koji je pisao o Mussolinijevim logorima, Predsjednik Mesić nije izdržao a da ponovno po tko zna koji put ne udari na USTAŠE. On je u svojoj silnoj netrpeljivosti  prema neovisnoj državi Hrvatskoj ustvrdio (prema NL od 23. studenog 2006. str. 7) kako »smatra da je u Hrvatskoj obračun s komunizmom shvaćen i prakticiran kao obračun s antifašizmom te da je jedan od ostataka nedavne prošlosti i sramni odnos prema borcima antifašističkog otpora i žrtvama fašizma». Nadalje ste rekli: "...imamo mlade ljude koji ne razumiju što žele sa simbolima koji su poslali u smrt milijune ljudi". Bravo, Predsjedniče: samo ovdje tvoji savjetnici trebaju navesti upravo namjerno izostavljeni simbol koji je sam više nego svi drugi simboli zajedno poslao ljudi u smrt - A TO JE ZVJEZDA  PETOKRAKA, SRP I ČEKIĆ - i to prije rata, u ratu i poslije rata. To nisam otkrio ja nego N. Hruščov! Za Goli otok vjerojatno nisi ni čuo a Kočevski rog ti je špansko selo!

Ovo je  prvo javno priznanje predsjednika Mesića da su «antifašisti» i «partizani» ista kaša.

Ako je to tako, onda sve ono što su počinili «antifašisti» isto je kao i da su  učinili «partizani» i sve ono što su učinili «partizani» isto je kao da su počinili i «antifašisti». Bravo Predsjedniče! Napokon ste rekli pravu istinu: Bleiburg kao najveća tragedija hrvatskog naroda, djelo je «antifašista i partizana»; Jasenovac «nakon Jasenovca», nebrojene  Jazovke diljem Hrvatske i ostalih dijelova bivše tamnice Hrvatskog naroda  djelo su «antifašista i partizana», hrvatski Macelji djelo su «antifašista i partizana», kostrenska jama, jama u Bribiru, Daksa, Cetingrada, Lađevaca... da dalje ne nabrajam!

Predsjedniče, shvatite već jednom i to javno priznajte, da su ti Vaši «anitifašisti i partizani» (Vi ste ih poistovjetili!) više jama napunili i svojih vlastitih ljudi poubijali nego Vama toliko mrske Ustaše – i to nakon rata! Dajte, pročitajte knjigu Koste Nađa: RAT NAKON RATA!

Gospodine Presjedniče: zlo je zlo ili ga počinio  Hrvat, Srbin, Amerikanac, antifašista, fašista, partizan, ustaša ili bilo tko drugi. Okolnosti pak određuju njegovu težinu. Vi i Vaši savjetnici na to namjerno zaboravljate: mi smo na ovim prostorima bila napadani i napadnuti od Srba a ne oni od nas.

U svakom slučaju, čestitam na iskrenosti i prvom javnom priznanju  koje ste izrekli: partizani i antifašisti jedno su te isto! Još samo trebate reći koji partizani i od koje godine! Neki su postali partizani i antifašisti jako  puno godina nakon završetka drugog svjetskog rata.  Zar Vam to nije poznato?!

Dana 23. 11. 2006.

TKO SE NA SRPSKIM KOLIMA VOZI...


Tko se na sprskim kolima vozi završi kao SEVERINA – natrag u Hrvatskoj! Još je dobro i prošla! Mogla je završiti i na kakovom srpskom "odmaralištu"- Katkad je potrebno misliti i vlastitom glavom a ne samo glasom i stražnjicom: glava  čovjeku ostaje do kraja njegovog života a  glas ohrapavi  i  stražnjica omlitavi.

Uz tzv. «pitagorin poučak» nekima bi u Hrvatskoj trebao i «severinin poučak». Njoj očito ne jer ona je s njima već ugovorila snimanje novog albuma. Dakle, šuruje sa onima koji su po hrvatskoj stvarali Vukovare i Škabrnje. Ispada: svako svome jatu leti... 

Pa zaboga, zar nikoga u Hrvatskoj nema tko bi to učinio nego se opet mora ići  u Srbiju?!

Ako je netko mislio da će Hrvati u Americi doći na koncert kojega za Severinu organiziraju Srbi, onda je ili lud ili mu noge smrde. Ta američki, kanadski i australski Hrvati se ne prodaju za dva novčića kao hrvatski puzavci i ulizice u Hrvatskoj, odlazeći u Srbiju ili dovodeći u Hrvatsku njihova kreštala - kao da mi svojih nemamo.

Ovakav način nikako ne doprinosi slozi ili razumijevanju jer ponovno se neke stvari preskače i prešućuje: zar mogu danas po Hrvatskoj pjevati oni koji su po nama pucali i ubijali naše ljude?  Mislim da još nije došlo vrijeme da se njihova pjesma čuje  nad našim Vukovarima i Škabrnjama. Izgleda da  Severini hrvatske žrtve ama baš ništa ne znače.

Svatko ima pravo na svoj put i na put vlastitog života ali sve naše Severine i Severini bi trebali znati da "pevaljke"  po Hrvatskoj oskvrnjuje grobove naših vitezova i naših nevinih i nestalih žrtava. Uredimo najprije račune a onda krenimo naprijed. Mi ponovno pomažemo Srbima da stvaraju svoja "nevina" stradalaišta.

Neki se u Hrvatskoj ponašaju kao da se uopće ništa ni dogodilo nije. Briga njih za mrtve, nestale i ranjene. U tome imaju izdašnu pomoć od hrvatskih blesavaca, šupogljavaca  i izdajnika.

Dana 24. 11. 2006.

NAPADAČ NA HRVATSKU ŽIDOVKA JULIJA KOŠ - NAPADAČ NA ŽIDOVSKU ŠKOLU U AUSTRIJI HRVATNiti jedno niti drugo iz ovog naslova nije u redu. No, jako je -zanimljivo  slušati i čitati kako Židovi tretiraju svoje žrtve a kako preziru žrtve svoga bezumlja. Židovka Julija Koš sije mržnju protiv cijele Hrvatske svojim viđenjem novog postava u Jasenovcu o stradanju desetaka tisuća žrtava, a istovremeno zaboravlja da njezini sunarodnjaci danas  bez pardona svakoga dana ubijaju Palestince – i nikomu ništa. Ona očito koristi Jasenovac – kao što to čine i mnogi drugi – da bi ponovno za slijedećih pedesetak godina stavila biljeg kolektivne krivnje na sve Hrvate.

Gospođo Koš, očistite najprije svoj prljavi židovski koš u koji ste pobacali desetke tisuća mrtvih Palestinaca, pa onda pričajte o drugima. Pa i sami Vaši židovi u Hrvatskoj se ne slažu sa Vašim židovanjem i zurofFovanjem protiv Hrvatske.

Uz to, ta niste samo Vi židovi na ovim prostorima stradali nego je i Hrvatski narod imao daleko veći broj žrtava (kada Vam je već  toliko stalo do broja stradalih!) nego svi drugi zajedno. Pa zašto se to trajno i sistematski prešućuje i predaje zaboravu?

Hrvatske žrtve prekrivaju dva groba: u većini slučajeva nepoznati grobovi u zemlji i  druga vrst groba – zaborav i šutnja.

Dajte već napokon pokopajte svirepo ubijene i likvidirane jasenovačke žrtve sa strane ustaša a onda se isto tako nađite na pokopu jednako svirepo ubijenim i likvidiranim bleiburškim i žrtvama križnih puteva hrvatskog naroda sa strane tzv. antifašista i partizana – i to uglavnom nakon rata.

Dok god Vi Židovi ne osudite ono što Vaši sunarodnjaci čine nad Palestincima, gospođo Koš idite u koš!

Što se pak tiče g. E. Zuroffa, bolje bi mu bilo da mete ispred svoga praga i da svijetu pokazuje genocid nad Palestincima koji njegovi sunardnjaci vrše već decenijima nad njima - i to najmodernijim oružjima.

Dana 28. 11. 2006


VESNA PUSIĆ – OBMANAMA PROTIV HRVATSKE!


Ovih je dana gđa. Vesna Pusić izjavila kako naši iseljenici ne plaćaju porez u Hrvatskoj pa stoga niti ne mogu imati pravo glasovanja i određivanja sudbine budućnosti onih koji žive u Hrvatskoj.

Očito da gđa. Pusić ispušta iz vida da su hrvatski iseljenici itekako platili porez Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata kada su doprinijeli da pokojni predsjednik Tuđman i HDZ onoga vremena do nogu poraze srbo-četnike.

Gospođo Pusić, Vama, Vašima kao  i Vašem uvaženom visokopozicioniranom članu nikada slobodna i neovisna Država Hrvatska nije prijala, pa je to i razlog da svojim obnamana želite zavesti naivne.

Zašto to isto mjerilo ne primijenite na Vama veoma drage Srbe koji se za vrijeme izbora u Hrvatskoj dovoze autobusima iz Srbije kako bi glasovali za one koji su Hrvatsku  mrzili, razarali i uništavali, a nakon toga se istoga dana vraćaju svojoj majčici Srbiji a u Hrvatskoj uopće ne plaćaju porez iako su hrvatski državljani?!

Imaju li stoga onda oni koji su razarali Hrvatsku a ne plaćaju porez pravo krojiti sudbinu hrvatskom narodu i hrvatskim  državljanima u Vukovaru, Kninu, Obrovcu, Udbini, itd.? Po Vama – Srbi  da, a Hrvati iz dijaspore ne! Bravo!

Dana 28. 11. 2006.

I SANADERU SE OMAKLO


Kroz život nije dobro ići kao paradni konj: on ima kapke sa strane očiju zato  da uvijek ide samo ravno prema cilju i da ga ništa što je sa strane ne rastresa!

Slično imaju i oni koji nas bez ikakovih kriterija  žele uvući u EU i NATO.

Omaklo se tako našem  Premijeru izjaviti jednu veoma veliku nesuvislost: "Da je Hrvatska bila članica NATO-a nitko se 1990. (ili 1991.),  ne bi usudio nas napasti"! Mislim da ovakovoj izjavi nije potreban nikakav komentar. Prisjetimo se samo vremena kada su neki predlagali da Hrvatska  dobije svoga predstavnika u Ujedinjenim nacijama i kako su oni onda završili! Gospodine Sanaderu, pa zar je Hrvatska doista mogla, u raljama bivše svoje jugoslavenske tamnice, biti članica NATO-a? Molim Vas, budite malo oprezniji u svojim izjavama za javnost! Pa nisu hrvaski građani volovi pa da ih se može tako naivno veslati.

Osim toga, isti taj NATO je mirno čekao da nas Srbi dokrajče pa da onda mogu likovati nad našom tragedijom. Zar Vi doista mislite da je stvarno potrebno biti članica NATO-a pa da nas onda oni brane? Napali su Srbiju poradi Kosova iako Kosovo nije članica NATO-a! Oprostite: Baš je njih bilo briga za Kosovu i njegovu tragediju. Oni su  vješto upotrijebili svoje  iaonako zastarijelo  oružje kako ne bi morali skupo plaćati njegovo uništavanje kod svoje kuće. Srbija je bila samo njihov poligon. Jadni ljudi koji su nevini nastradali u tom njihovom bezumlju.

Potrebno je pogledati malo i oko sebe a ne samo ravno kao paradni konji. Pa nismo valjda toliko naivni kako bismo mogli misliti da NATO-u trebaju naši tenkovi, avioni, oklopnjači, kamioni za prijevoz vojske, itd.,  NATO-u trebaju naši vojnici da ih šalju širom svijeta za ostvarivanje prljavih ciljeva moćnog svjetskog kapitala jer su njihovi vojnici izgleda napokon progledali. Naziv "mirovna misija" samo je bacanje praha u oči naivnima. Pa zar Afganistan nije dovoljan dokaz za to?

Dana 01. 12. 2006.


OLLI REHN  HRVATSKOJ VELIKODUŠNO POKLONIO RAMPU ZA JADRANSKO MORE


Bez obzira što vijesti govore  o Oliverovim putovanjima po Hrvatskoj, o njegovim izjavama u prilog Hrvatskoj,  njemu nije bio glavni cilj posjet Hrvatskoj, Slavoniji i Vukovaru da nam dade podršku i da potvrdi ulazak Hrvatske u EU i NATO, nego iskljčivo postavljanje rampe Hrvatskoj na proglašenje "ribolovnog pojasa" na Jadranu.

Hrvatska je Vlada preko svojih glavnih predstavnika za to pitanje naše ribare debelo povukla za nos - barem za sada - a time obmanila i ponizila cijelu hrvatsku javnost. Naši se predstavnici iz hrvatske vlade ponašaju kao da smo pod okupacijom evropske unije.

Nastavili se ovako, mi ćemo svoju vlastitu svježu ribu iz Jadrana kupovati u Sloveniji ili Italiji. Gospodine Kalmeta, zašto kao odgovorna osoba u Hrvatskoj Vladi sada šutite na tu okupaciju hrvatskog mora sa strane raznih Olivera? Nažalost, neće sve na tome završiti: veliki i moćni evropski interesi ići će i dalje.

Koliko je sve ovo važno za EU a tragično za nas, dokazuje i posjet Hrvatskoj Ollia Rehna.

Naši puzavci ostaju puzavci!

Dana 01. 12. 2006.

NA HRVATSKU JE ZADNJIH TJEDANA
OTVORENA VATRA IZ SVIH RASPOLOŽIVIH ORUŽJAUpravo je i zanimljivo gledati bjesomučnu naivnost raznih evropskih emisara i domaćih izdajica kako teškim oružjem misle da će uništiti Hrvatsku. Ovaj puta im je za to poslužio BRANIMIR GLAVAŠ.

Ono što i kako govore nema puno veze sa zdravim razumom. U prvome redu neki naši političari koji se upravo natječu što gore govoriti o svojoj vlastitoj zemlji, njezinom sudstvu, zdravstvvu pretvorbi itd., a zatim i razni evropski emisari.  Najprije je poslana evropska delegacija na čelu sa nekim nadobudnim Vincentom Degertom. Nakon što je on obavio izvidnučku misju na hrvatske položaje, doašo je Olli Rehn i postavio kontrolnu točku EU na hrvatsko jadransko more tvrdeći da je to sve na temelju obostranog (nepostojećeg)  sporazuma.

Nakon toga gosp. V. Degert oštro traži da mu zagrebački županijski sud odmah preda odluku istražnog sudca Zdenka Posavca o puštanju iz pritvora Branimira Glavaša, sa namjerom da i on to shvati, što očito predstavlja sizifov posao za neke evropske činovničiće.  To su obične lakrdije okupacionih emisara EU. Pa tko je taj V. Degert? Zar si Ti sudski ekspert koji može dati svoje stručno mišljenje o odluci hrvatskog Suda? I kojim se pravom Ti uplićeš u neovisno hrvatsko sudstvo a to isto osporavaš nama u Hrvatskoj?

Na sva usta viče naš predsjednik Stjepan Mesić da se slučaj Glavaš ne smije dalje politizirati (do sada se smjelo!), niti da se smije sa strane uplitati u taj slučaj jer da to Hrvatsku udaljuje od EU. Kamo sreće da je tako! Gospodine Degert, ako to važi za Hrvate onda to isto treba važiti  i za Vas: ni Vi nemate ama baš nikakovo pravo uplitati se u rad hrvatskog pravosuđa. Debelo ste se  upravo  Vi evropljani upleli  u rad hrvatskog pravosuđa onda kada ste Hrvatsku vladu svojim ucjenama PRIMORALI   da – bez pravorijeka pravosuđa – abolira (oslobodi) praktički sve Srbe krivnje za agresiju na Hrvatsku, ubijanje i razaranje. Očistite najprije svoje evropsko smeće pa onda idite drugima dijeliti lekcije o čistoći pravosuđa, pretvorbe, kriminala...

Evo Vam samo nekoliko primjera Vašega evropskog smeća: znate li Vi koliko je u proteklim tjednima samo u Rimu sudaca pod istragom poradi korupcije? Jeste li čuli za ubijanje, preseljenje i konclogore koje Slovenija kao članice Vaše Unije primjenjuje prema Romima? Da li Vam je poznato širenje rasizma u Vašoj Uniji? Zar ne znate za izvješće direktorice Evropskog centra za nadgledanje  i rasizam, gospođe Betty Winkler koja je ovih dana  izjavila da većina od 25 zemalja EU nema razrađen sistem za nadgledanje utjecaja socijalne i ekonomske politike na razne etničke zajednice? Je li Vam poznato da u Grčkoj, Cipru i Malti, Španjolskoj i Italiji uopće nisu javnosti dostupni službeni podatci o nasilju i kriminalu na rasnoj osnovi? Jeli Vam poznato da su u Grimmenu u Njemačkoj neonacisti omeli skup posvećen izložbi o židvoskoj djevojčici Anni Frank nastradaloj u nacističkom logoru  i da su oni čak legalno ušli u parlamenat u njemačkoj saveznoj državi Mecklenburg-Vorpommern?  O čemu Vi to uopće nama pričate i čitate nam lekcije o nekoj toleranciji, demokraciji, suživotu, avetima iz prošlosti, itd.?

Gospodine Degert, pometite najprije ispred svog praga pa onda dolazite to isto činiti uz pomoć hrvatskih ulizica u Hrvatsku. I usput – nemojte mislili da samo zato što u jednoj maloj zemlji predstavljate «veliku» Uniju možete svoj nos svagdje zabadati. Najprije Vas jako zanima korupcija u hrvatskoj brodogradnji, pravorijek hrvatskog sudstva, itd., a onda će Vas na kraju zapravo sve zanimati. Ponašate se prema nama kao da smo potpuno pod evropskom okupacijom i da samo mi moramo mijenjati svoja pravila ponašanja a Vi ne. To Vam naši političari nemaju snage tako otvoreno reći, ali moja malenkost da.

Na kraju, što znači to Vaše «promatramo svaki slučaj, posebice ovaj (Glavaš, m. o.), koji je važan jer se dotiče pitanja ratnog zločina...» Pa zar smo mi napali Srbe ili oni nas?

Vaše evropsko smeće doseže svoj vrhunac u ciničnom odlikovanju nizozemskih vojnika koji su znali, promatrali i dozvolili Srbima da u Srebrenici poubijaju preko osam tisuća nevinih – a i mnogih malodobnih Muslimana, a da niti okom Vi i Vaš NATO niste trepnuli: ogromna vojna moć koju  imate, dubokim je snom spavala jer Vi u sve pore evropskog društva uvodite politiku i svoje prljave ekonomske interese, a za interes malih ljudi uopće ne marite (pogotovo ako nisu Srbi). To sada obilno radite i u Hrvatskoj uz pomoć naših puzavaca. Da nije bilo Tuđmana i hrvatske vojske, Vi evropljani biste napravili od Bihaća još tragičniju Srebrenicu!

Vi nama čitate lekcije o korupciju u pravosuđu, brodogradnji, pretvorbi, itd., a tko je onda izvršio "poštenu"  pretvorbu u talijanskom Parmalatu, njemačkim, engleskim, francuskim i američkim  tvornicama automobila, amričkom Enronu i td. ? Kako se može dogoditi da u Vašem demokratskom društvu truju ljude iz vojnog i ekonomskom miljea u hotelima polonijem 210? Kako je moguće da Vaše zapadno sudstvo osudi čovjeka i da on punih 25 godina leži sve do nedavno potpuno nevin u zatvoru (Amrika)? Budete li se još uplitali u tkivo Hrvatske i pokušali ga iznutra razarati, opet ću se, ako Bog da,  javiti – ali bez polonija 210!

Dana 05. 12. 2006


MINISTAR RONČEVIĆ I MINISTRICA KITAROVIĆ OTVARAJU ŠKOLU ZA NEUKE HRVATE

Nakon boravka  na dvodnevnom zasjedanju  Ministarskog vijeća Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju (OSS), ministrica K. G. Kitarović je izjavila kako smo mi zapravo neuki i neupućeni o EU i NATO-u, a isto je to nakon boravka u Afganistanu izjavio i ministar Rončević, pa će sada njih dvoje zajedno otvoriti školu spamećivanja i nas neuke poučavati što je to NATO i kako je on presudan za sudbinu i budućnost Hrvatske.  Tko zna kolika će biti upisnina u tu školu?! Vjerujem da je to sa njihove strane dobronamjerno, ali je i krajnje loše jer se time njih dvoje izravno stavljuju u službu stranih interesa prema Hrvatskoj.

Posebno vjerujem ministrici Kitarović da naše članstvo u EU i NATO-u   ne znači nužno i obavezu slanja naših vojnika u razne misije – jer mi to već činimo iako nismo članovi niti NATO-a a niti EU, a i ministru Rončeviću svaka čast  koji boravak naših vojnika u Afganistanu opisuje kao da su oni otišli tamo jesti sladoled.

Također po njegovim riječima ispada da će ogromni dio  proračuna  za HV  na teret Hrvatske ići za  tzv. «mirovne misije» u kojima natovi vojnici ponekad ubiju «svega» osamdesetak «pobunjenika». Gospodine Rončeviću, znate li Vi da i hrvatski vojnici izravno ili neizravno sudjeluju u okupaciji Afganistana i u ubijanju onih koji se svojom vlastitom krvlju odupiru toj okupaciji upravo onako kako smo se mi oduprirali srpskoj okupaciji?  Zar smo onda i mi bili «pobunjenici» zato što smo hrabro ustali u obranu svoje vlastite zemlje?

Na kraju jedno pitanje: jesu li Vam vaši savjetnici rekli dok ste bili u Afganistanu da Šešelj i njegovi mnogobrojni simpatizeri nikako ne odustaju od projetkta Velike Srbije i da taj projekt prije ili kasnije žele ostvariti? Ako jesu, možete li nam onda reći tko će nas braniti jer pola vojske šaljete u tzv. «mirovne misije» a polovica mladića gubi vrijeme u suludom projektu: «civilno služenje vojnog roka?!»

Dana 05. 12. 2006.BOŽIĆNI DAR DJECI HRVATSKIH BRANITELJAUstavni sud Republike Hrvatske se  poziva na članke 65 i 67 Ustava Republike Hrvatske  prema kojima se određuje da visokoškolsko obrazovanje mora biti svima jedanko dostupno, pa prema tome djeca hrvatskih branitelja ne mogu imati neke posebne privilegije.

Gdje je prije bila tolika pamet članova Ustavnog suda? Navodni privilegiji pri upisivanju u visokoškolske ustanove djeci hrvatskih branitelja nisu bili dodijeljeni iz trika nego upravo poradi izvanredne situacije i prilika iz kojih su oni izašli.

Gospodo iz Ustavnog suda, kada imate tako istančan sluh za Ustav, zašto onda niste svoj glas podigli kada Srbi u podunavlju nisu trebali ići i služiti hrvatsku vojsku, kada srpska djeca nisu trebala učiti o domovinskom ratu, kada su se radili  posebni udžbenici za srpsku djecu, itd.? Vjerojatno Vam je u glavu udarila ova izvanredna vremesnska situacija koja  je naškodila i medvjedima u Lici pa napadaju ljude. Oni pak sa razlogom jer im Švabica svira neku stanu tamburicu a ne ličku, ali Vi, za koga to Vi radite?!

Ove svoje nebuloze, gospodo iz Ustavnog suda, možete donositi samo zato što su Vam to omogući upravo hrvatski branitelji.

Koliko je ta odluka protuhrvatska i protubraniteljska  najbolje dokazuje činjenica što se njoj posebno vesele srpski novinari u dnevnom tisku u Hrvatskoj i HHO. 

Gospodo iz Ustanog suda: «ljepši dar» za Božić niste mogli pokloniti djeci hrvatskih branitelja od ove Vaše krmeljave odluke! Sve se to uklapa u podcjenjivanje hrvatskih branitelja i prezir njihove žrtve za Domovinu Hrvatsku. Nečija druga djeca, pradjeca i postdjeca su itekako imala privilegije...

Kada se već pozivate na Ustav prema kojemu prednost pri upisu trebaju imati samo oni prema «osobnim sposobnostima» znači li to da među djecom hrvatskih branitelje nema ama baš nikoga tako nadarenog i sposobnog?

Reakcija pak visokih predstavnika vlasti u Republici Hrvatskoj na vaše pokazivanje mišića prema djeci hrvatskih branitelja mlitava je, nedostatna, neodređena i na kraju blesava.

Možda je glavna rak-rana upisivanja na visokoškolske ustanove veza a ne "privilegiji" djece hrvatskih branitelja. Riješite najprije to čvorište veza i vezica pa onda udarajte na djecu branitelja.

Ne svirajte tuđu tamburicu hrvatskim braniteljima!

Ipak, neka Vam je sretan i blagoslovljen Božić i Nova 2007. Godina zajedno sa djecom hrvatskih branitelja koju ste ponizili i omalovažili!

Dana 21. 12. 2006

PREDSJEDNIKU MESIĆU TREBA PODIĆI SPOMENIK!

Ono što je Predsjednik S. Mesić uspio svojom izjavom iz devedestih godina prošlog stoljeća otkriti u raznim današnjim komentarima, zavrijedilo je da mu se digne spomenik!

Ti komentari jasno otkrivaju jednu patološku mržnju velikog broja  uplivnih pojedinaca i institucija koje zastupaju prema mladoj Državi Hrvatskoj. 

Sam Predsjednik  najprije bunca da zapravo ne zna gdje je to bilo i da li je uopće bilo pa onda   obrazlaže zašto je to bilo kada nije bilo i da se taj «govor trebalo dovesti u kontekst vremena kada je izrečen». 

Ako Predsjednik S. Mesić ima  pravo na «kontekst vremena» onda ga ima  Ante Pavelić, trebaju  ga imati i svi hrvatski generali kojima se sudi u Haagu, imao je taj vražji «kontekst vremena» i gosp. Glavaš, imaju na njega pravo i oko 176 hrvatskih branitelja koji u Gradišci i po drugim zatvorima u Hrvatskoj čame poradi (ne)djela koja su počinili u Domovinskom ratu, itd., da dalje ne nabrajam.

Mislim da bi Predsjedniku  pravi savjetnik bio onaj tko bi savjetovao da se  uopće ne ograđujete od izjave o važnosti 10. travnja. Taj je datum zaista bio ne samo odraz volje nego i nužna reakcija protiv onog «konteksta vremena» kada su Srbi i prije a posebno u diktaturi kralja Aleksandra omalovažavali, izrabljivali i vršili pravi pravcati genocid nad Hrvatskim narodom (sjetite se samo pokolja mladića iz Senja). Pa zar Vam braća Radići nisu najočiti dokaz srpskog genocida nad Hrvatima?  Komu se onda Vi to trebate ispričavati poradi ovog dijela svoje izjave, blateći time svoj vlastiti hrvatski narod i snažno podupirući one koji krvinju za zlo ine stavljaju – doduše na pojedine Hrvate – ali kada se to no svi  ti pojedinci zbroje onda ispada da su to   na kraju  svi Hrvati?! 

Ustaše su samo zgodan pojam i izraz pod kojim se sve to skriva. Napokon ne može se kolektivna krivnja staviti niti na sve ustaše, jednako kao što se nevinost ne može staviti kolektivno niti na sve partizane i antifašiste!

Ako se Vi, Predsjedniče, stidite 10. travnja onda bi se isto tako trebali stidjeti datuma svoga osnutka komunisti i antifašisti poradi zločina koje su u kasnijim vremenima nakon svoga osnutka  počinili.

Vama i svima onima koji neprestano pozivaju i prozivaju Hrvate poradi zločina treba biti jasno da je do 10. travnja četrdeset godina parošlog stoljeća činjen genocid isključivo nad Hrvatskim narodom a ne obratno. Što je drugo Hrvatska mogla činiti nego se braniti u ondašnjem «kontekstu vremena?»  Zatim, mnogima očito nije niti jasno a niti poznato kakove su mračne sile krenule protiv uspostave mlade Države Hrvatske tih vremena. Hrvatska je tada bila prisiljena stupiti u savez makar sa crnim vragom samo da se obrani od srpskih dželata. Nažalost, uz svesrdnu pomoć Rusa i ciničnog Zapada «šumari» su uspjeli poklati – nakon rata – veoma veliki broj Hrvata i to tek nakon što je taj cinički Zapad svojim lažnim obećanjima uspio razoružati hrvatsku vojsku.

Isti nam se takav  scenarij pripremao i u Domovinskom ratu, ali smo  zahvaljujući mudrom vodstvu pokojnog  Predsjednika  F. Tuđmana napokon  su Hrvati shvatili da smo si mi sami sebi i sveopća sloga hrvatskog naroda  najbolji saveznici. Sreća što nismo bili naoružani i što smo od samih početaka stvarali svoju hrabru hrvatsku vojsku pa nismo imali vremena za glupe i bezplodne  pregovore i riskantna primirja.

Koliko su Vaše današnje isprike i izmotavanja protuhrvatske jasno pokazuje  činjenica da Vas – TIM IZJAVAMA USPRKOS – brane židovi (Zuroff), brane Vas borci za ljudska prava iz HHO-a (I. Goldstein), razne Pusićke, brane Vas sami tzv. antifašisti, pa Vas čak brani i predstavnik EU u Hrvatskoj, gosp. V. Degert,  itd. KAD PADNE OBILAN  SNIJEG SVAČIJI SE TRAGOVI LAKO PREPOZNAJU!

Što bi bilo da je to isto kojim slučajem izjavio onda npr. kardinal Kuharić a dans kardinal Bozanić, pokoji od nas svećenika, prije toga pokojni Predsjednik F. Tuđman, Đapić, Sanader...?

Ipak mislim da je najveći Vaš uspjeh je ipak u tome što Vas i sam Premijer Sanader brani! Sumnjam da li bi bilo i obratno! On ističe kako ne trebamo više čeprkati po prošlosti, ali Srbi i židovi to mogu svke minute sa Jasenovcem.

Čini mi se da će nakon svega ovoga Predsjednik ipak otići  u ropotarnicu povijesti i sa još druga dva bisera kada je rekao  da «Srbi žive u Hrvatskoj a mole Boga da kiaš padne u Srbiji» te da mogu ponijeti iz Hrvatske «samo ono blato koje su donijeli na svojim opancima!» Nije valjda da i ovo niste izjavili?!

Plod pak svega toga natezanja i gluparenja raznih političkih šupljoglavaca biti će sigurno odgoda proglašenja «ribolovnog pojasa» na Jadranu i ponovno sluganski ustupak nezasitnoj Evropi. Zašto se sada ne bune razni antifašisti protiv ovog oblika okupacije hrvatskog mora i sutra drugih hrvatskih bogatstava? Sanader sada hoće o proglašenju pojasa pregovarati sa Talijanima (ima li tu sličnosti sa Antom Pavelićem komu se prigovara da je Talijanima dao Istru i otoke?!) i – gledaj divnog čuda – sa Slovencima koji uopće nemaju mora. Pa što će nam drugo Talaijani i Sovenci reći nego da nikako ne proglašavamo taj pojas? Ako gosp. Sanader o tome traži suglasnost  svih «opozicionih partnera» zašto to isto ne treži kako bi se cijela opozicija usuglasila o smjeni HDZ-a i njegovom odlasku  sa vlasti? Obi na je to glupost i bacanje praha u o i narodu kao da je narod potpuno glup i slijep.

Još se jedno udo dogodilo: pokojni predsjednik F. Tuđman odmah je po objavljivanju ove Mesićeve izjave – ali tek 2006. – u suglasnosti sa ostalima iz  HDZ-a,  suspendrao novinare, gosp. D. Družijanića i gosp. G. Rotima! Vidi ti belaja!

Dana 12. prosinca 2006