Arhiva života župe u 2001. godiniDne. 30.12.2001. Sv.Misi prisustvovao je i general Pavao Miljavac

Djeca OŠ. "Milan Brozović" s Kastva priredila su Božićni koncert i prigodni program povodom Božića.
Ovo je samo dio ugodne atmosfere koju su nam djeca priredila.

Župnik Franjo Jurčević na sv. Misi za vrijeme svog boravka u Rimu.

Na susretu sa papom 16. studenog 2001. godine.


Dne 09.12.2001. nakon Sv. mise održan je kraći program koji su izvela djeca, a povodom blagdana Sv. Nikole


Dio ugođaja za vrijeme mise održane dne. 08.12.2001.
Dana 23. rujna 2001. godine emitiran je direktan TV prijenos sv. Mise iz naše župne crkve.
Dio ukupnog ugođaja možete pogledati na ovoj stranici.
Nadbiskup Mons. dr. Ivan Devčić predvodio je jednu od misa zornica u došašću u 2001. godini.novopostavljeni križ u TrinajstićimaNovi križ u Trinajstićima postavljen je 12. studenog 2001. godine, na mjestu starog križa. Križ je izradio i darovao gosp. Barić Ante sa suprugom Ružom ("BARIĆ KIP") Iz Kastva, a povodom ženidbe njihovog sina Alena Barića i njegove izabranice Ivane Duran.
Nije isključeno da će izraditi još jedan križ!Dne 28. 10. 2001. u našu su župu počeli dolaziti na praksu dvojica bogoslova:
gosp. DOMAGOJ KELAVA iz Osijeka i gosp. DARIO KOŠĆAK iz Belišća. Oba su studenti IV godine studija na bogosloviji u Rijeci i pripadaju Zadarskoj nadbiskupiji. Oni će se posebno posvetiti brizi za naše ministrante, skaute, mlade koji se pripremaju za sakramente i slično. Čestitamo i želimo mnogo uspjeha!


bogoslov Domagoj Kelava, župnik Franjo Jurčević i bogoslov Dario Košćak
Dne 14. 10. 2001. iza sv. Mise u 11 sati blagoslovljen je novopostavljeni križ na križanju u Kraljevcu. Sudjelovalo je mnogo ljudi, a okolni susjedi su za tu prigodu priredili kolače i piće što je stvorilo posebno lijep ugođaj i ostavilo dobar dojam na sve prisutne.


novopostavljeni križ na križanju u Kraljevcu (Kastav)Dne 08.10. 2001., a povodom Kastavske "BELE NEDEJE", Samostan sestara KĆERI BOŽJE LJUBAVI i ŽUPNI URED SV. JELENE iz Kastva, br 33 i 33a dobili su prvu nagradu za najljepše uređen okoliš oko zgrada.

Za to su isključivo zaslužne časne sestre: s. Bonifacija, s. Amalija, s. Magdalena i s. Smilja
Priznanje je dodijelila TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA.
Samostan i Župni ured im se od srca zahvaljuje!Nabavljeno je šest novih svijećnjaka, koji će krasiti crkvu za vrijeme vjenčanja i ostalih svečanostiDne 02.09.2001. godine dogotovljena je kapelica na Brninima gdje je napravljen novi dvostruki drveni okvir, nova zaštitna mrežasta vrata od prokroma i postavljen kip Majke Božje od drveta star preko sto godina.PROMJENE U KASTAVSKOM DEKANATU

Svake se godine događaju promjene i premještaji pojedinih svećenika. Ove godine najviše promjena dogodilo se u našem kastavskom deknatu. Nabrajamo sve po redu:

KASTAV - ŽUPA SV. JELENE KRIŽARICE

Nisu se dogodile nikakove promjene. Vjeroučitelji su: č. s. AMALIJA JUKO i č. s. SMILJA ČIRKO

KLANA - ŽUPA SV. JERONIMA

Dosadašnji župnik, vlč. I. Nikolić premješten je za župnika u Rijeku kod kosog tornja - crkva Uznesenja BDM, a novi župnik u Klani je vlč. gosp. Jure Moguć, dosadašnji župnik Sušačke Drage.

VIŠKOVO - SV. MATEJ

Dosadašnji župnik, vlč. M. Šajfar otišao je u novoosnovanu Gospićko-senjsku biskupiju i postao je župnik Drežnik Grada i Vaganca, a novi je župnik Viškova vlč. gosp. Josip Šop, dosadašnji župnik Veprinca.

PEHLIN - SV. FRANJO

Dosadašnji župnik fra Josip M. Vrdoljak odlazi u Belišće, a novi je župnik fra Josip I. Vrdoljak, dosadašnji župnik u Zadru. Njegov je pomoćnik fra Niko Ćorić.

KANTRIDA - SV. ANTUN PADOVANSKI

Dosadašnji župnik don Jozo Kajić otišao je u Zadar, a novi je župnik don Žarko Akrap. Njegov je pomoćnik don Ivan Pajtak.

Vjeroučitelji na kantridi:

župnik, vlč. gosp. don ŽARKO AKRAP;

Č. sestra KRUNA SAMARDŽIĆ

JELENA IVKOVIĆ, laikinja

ZAMET - SV. KRIŽ

U ovoj župi umjesto dosadašnjeg župnog vikara, o. Željka Batinića koji je otišao na studije u Rim, došao je novi župni vikar, o. Josip Jurak.

Svim svećenicima koji su do sada radili u našem kastavskom dekanatu od srca zahvaljujem a svima novima želim mnogo uspjeha u radu na njivi Gospodnjoj u istom dekanatu.

Kastavski dekan: F. JurčevićVelika radost u župi sv. Jelene Križarice u Kastvu: obitelj NINE-VINKE  I TOME VIDOVIĆA dobila je šesto dijete - malu Luciju, 17.04.2001!

Prije Lucije došli su na svijet:

Ivana 16.08.1984., Krešimir i Zvonimir 29.07.1985., Branimir, 03.02.1988., Tomislav, 28.06.1994.

Krštenje male Lucije bilo je 24.06.2001. u 11 sati.

Mnoge su suze potekle od ganuća za vrijeme krštenja.


tata Tomo, mama Nina-Vinka i mala Lucija

Sretna obitelj Vidović sa malom Lucijom
Do 30. svibnja 2001. postavljena je u župnoj crkvi nova rasvjeta. Nosače za nove reflektore izradio je gosp. Toni Brlas ("Toni auspuh"), zaštitnu boju postavio gosp. Darko (Zec) Jugo, a gosp. Slobodan Šimunović i njegovi radnici spojili su svu rasvjetu.
Još imamo učiniti male dopune, što će biti vrlo brzo dogotovljeno. Postavili smo ukupno 15 reflektora (5 više nego što smo prvotno planirali).
Dva je darovala obitelj Denona, a za ostale smo sakupljali sredstva na crkvenim vratima. Svaki reflektor sa posebnom žaruljom stajao je okruglo 1.500,00 kn.
Tko želi može se svojim darom pridružiti toj akciji!
SVIMA VELIKA HVALA!